Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:39:56 Aanrijding Letsel Deventerstraat Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
zaterdag 19 juni 2021

Archief

Coronafeest beëindigd in Apeldoorn: 37 bekeuringen

Gemaakt: Zondag, 31 januari 2021 17:08

APELDOORN - Zaterdagavond heeft de politie een coronafeest beëindigd aan de Zwaangsprengweg in Apeldoorn. Dat feest vond plaats in een loods. Het onderzoek startte na een melding over het feest.


De sfeer ter plaatse was grimmig en er was spraken van agressie tegen de politie. Agressie en geweld tegen politiemedewerkers is onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.

 

Bekeuringen
De aanwezige gasten zijn een voor een bekeurd. In totaal gaat het om 37 bekeuringen aan bezoekers in de leeftijd van 15 en 78 jaar oud. De bekeuringen zijn uitgedeeld voor het niet naleven van de huidige coronaregels.

Automobilist ernstig gewond bij botsing tegen boom in Lieren

Gemaakt: Maandag, 01 februari 2021 16:45

LIEREN - Een automobilist is maandagmiddag ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn auto frontaal tegen twee bomen botste. Het ongeval gebeurde op Kanaal zuid bij Lieren.

 

Hulpdiensten waaronder meerdere ambulances, brandweer, politiewagens en een trauma-team kwamen ter plaatsen. Omstanders hadden zich inmiddels al ontfermd over de bestuurder van de auto, een jongeman. Hij zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Nadat hij was bevrijd uit zijn benarde positie werd hij overgedragen aan het ambulancepersoneel.

 

Het slachtoffer bleek er ernstig aan toe. Hij is dan ook onder begeleiding van een trauma-arts met spoed overgebracht naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

 

Kanaal zuid blijft vanwege het onderzoek en bergingswerkzaamheden voorlopig afgesloten. De exacte toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.

Bestelauto botst achterop vrachtwagen op de A50 tussen Arnhem en Hoenderloo

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 15:41

LOENEN - Op de A50 tussen Arnhem en Hoenderloo heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bestelauto. Beide voertuigen raakte hierbij beschadigd. Niemand raakte gewond.

 

Het ongeval vond rond 12.30 uur plaats door nog onbekende oorzaak. De bestelauto botste niet alleen tegen de achterzijde van de vrachtwagen maar ook nog tegen de midden geleider. De bestuurder van de bestelauto is onderzocht door een ter plaatse gekomen ambulanceverpleegkundige maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder moest wel mee met de politie nadat deze een drugstest had afgelegd.

 

Vanwege het ongeval werden twee rijstroken afgesloten, dit leidde tot ruim 11 kilometer file en 30 minuten vertraging. De bestelauto is door een berger afgesleept.

Auto slaat over de kop op de Zutphensestraat in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 16:09

APELDOORN - Op de Zutphensestraat in Apeldoorn is een automobiliste dinsdag door nog onbekende oorzaak met haar auto over de kop geslagen.

 

Het ongeval gebeurde rond 11.50 uur. Automobilisten die achter de vrouw reden en het ongeval zagen gebeuren schoten direct te hulp. Een toegesnelde ambulanceverpleegkundige heeft de mevrouw, die erg geschrokken was, onderzocht en behandeld maar ze bleek niet gewond te zijn geraakt.


De auto kwam er minder goed vanaf. Deze raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Vanwege de berginswerkzaamheden werd de Zutphensestraat korte tijd afgesloten richting de A1. Dit zorgde voor enige vertraging.

Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 19:26

NEDERLAND - Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.

 

Scholen en kinderopvang
Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Het is daarbij essentieel dat scholen, kinderopvang en ouders alles op alles zetten om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken. Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al, en blijft zo, voor medewerkers in het onderwijs. Op korte termijn wordt gestart met een proef met sneltesten bij basisschoolleraren. De ministeries van OCW en SZW komen op zeer korte termijn met aanvullende richtlijnen om de verspreidingsrisico's op basisscholen en kinderopvanglocaties verder te beperken. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten, omdat dit tot extra contacten en besmettingen zou kunnen leiden.

