Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 02 januari 2023, 16:27

Ondanks afsteekverbod werd ook in Apeldoorn veel consumentvuurwerk afgestoken

APELDOORN – De vuurwerkshows tijdens de jaarwisseling in Apeldoorn en Uddel gingen ondanks de weersomstandigheden door. De drie shows werden goed bezocht door ongeveer 6.000 personen. Ondanks het afsteekverbod werd er ook in Apeldoorn consumentvuurwerk afgestoken.

“We hadden niet de illusie dat het hier stil zou zijn op 31 december”, geeft burgemeester Heerts aan. “Verandering van een traditie kost nou eenmaal tijd. Bij het handhaven van het afsteekverbod hebben we vooral ingezet op illegaal vuurwerk en excessen. Wat we vooral hebben laten zien dat je ook op andere manieren samen gezellig en veilig de jaarwisseling kan vieren. Met drie grote vuurwerkshows en ruim 40 activiteiten georganiseerd door onze bewoners en ondernemers. Daar waar ik gisteravond ben geweest was het vooral gezellig”.

Ook tijdens deze jaarwisseling werd Apeldoorn opnieuw geplaagd door vernielingen en verschillende branden. De brandweer moest vannacht 24 keer uitrukken voor een brand, waaronder twee autobranden. Gelre Ziekenhuizen spreekt van een drukke jaarwisseling. In Apeldoorn werden twee patiënten behandeld met vuurwerkletsel. Daarnaast werd de spoedeisende hulp frequent bezocht door personen met te veel aan alcohol en de gevolgen hiervan. De komende week inventariseert de gemeente de schade aan objecten in de openbare ruimte en openbare (school) gebouwen. Burgemeester Heerts: “Helaas ook dit jaar weer schade en gewonden. Dat went nooit”.

Vanaf 2021 geldt in Apeldoorn een afsteekverbod van consumentenvuurwerk. De gemeenteraad besloot afgelopen jaar om naast centraal georganiseerde aftelfeesten, inwoners, ondernemers en lokale verenigingen uit te nodigen om tijdens de jaarwisseling feestelijke en verbindende activiteiten te organiseren en daarvoor geld beschikbaar te stellen. Tijdens de jaarwisseling werden ruim 40 activiteiten georganiseerd door inwoners, ondernemers en verenigingen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.