Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 1 reactie(s) vr 25 maart 2022, 15:54

Nieuwe regels voor fietsparkeren in de binnenstad

APELDOORN – Een gastvrije en toegankelijke binnenstad: dat is waar we in Apeldoorn naar streven. Het parkeren van de fiets is daarin een belangrijk onderdeel. Binnenkort gelden in Apeldoorn nieuwe regels voor het parkeren van je fiets. Tot die tijd zijn de huidige regels van kracht die tijdens de coronaperiode zijn ingesteld.

Vanaf dit voorjaar kunt u voor een snelle boodschap voor 11:00 uur overal in de stad uw fiets parkeren. Ook wordt er extra ruimte gemaakt op straat om uw fiets te stallen in een fietsparkeervak. Als de winkels open zijn moet de fiets of scooter geparkeerd worden in de daarvoor bestemde vakken. Dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Dit kan in:

  • 1 van de 6 fietsenstallingen;
  • In de wit omlijnde vakken in de stad met fietsbeugels;
  • In fietsenrekken of tegen fietsbeugels op straat.

De fietsparkeerregels gelden voor iedereen die de binnenstad van Apeldoorn bezoekt met een fiets, scooter of bromfiets scooter en voor bewoners van de binnenstad.

Extra parkeervakken
Samen met ondernemers in de binnenstad wordt nog gesproken over de exacte locaties van de fietsparkeervakken op straat. Twee plekken zijn al aangewezen: hoek Mariastraat/Hoofdstraat en hoek Beekstraat/Hoofdstraat. Overige plekken volgen nog in afstemming met ondernemers in de binnenstad.

Wanneer gaan de nieuwe regels in?
De nieuwe regels gelden vanaf het moment dat de borden dit duidelijk aangeven, naar verwachting eind april/begin mei. Tot de exacte datum bekend is, blijven de huidige regels nog van kracht. Dat betekent dat u uw fiets alleen mag parkeren in de daarvoor bestemde stallingen en vakken en in de fietsrekken en beugels.

Waar geldt dit?
De fietsparkeerregeling geldt in (delen van) de Hoofdstraat, Brinklaan, Beekstraat, Steeg, Mariastraat, Raadhuisplein, Deventerstraat, Korenstraat, Van Kinsbergenstraat, Kapelstraat, Paslaan, Beekpark, Museumpassage, Nieuwstraat, Marktplein, Marktstraat, Hofstraat en de Kanaalstraat.

Controle
Handhavers controleren of er fietsen fout geparkeerd staan en brengen deze naar de fietsenstalling aan de Paslaan. Het kost €25,- om uw fiets terug te krijgen. Dit zijn de kosten om de fietsen te verwijderen. Er kan alleen met pin betaald worden. Dit gebeurt in de huidige situatie al en zal met de nieuwe regels zo blijven.

Om te voorkomen dat er veel fietsen in de binnenstad achterblijven, verwijderen we fietsen die 21 dagen achter elkaar geparkeerd staan. Zo blijft de binnenstad voor alle bezoekers toegankelijk. Deze ‘weesfietsen’ maken we met een label herkenbaar.

Extra overdekte stalling
Overdekt of op straat, er is altijd een fietsenstalling dichtbij. Op dit moment zijn er zes overdekte stallingen op verschillende plaatsen in de binnenstad waar fietsen gemakkelijk, gratis en bewaakt gestald kunnen worden. De zevende stalling, aan het Marktplein, volgt dit jaar.

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.