 

De middelbare scholen blijven dicht tot in ieder geval 1 maart, dus tot na de voorjaarsvakantie. De school blijft open voor onder andere examenleerlingen en leerlingen in een kwetsbare positie. Het RIVM heeft nieuwe richtlijnen opgesteld om de verspreidingsrisico's verder te verkleinen, zodat scholen straks verantwoord kunnen heropenen. Om te zien wat dat betekent op een hele school, mogen vanaf volgende week op enkele scholen meer leerlingen naar school. Scholen die al meedoen aan de proef met sneltesten kunnen ook hieraan meedoen.

 

Bestellen en afhalen
Niet-essentiële winkels blijven voorlopig gesloten. Toch wil het kabinet consumenten en ondernemers tegemoet komen met een kleine aanpassing om de lockdown iets draaglijker te maken. Daarom maakt het kabinet per 10 februari bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk. Klanten bestellen minimaal 4 uur van tevoren hun producten (online of telefonisch) en halen dit op afspraak af bij de winkel. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Bekijk de regels voor afhalen en bestellen.

 

Avondklok
De avondklok geldt tot en met 10 februari om 04:30 uur. Het kabinet vraagt het OMT om advies over de huidige situatie van het coronavirus en de het pakket van maatregelen. Op basis van dat advies wil het kabinet begin volgende week opnieuw de balans opmaken.

Brandweer blust autobrand aan de Anijsstraat in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 02 februari 2021 21:45

APELDOORN - De brandweer is dinsdagavond gealarmeerd voor een autobrand aan de Anijsstraat in Apeldoorn. De brandweer was net klaar bij een vorige klus in Apeldoorn-Zuid waarna zij gelijk door konden met spoed.

 

De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. Het motorcompartiment van de BMW is volledig uitgebrand. De politie heeft lint gespannen om de auto en gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Auto crasht tijdens achtervolging; snelweg bij Kootwijk volledig afgesloten

Gemaakt: Woensdag, 03 februari 2021 02:44

KOOTWIJK - Dinsdagavond 2 februari heeft op de A1 bij Kootwijk een ongeval plaatsgevonden. Een auto crashte hard in de vangrail na een snelle achtervolging vanaf Amsterdam. Speciale politie eenheden zaten achter de verdachte aan. De achtervolging kwam bij Kootwijk met een crash ten einde.


Na het ongeval is de snelweg volledig afgesloten. De bestuurder is en onder politiebegeleiding met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de auto veilig gesteld. De snelweg is naar verwachting nog enkele uren afgesloten voor onderzoek. Wat de aanleiding van de achtervolging is is nog onbekend.

Nederland zet zich schrap voor sneeuw en hoogwater

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 16:38

NEDERLAND - Dit weekend krijgt Nederland met een heuse winterinval te maken. Een actieve storing gaat samen met koude lucht uit het oosten voor vorst met sneeuw en ijzel zorgen. Naast de sneeuw is het de verwachting dat het waterpeil komend weekend het hoogste niveau bereikt.

 

De weermodellen zijn op dit moment ronduit indrukwekkend en geven niet alleen sneeuw maar ook felle windstoten tot 100 kilometer per uur over het noordwesten van Nederland. Hierdoor zal in Nederland op sommige plaatsen sneeuwjacht ontstaan.

 

Verkeer
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om dit weekend alert te zijn en goed alle weer- en verkeersinformatie in de gaten te houden vanwege het voorspelde winterweer. Op sommige plaatsen kan mogelijk tot 20 centimeter sneeuw vallen. De ANWB verwacht vanwege het winterse weer meer pechmeldingen. Moet je de weg op, zorg er dan voor dat je ruiten en spiegels helemaal ijsvrij zijn als je gaat rijden!

