Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:52:38 Graag Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Verkeersongevallenanalyse)
woensdag 17 juli 2019

Agenda

Archief

Theater op 't zand

Zaterdag 20 juli 2019 13:00 - 21:00 - Kootwijk

Kom kijken, kom voelen, kom luisteren, kom mee naar de plek waar theateracts tússen het publiek plaatsvinden, waar werkelijkheid en surrealisme in elkaar overstromen... Geniet met het zand tussen de tenen van kunst, cultuur én natuur tijdens het festival Theater op 't Zand op zaterdag 20 juli 2019!

 

Het Kootwijkerzand, ook wel de 'Sahara van de Veluwe' genoemd, in Boswachterij Kootwijk vormt op zaterdag 20 juli 2019 het decor van de 19e editie van het unieke, culturele en kunstzinnige festival Theater op 't Zand. Stichting Kootwijk Cultureel organiseert jaarlijks dit festival met verrassende muziek-, dans- en theateracts uit binnen- en buitenland met als decor de grootste zandverstuiving van Europa.


Een unieke beleving voor artiest én publiek!

 

Beleef met jong en oud dit wonderlijke festival, dat gratis toegankelijk is. Zie tussen 13.00 en 21.00 uur hoe mobiele installaties van Toneelgroep Dapper tot leven komen, beweeg mee en maak contact tijdens de dansvoorstelling van de Arnhemse Meisjes en ga mee op fantasiereis met Piepschuim. Ga even zitten voor het levensechte poppentheater of geniet van de komische voorstelling 'Ver van mijn boom', met appels in de hoofdrol.

 

Geniet met de kleintjes (2+) van het interactieve circustheater Rake Klappen. Luister naar de unieke mix van jazz, pop, indie en folk door de achtkoppige band The Magic Mumble Jumble, waarbij de kloof tussen publiek en band volledig verdwijnt. Maak een muzikale reis met je ogen dicht tijdens het optreden van vocaal ensemble NKK NXT 18/19.

 

We willen dat ook dove en slechthorende bezoekers kunnen meegenieten van alles wat er op deze dag aan voorstellingen te beleven is. Daarom zal Theater met Tolk voor het eerst dit jaar deelnemen. Verschillende acts zullen live door een tolk vertaald worden. Deze tolken hebben zich gespecialiseerd in theater en muziek en brengen de emoties uit de acts over aan het publiek.

 

Elk jaar weten duizenden cultuurliefhebbers dit bijzondere festival op de Veluwe te vinden. Dankzij de steun van sponsoren, weldoeners en tientjesvrienden is het festival nog altijd gratis toegankelijk. Daarnaast subsidiëren de gemeente Apeldoorn, de gemeente Barneveld, het Schaffelaarfonds en Fonds 1845 het festival.

 

Theater op 't Zand werkt samen met Stichting Kunst Collectief Barneveld en het Schaffelaartheater. Professionele beeldend kunstenaars gaan op 20 juli aan de slag met voorstudies voor de expositie 'Los Zand', die vanaf oktober 2019 te zien is in het Schaffelaartheater. Deze kunstenaars zijn tijdens Theater op 't Zand te herkennen aan werkjassen, een vlag of ballon met het logo van Stichting Kunst Collectief Barneveld. Zij delen uitnodigingen uit voor de opening van de expositie op 5 oktober in het Schaffelaartheater.

 

Parkeren tijdens Theater op 't Zand

Omdat ons festival midden in de prachtige natuur plaatsvindt, is er beperkte parkeergelegenheid (P1) in de nabijheid van het evenement. Om cultuur en natuur nog meer met elkaar te verbinden raden wij u aan om uw auto op een van de diverse parkeerplaatsen in de omgeving van Kootwijk te parkeren en van daaruit fietsend of wandelend verder te gaan.

Dutch Heli Day Stroe

Zaterdag 03 augustus 2019 11:00 - 17:00 - Stroe

STROE - Op zaterdag 3 augustus wordt voor de tweede keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe. Naar verwachting zijn rond de 20 helikopters uit binnen- en buitenland aanwezig.

 

Een bijzondere deelnemer is een helikopter van de Tsjechische luchtmacht. Ook de ex-luchtmacht Alouette III, die onlangs door Heliflight is aangeschaft, neemt deel aan de static show. Het programma voorziet verder in een aviamarkt, oldtimertractoren en een springkussen voor de kinderen.

 

JHP 

De Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. Belangstellenden kunnen hun bezoek aan de helikopters combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines.

 

De eerste Dutch Heli Day vond plaats in 2013. Ondanks het matige weer kwamen er toen zo’n 3.500 bezoekers op de Heli Day af.

 

Programma 

Het programma voor de tweede Dutch Heli Day ziet er als volgt uit: 11.00-13.00 uur: aankomst van de helikopters 13.30-16.00 uur: openstelling van het landingsterrein voor publiek, de vliegers geven toelichting bij hun heli’s 15.00-16.00 uur: demonstratie helikopter schaalmodellen 16:00-17.00 uur: vertrek helikopters 17.00 uur: einde programma

 

Praktische informatie 

De Dutch Heli Day is gratis toegankelijk. De locatie is Stroeërweg 46, Stroe. Kijk voor meer informatie op www.jhp.aero. De Dutch Heli Day wordt gehouden onder het voorbehoud van weers- en technische omstandigheden en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Brandweermuseum Sappemeer bestaat 10 jaar

Zaterdag 07 september 2019 10:00 - 17:00 - Hoogezand

Brandweermuseum Sappemeer bestaat dit jaar 10 jaar. Dit gaan wij vieren op zaterdag 7 september 2019.


We beginnen de dag met een leuke opening en de afronding van ons restauratie project: Nieuw leven voor de Austin Bellenwagen.

 

De opening wordt rond 10:00 uur verricht door Burgemeester Hoogendoorn en de afronding word gedaan door oud wethoudster van Gemeente Hoogezand - Sappemeer Oetra Gopla en oud weerman van RTV Noord Jaap Nienhuis.

 

Daarna zal tegen 10:30 een rondrit gereden worden door de Gemeente Hoogezand - Sappemeer en naar verwachting is de stoet er tegen 11:30 weer. Er komen hele bijzondere en unieke voertuigen, zo heeft Bosbrandweer Noord Nederland toegezegd met de Amerikaanse Thiller Ladderwagen aanwezig te zijn, een mooie Austin Gupsy en nog veel meer mooie voertuigen.

 

Voor de kinderen hebben we een mooie brandweer springkussen, kinderen kunnen zelf met een brandslang spuiten tegen een brandweerman, verder worden er smiddag demonstraties gegeven door de Jeugdbrandweer van Hoogezand - Sappemeer, Brandweer Hoogezand - Sappemeer en een demo kleine blusmiddelen.

 

Noord Nederland Modelbouw Groep is aanwezig met radiografisch bestuurbare vrachtwagens en brandweerauto's.

 

We hebben nog ruimte voor oldtimer brandweerauto's, dus heb je een oude brandweerauto of ken jij iemand? ze kunnen zich aanmelden via info@hbvvhs.nl of via 0651826079 Marc Bakker.

Headlines