Logo 112Apeldoorn

Oekraïnse vluchtelingen
Redactie lokaal 0 reactie(s) ma 27 maart 2023, 17:31

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne aan de Christiaan Geurtsweg

APELDOORN – Vanaf eind maart vangt de gemeente Apeldoorn vluchtelingen uit Oekraïne op aan de Christiaan Geurtsweg 10. In dit gebouw woonden tot vorig jaar nog asielzoekers. Het gebouw wordt nu in gedeeltes gerenoveerd en ingericht. De gemeente huurt het minstens 1 en hoogstens 3 jaar voor de opvang van Oekraïners.

De gemeente Apeldoorn vangt op dit moment ruim 700 Oekraïners op. Die wonen in verschillende gebouwen verdeeld over de stad. De oorlog is nog niet voorbij. Daardoor komen er nog steeds Oekraïense vluchtelingen naar ons land. Voor 1 juli 2023 moeten we in Apeldoorn 910 tijdelijke opvangplekken voor hen hebben. Als het gebouw aan de Christiaan Geurtsweg klaar is, hebben we voorlopig genoeg plekken.

Verbouwing

Het gebouw aan Christiaan Geurtsweg 10 wordt in gedeeltes verbouwd. Telkens als er een deel klaar is, kan er weer een groep in. Eind maart komen de eerste mensen hier te wonen. We verwachten dat de opvang in het najaar helemaal klaar is voor gebruik. Het gebouw aan de Christiaan Geurtsweg wordt de eerste opvanglocatie voor Oekraïners in Apeldoorn waar de vluchtelingen ook zelf kunnen koken en waar ze (op termijn) ook zelf hun was kunnen doen. Tot nu toe gebeurde dat centraal.

Van sporthallen naar bedrijfspanden

Op 15 maart 2022 kwamen de eerste vluchtelingen uit Oekraïne aan in Apeldoorn. Razendsnel zorgden we voor tijdelijke opvangplekken. Daar waren ook sporthallen bij, maar die zijn natuurlijk niet ideaal. In het laatste kwartaal van 2022 is de opvang in de sporthallen vervangen door opvang in verbouwde kantoorpanden. Ook gebruiken we een verdieping van een zorgcentrum en enkele voormalige zorgwoningen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.