 

Wandelen door de sneeuw en schaatsen tijdens corona

Het gaat de goede kant op met het aantal besmettingen. Dit moeten we volhouden door ons aan de maatregelen te houden. Ook binnen de regels kunnen we komend weekend gaan genieten van het winterse weer.

 

Wandelen door de sneeuw of misschien wel schaatsen op de uiterwaarden? Kies een locatie dichtbij huis en ga daar zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar toe. Vermijd drukte en groepsvorming, houd 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte. Blijf thuis als je klachten hebt, ook als het maar lichte klachten zijn.

Basisscholen vanaf maandag weer volledig open

Gemaakt: Vrijdag, 05 februari 2021 16:54

NEDERLAND - Vanaf maandag 8 februari gaan alle basisscholen weer volledig open. Tot die tijd geven zij les op afstand. Een aantal leerlingen mag voor 8 februari al fysiek naar school. Ook het speciaal onderwijs mag voor 8 februari al volledig open zijn.

 

Extra maatregelen vanaf 8 februari
Om de verspreiding van het virus te voorkomen, zijn er extra maatregelen op basisscholen vanaf 8 februari.

 

Brengen en halen
Voor groep 1 tot en met 6 geldt dat één ouder/verzorger het kind mag brengen en halen. Daarbij blijven zij buiten de school, houden 1,5 meter afstand. Het advies is om een mondkapje te dragen. Kinderen van groep 7 en 8 komen zoveel mogelijk zelf naar school.

 

Begin- en eindtijden en pauzes
Om het aantal contacten te beperken komen er gespreide begin- en eindtijden en gespreide pauzes.

 

Afstand houden
Onderwijspersoneel houdt zoals altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en personeel is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Waar mogelijk worden in de school looproutes met eenrichtingsverkeer gemaakt.

 

Vaste groepjes
Er geldt het dringende advies om zoveel mogelijk met vaste groepen te werken. Mocht er toch een besmetting plaatsvinden, dan hoeven in dat geval mogelijk alleen de leerlingen uit hetzelfde groepje in quarantaine. Dit beoordeelt de GGD. In de groepen 4, 5 en 6 is het advies om groepjes van 5 kinderen te maken, die bij elkaar in de buurt mogen komen. In de groepen 7 en 8 wordt met kleinere groepjes of koppels gewerkt. Buitenspelen gebeurt alleen met de eigen klas. Klassen worden niet gemengd.

 

Mondkapje
Onderwijspersoneel dat lesgeeft aan groep 7 en 8 kan een mondkapje of faceshield dragen. Dit is niet verplicht. Scholen krijgen het dringende advies om leerlingen van groep 7 en 8 in de gangen een mondkapje te laten dragen wanneer zij geen afstand kunnen houden tot leerlingen uit andere klassen.

 

Quarantaine
Onderwijspersoneel en leerlingen die in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus gaan 5 dagen in quarantaine. Na deze 5 dagen kunnen zij zich laten testen. Dit is vrijwillig. Personeel of leerlingen die zich niet laten testen moeten nog 5 dagen langer in quarantaine blijven. Dit is in lijn is met het quarantainebeleid dat per december al geldt. Scholen geven in de periode van quarantaine zoveel mogelijk onderwijs op afstand.

 

Sneltesten op basisscholen
In de week van 8 februari wordt op de eerste locaties gestart met sneltesten voor onderwijspersoneel met klachten of voor leraren die in contact zijn geweest met een besmet persoon. De inzet is om binnen 3 maanden een landelijk aanbod van sneltesten voor leraren te realiseren.

Code rood, alle test- en vaccinatielocaties zondag dicht

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 16:57

NEDERLAND - Morgen, zondag 7 februari 2021 komt er hevige sneeuwval in combinatie met veel wind. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het gehele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en teststraten in het gehele land dicht zijn. Alle afspraken die ingepland staan voor teststraten en vaccinatielocatie op zondag 7 februari 2021 komen te vervallen.

