Redactie brand 0 reactie(s) zo 27 november 2022, 1:07

Onrustige nacht voor bewoners van de Holtrichtersveld in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: zondag 10:25 uur
APELDOORN – Nadat de bewoners van een woning aan de Holtrichtersveld eerder dit jaar werden opgeschrikt door een schietpartij, was het afgelopen nacht weer raak. Ditmaal stond hun auto in brand die voor de woning geparkeerd stond. De oorzaak? Vermoedelijk brandstichting.

De brand werd even voor half een gemeld bij de brandweer. De met spoed uitgerukte brandweerlieden waren snel ter plaatse maar bij aankomst stond de voorzijde van de auto al volledig in brand. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle maar konden niet voorkomen dat de auto als verloren moet worden beschouwd.

Opvallend detail is dat er op 6 oktober van dit jaar er een schietpartij had plaatsgevonden bij de woning waar nu de auto in brand stond. De bewoner verklaarde destijds dat hij geluid hoorde van een container buiten en toen hij ging kijken werd beschoten door meerdere mannen. De reden zou een lang lopend conflict zijn waar hun zoon in zou zijn beland. Niemand raakte bij de schietpartij gewond. Het onderzoek van de politie resulteerde snel in meerdere aanhoudingen die zelfde nacht nog. Later werd ook nog een bewoner van de Holtrichtersveld aangehouden.

Of de autobrand van afgelopen nacht in verband staat met het eerdere schietincident is nog onduidelijk. Onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.