 

De GGD belt nu alle mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden of die een testafspraak hadden. Het is mogelijk dat de GGD mensen niet op tijd bereikt. Mensen kunnen zelf bellen om de afspraak voor vaccinatie opnieuw in te plannen. Ze kunnen hiervoor bellen het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

 

Mensen met een afspraak voor een coronatest kunnen een nieuwe afspraak maken door te bellen met de landelijke afsprakenlijn: 0800-1202 of online via coronatest.nl.

 

Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kunt u ook na het weekend de afspraak opnieuw inplannen.

 

Geen verspilling vaccins
De ongebruikte vaccins gaan in een speciaal daarvoor geschikte koelkast. We gebruiken de vaccins in de aankomende dagen. De aanlevering van vaccins passen we zo nodig aan, zodat we niet onnodig vaccins verspillen.

 

Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt de GGD in de loop van zondag 7 februari wat dit betekent voor de opening en openingstijden van onze teststraten en vaccinatielocatie op maandag 8 februari en de rest van die week.

Veel rook bij brand in oud papier container Beekbergen

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 17:14

BEEKBERGEN - Zaterdagmiddag woedde er een brand in een oud papier container bij de Markenhof in Beekbergen aan de Kuiltjesweg. De conatiner stond in een schuurtje/overkapping die tegen het pand aan stond waar mensen in aanwezig waren. Vanwege het feit dat de brandende container dus voor gevaar zorgde werd de brandweer met spoed gealarmeerd.

 

De brandweerlieden waren snel ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle. De BHV heeft een eerste bluspoging gedaan waarna later de brandweer het van hun overnam.

Bij de brand vielen geen gewonden. Wel trok de brand enig bekijks van cliënten die op de woongroep wonen.

Boetes voor mensen die net iets te hard rijden gaan omlaag

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 18:07

NEDERLAND - Ernstige en gevaarlijke verkeersovertredingen wil het kabinet zwaarder bestraffen en de relatief kleine overtredingen in het verkeer juist lager. Zo wordt bijvoorbeeld de boete voor het vasthouden en gebruik van de mobiele telefoon tijdens het autorijden verhoogd van 240 euro naar 340 euro. Tegelijkertijd worden de boetes voor te hard rijden op de snelweg voor de eerste 10 km/u boven de maximum snelheid verlaagd met 15%.

 

Door aanpassing van het boetestelsel wordt verwacht dat de verkeersveiligheid wordt versterkt door het strenger bestraffen van ernstige verkeersovertredingen. Tegelijkertijd zal de maatschappelijke acceptatie worden vergroot door lichtere overtredingen minder zwaar te beboeten. Voor de verkeersveiligheid is hierbij van belang dat ook de pakkans van verkeersovertreders wordt verhoogd. Door versterkte inzet van de politie is de afgelopen tijd te zien dat het aantal staandehoudingen gestaag stijgt.

 

Daarnaast wordt door de politie en het OM steeds meer gewerkt met innovatieve vormen van digitale handhaving; bijvoorbeeld door de inzet van camera's bij het controleren op telefoongebruik in het verkeer. Verder is het aantal trajectcontrolesystemen in Nederland uitgebreid en staan deze niet alleen meer op snelwegen, maar ook op provinciale N-wegen waar relatief veel ongelukken gebeuren doordat er te hard wordt gereden. De Tweede Kamer moet 'later dit jaar' nog akkoord geven voor het wijzigen van de boetebedragen.

 

Bron: Rijksoverheid

Nederland ontwaakt onder deken van sneeuw

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 05:15

NEDERLAND - Op veel plaatsen in Nederland is afgelopen nacht sneeuw gevallen. De snelwegen zijn moeilijk begaanbaar ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat. Op de A28 ligt een laag ijs met sneeuw wat de weg levensgevaarlijk maakt. Op de A1 is een snelheidsbeperking van 50km/h van kracht omdat deze ook spiegelglad is. De combinatie met ijskoude wind, ijzel en sneeuwjacht kan nog wel eens voor problemen zorgen.

 

De sneeuw heeft inmiddels ook Groningen en Texel bereikt. Het sneeuwgebied trekt zeer langzaam richting het noorden. De rest van de dag zal de meeste sneeuw vallen in de Achterhoek en Twente, waar nog zo'n 10-15 centimeter extra kan vallen.

Ongevallen op de A1 door gladheid, vrachtwagen vast in sneeuw

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 16:26

APELDOORN / KOOTWIJK - Op de A1 richting Apeldoorn bij afslag Kootwijk heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De bestuurder is door de gladheid in combinatie met de sneeuw in de bocht van de weg afgeraakt. De auto is hierbij tegen de vangrail aangekomen en daardoor in tegengestelde richting op de rijbaan gekomen. De weg is deels afgesloten vanwege de bergingswerkzaamheden van de auto. Er raakte niemand gewond.

 

Een stuk verder op de A1 van Apeldoorn naar Kootwijk, is een vrachtwagenchauffeur van de weg geraakt en vast komen te zitten in een dik pak sneeuw in de berm. Een medewerker van Rijkswaterstaat heeft samen met de chauffeur geprobeerd de sneeuw weg te scheppen maar echter zonder resultaat.

 

De rechterrijstrook is vanwege het voorval afgesloten.

Door aanhoudend winterweer, vandaag geen NS-treinen meer

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 17:05

NEDERLAND - Het aanhoudende winterweer zorgt voor zoveel hinder van het treinverkeer dat NS en ProRail hebben besloten vandaag geen NS-treinen meer te rijden. Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden.

 

Later vandaag volgt meer informatie over het treinverkeer van morgen. De NS adviseert reizigers de reisplanner en de nieuwsberichten goed in de gaten te houden.

Kind (14) gewond bij ongeluk met slee in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 19:31

APELDOORN - Op maandag 8 februari omstreeks 14:30 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval in het kanaalpark in Apeldoorn. Er kwamen 2 ambulances ter plaatse en later nog een brandweerwagen om te assisteren bij de hulpverlening.

 

Tijdens het sleeën is een jongetje van 14 jaar gewond geraakt. Op het moment dat het ongeval gebeurde waren er zo'n 40 mensen aan het sleeën en of in de sneeuw aan het spelen. De jongen raakte gewond en is met de ambulance meegevoerd naar het Gelre ziekenhuis. Volgens de vader van de jongen heeft hij mogelijk letsel opgelopen aan zijn onderbeen.

 

Terwijl het jongetje werd behandeld door het ambulancepersoneel, speelde de overige kinderen gewoon verder. Waardoor het ongeluk is ontstaan is nog onduidelijk.

Snelweg A1 dicht bij Apeldoorn vanwege geschaarde vrachtwagen

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 19:36

APELDOORN - Door een ongeluk met een vrachtwagen bij knooppunt Beekbergen is de A1 in de richting van Hengelo, maandagavond, dicht. Verkeer kan omrijden via de parallelrijbaan richting Zwolle.

 

De vrachtwagen is geschaard en blokkeert de hele snelweg. Het is niet bekend hoe lang het gaat duren voordat de weg weer wordt vrijgegeven.

Strenge vorst: NS rijdt alleen met Sprinters

Gemaakt: Dinsdag, 09 februari 2021 15:43

NEDERLAND - Vanwege de strenge vorst rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Komende nacht rijdt het Nachtnet ook niet.

 

Ook afgelopen nacht heeft het hard gevroren. Vrieskou en vocht kunnen zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarom rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat ze zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming kunnen brengen. Waar het kan, worden treinen verlengd.

 

De situatie op het spoor blijft echter onzeker, de NS adviseert u als dat mogelijk is uw reis uit te stellen. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.

 

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook vandaag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Reist u naar het buitenland? Ga eerder op reis en plan extra tijd in voor een eventuele overstap. Raadpleeg de site van andere OV-bedrijven om te zien of er aanpassingen zijn in hun dienstregeling.

Fikse vertraging op Gelderse snelwegen door vorstschade en ongevallen

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 15:23

REGIO - Woensdag 10 februari is het op de A1 weer armoe troef met de doorstroming van het verkeer. Door een slecht wegdek en afgesloten rijstroken gebeuren er met regelmaat aanrijdingen.

 

Vanuit Hoevelaken richting Apeldoorn staat de weg drie rijstroken vol. Verkeer moet tot aan Stroe rekening houden met ruim een half uur vertraging en verderop bij Twello komt daar nog eens drie kwartier vertraging bij. Vanwege vorstschade zijn twee rijstroken afgesloten.

 

Van Barneveld richting Hoevelaken is één rijbaan volledig afgesloten.

Personenauto schuift onder trailer van vrachtwagen; bestuurster komt met de schrik vrij

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 22:02

APELDOORN - Op de A1 van Apeldoorn richting Deventer heeft woensdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Hierbij raakte wonder boven wonder niemand gewond. De schade is enorm.

 

Het ongeval vond iets voor 21.00 uur plaats. De bestuurster van de auto gaf aan dat zij de afremmende vrachtwagen te laat op merkte met een harde botsing tot gevolg. De vrouw belandde met de voorkant van de auto onder de trailer van de vrachtwagen. De voorkant van de auto is volledig verwoest.

 

De vrouw werd in een toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld maar kwam wonder boven wonder met de schrik vrij.

 

De auto en trailer liepen beiden forse schade op. De auto werd door een berger afgesleept. De trailer moest naar een bergingsdepot worden gebracht waar wordt gekeken hoe verder. Vanwege het ongeval werden 2 van de 3 rijstroken ruim een uur afgesloten.

Wandelaar gewond bij valpartij in bosgebied Ugchelen

Gemaakt: Vrijdag, 12 februari 2021 17:58

UGCHELEN - In het bosgebied langs de Otterloseweg ter hoogte van Ugchelen, is een man door nog onbekende reden gevallen. De man liep samen met zijn vrouw.

 

De politie en ambulancedienst rukten met spoed uit. Omdat de ambulance het bosgebied niet in kon, mede dankzij de sneeuw, werd er een terreinwagen van de Koninklijke marechaussee opgeroepen. Het ambulancepersoneel werd halverwege het bosgebied door de Koninklijke marechaussee opgepikt.

 

Het slachtoffer werd vervolgens in de terreinwagen gezet waarna hij in de ambulance verder werd onderzocht en behandeld. Voor zover bekend is de man naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek.

 

Het was voor de hulpdiensten lastig om de exacte locatie te vinden omdat deze niet duidelijk was. De hulpdiensten vragen dan ook om duidelijk aan te geven waar je bent of iets van een herkenningspunt aan te geven.

Fikse brand op bovenverdieping van gastenverblijf in Klarenbeek

Gemaakt: Vrijdag, 12 februari 2021 20:43

KLARENBEEK - Aan de Ooster Broeksweg in Klarenbeek is brand uitgebroken op de bovenverdieping van een schuur. De schuur wordt gebruikt als gastenverblijf. Volgens 112 Meldingen Apeldoorn werden de hulpdiensten op 20:06 uur opgeroepen. De brandweer is groots uitgerukt om het vuur te bestrijden. Er werd een zogenoemde binnenaanval gedaan. Dat gebeurt als er mogelijk nog mensen in een gebouw zijn maar gelukkig bleek iedereen buiten te zijn.

 

Er zijn twee brandweerauto's, twee waterwagens en een hoogwerker ingezet om de brand te blussen.

Code rood voor maandagochtend vanwege gladheid door ijzel

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 18:15

NEDERLAND - Weggebruikers krijgen maandagochtend in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven.

 

Alle niet strikt noodzakelijke reizen worden afgeraden. In het hele land, en dan met name op lokale wegen, is aanhoudende gladheid mogelijk door sneeuwresten.

 

Alle test- en vaccinatielocaties zijn tot 12.00 uur gesloten.

Elektrische bussen van RRReis vallen stil mogelijk door de kou

Gemaakt: Maandag, 15 februari 2021 16:36

REGIO - Maandag 15 februari is wederom een elektrische bus van RRReis gestrand. Ditmaal op de Otterloseweg in Ede bij bushalte "Driesprong". De bus wilde geen kant meer op. Een bergingsbedrijf heeft de bus opgehaald en brengt deze naar het depot in Zwolle waar monteurs uit China aanwezig zijn om de problemen met elektrische bussen op te sporen en op te lossen. Er zouden al meerdere bussen afgesleept zijn de afgelopen maanden.

 

Even later strandde in Harskamp op de Harderwijkerweg een bus van RRReis midden op een kruising. Ook deze zal door een berger worden geborgen.

 

De kou
Door de kou kampen elektrische bussen vaker met storingen. De kou heeft een negatieve invloed op de elektronische systemen van de voertuigen.

Flinke aanrijding op kruising in Vorden na voorrangsfout

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 16:45

VORDEN - Op dinsdag 16 februari heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising De Boonk met Het Jebbink in Vorden. Twee personenauto's zijn met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Een voorrangsfout is de oorzaak van het ongeluk. Beide voertuigen liepen forse schade op en moesten worden afgesleept.

Grote vuurwerkvangst en twee aanhoudingen in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 17:40

APELDOORN - Op vrijdag 12 februari heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van verkoop en bezit van zwaar illegaal vuurwerk. De politie nam 64 kilo illegaal vuurwerk in beslag.

 

Uit onderzoek bleek dat de verdachte handelde in illegaal vuurwerk. De man, een 22-jarige Apeldoorner bleek 20 cobra 8 te hebben verkocht.

 

Het onderzoek leidde voorts naar een woning in Apeldoorn Bij het betreden van de woning trof de politie meerdere dozen met illegaal vuurwerk aan. In de woning was een 24-jarige vrouw uit Apeldoorn aanwezig. Ook zij werd als verdachte aangehouden. Naast het vuurwerk nam de politie telefoons en een voertuig in beslag. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd.

 

Levensgevaarlijk
Illegaal vuurwerk levert een gevaar op voor jezelf en je omgeving. Zeker als het onveilig en midden in een woonwijk is opgeslagen. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Weet of vermoed je dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Avondklok blijft gewoon van kracht, in elk geval tot hoger beroep

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 20:39

NEDERLAND - De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

 

Het hoger beroep tegen het vonnis van de rechter, die oordeelde dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, wordt vrijdag behandeld.

Gordijn vliegt in brand van woonkamer in Ugchelen

Gemaakt: Woensdag, 17 februari 2021 21:51

UGCHELEN - In de woonkamer van een woning aan De Oude Klarenbeek in Ugchelen is woensdagavond een gordijn in brand gevlogen. Volgens 112 Alarmeringen Apeldoorn werden de hulpdiensten om 19:49 uur opgeroepen.

 

Een kaars die te dicht bij het gordijn stond was de oorzaak. Een bewoonster ademde mogelijk rook in en werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Meisjes op step aangereden door afslaande bestelbus

Gemaakt: Donderdag, 18 februari 2021 17:39

APELDOORN - Twee steppende meisjes zijn vanmiddag aangereden door een bestelbus. Dat gebeurde op de kruising van de Matenpoort en de Wagenmakershoek in Apeldoorn.

 

De bestuurder sloeg rond 13.30 uur af vanaf de Matenpoort naar de Wagenmakershoek toen hij de meisjes over het hoofd zag en aanreed. Eén van de twee meisjes raakte hierbij gewond. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere werd ter plaatse gecontroleerd en behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zij werd door haar ouders opgehaald.

Kappers laten het licht aan, anders gaat het licht uit #lichtvoordathetuitgaat

Gemaakt: Donderdag, 18 februari 2021 19:55

NEDERLAND - Kappers in het hele land doen donderdagavond in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. Er is geld nodig en de kapsalons moeten zo snel als kan open.

 

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kappers om hulp en aandacht. Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek.