Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:52:38 Graag Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Verkeersongevallenanalyse)
woensdag 17 juli 2019

Archief

Waterleiding geraakt tijdens graafwerkzaamheden aan de Pieter de Hoochlaan in Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 16:53

APELDOORN - Tijdens graafwerkzaamheden aan de Pieter de Hoochlaan in Apeldoorn is woensdag 27 februari een waterleiding geraakt. De bewoners in de omgeving moeten rekening houden met een lage of geen waterdruk.

 

Waterbedrijf Vitens verwacht tot 16.00 uur bezig te zijn met het herstel van de leiding.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met lijnbus in Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 17:30

APELDOORN - Nabij de Moskee aan de Sophialaan in Apeldoorn is woensdag 27 februari een scooterrijder in botsing gekomen met een lijnbus. De scooterrijder is daarbij gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Meeste aanmeldingen voor Camera in Beeld in Oost-Nederland

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 18:54

OOST-NEDERLAND - In januari stroomden de aanmeldingen voor Camera in Beeld binnen. Na 12 dagen stond de teller op bijna 4000 nieuw aangemelde beveiligingscamera's! Dit was het resultaat van een landelijke campagne. In Oost-Nederland was het succes het grootst met 688 nieuwe aanmeldingen.

 

Camera in Beeld
Met camerabeelden worden misdrijven opgelost, zoals woninginbraken, autobranden, overvallen of geweldsdelicten. Bij autobranden bijvoorbeeld is het moeilijk om daders te pakken. Het gebeurt vaak 's nachts waardoor er weinig of geen getuigen zijn. Daarnaast zit er tijd tussen de brandstichting en de daadwerkelijke brand, waardoor de dader al weg is voordat iemand iets doorheeft. Camerabeelden kunnen dan helpen om de dader op te sporen. Misschien hebt u met uw camera net een stukje van de straat in beeld waarop we de brandstichter zien lopen.

 

Hoe werkt Camera in Beeld?
Camera in Beeld is een beveiligde databank van de politie. In deze databank staat wie zijn beveiligingscamera heeft aangemeld. Zo kunnen we in het geval van een misdrijf snel zien of er in de omgeving camera's hangen. Als we denken dat uw beelden kunnen helpen in het onderzoek, dan nemen we contact met u op om te vragen of we de beelden mogen bekijken. We kunnen de beelden dus alleen zien als u ze aan ons geeft. Wie weet wordt de dader door uw beelden herkend. Meteen aanmelden? Klik dan hier.


Hoe zit het met privacy?
U mag alleen een beveiligingscamera ophangen om uw eigendommen te beschermen, niet om de openbare weg te filmen. Dat is in strijd met de privacywetgeving. Toch is het soms onvermijdelijk om een stukje van de openbare weg te filmen. Wanneer u bijvoorbeeld uw oprit filmt, dan kan het zijn dat u een deel van de stoep in beeld heeft. Dat is toegestaan. Het is wel belangrijk dat u zichtbaar aangeeft dat u een camera hebt door een sticker of bordje bij uw deur te plaatsen.

 

Aanmelden
Hangt er een camera aan uw huis? Laat het de politie weten door uw camera aan te melden bij Camera in Beeld. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u ook uw eigen buurt veiliger te maken. Ook als uw camera niets opneemt, een zogenaamde dummy, is dat waardevolle informatie voor de politie. We weten dan dat er geen beelden beschikbaar zijn. In totaal zijn al meer dan 200.000 camera's geregistreerd in Nederland.

Auto vliegt in brand op de A1 bij Kootwijk

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 07:43

KOOTWIJK - Op de A1 bij Kootwijk is vrijdagmorgen 1 maart een auto in de brand geraakt. Rond 07:00 uur vloog de auto al rijdend in de brand.

 

De bestuurder kon gelukkig op tijd de auto aan de kant zetten. De opgeroepen brandweer kon niet voorkomen dat het motorcompartiment van de auto geheel uitbrandde. Rijkswaterstaat en de politie sloten de vluchtstrook af voor verkeer.

Brandweer controleert plafond van Albert Heijn in Apeldoorn Zuid na brandlucht

Gemaakt: Vrijdag, 01 maart 2019 16:25

APELDOORN - Op vrijdag 1 maart werden de brandweerlieden van Apeldoorn Centrum gealarmeerd voor een brandgerucht bij de Albert Heijn aan de Talingweg in Apeldoorn zuid. Medewerkers van de winkel roken een brandlucht en dachten dat er misschien iets aan de hand was. Daarom werd de brandweer ingeschakeld.

 

De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera gezocht naar de oorzaak van de brandlucht. De brandweer had na 40 minuten nog niks aangetroffen waarop zij besloten retour te gaan. Wat de oorzaak van de lucht is geweest is niet bekend.

Politie zoekt getuigen van inbraak poging aan de Mariastraat en Asselsestraat

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 15:57

APELDOORN - Op zaterdag 2 maart 2019 omstreeks 07.00 uur heeft er in de Mariastraat en Asselsestraat een poging tot woninginbraak plaatsgevonden waarbij 1 verdachte op heterdaad is aangehouden.

 

Heeft u iets gezien? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Brandende magnetron in schuur aan de Fazantweg in Apeldoorn

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 18:08

APELDOORN - Op zaterdag 2 maart heeft er korte tijd brand gewoed in een schuur aan de Fazantweg in Apeldoorn. Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een brandende magnetron. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brandweer heeft de magnetron naar buiten gebracht en daar verder afgeblust.


Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Bij de brand kwam de nodige rookontwikkeling vrij. Bij de brand raakte niemand gewond.

NL-Alert wegens grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf in Wilp

Gemaakt: Zaterdag, 02 maart 2019 22:25

WILP - Op zaterdagavond 2 maart is de brandweer rond 21:00 uur uitgerukt voor een brand bij een afvalverwerkingsbedrijf op de Sluinerweg in Wilp. Er staat een grote berg met afval in brand.

 

Om af te stemmen met alle betrokken hulpdiensten is GRIP 1 gemaakt. Wegens de rookontwikkeling is er een NL-Alert verstuurd. De brandweer is met meerdere eenheden de brand aan het bestrijden.

350 reizigers vast in trein na ongeval op spoor bij Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 03 maart 2019 19:19

APELDOORN - Tussen Apeldoorn en Deventer rijden geen treinen. Er is bij de Lupineweg in Apeldoorn een aanrijding met een persoon geweest.


De NS verwacht dat er pas rond 21.30 uur weer treinen rijden. In de trein die bij de aanrijding betrokken was, zitten volgens de NS zo'n 350 reizigers.

 

Achter deze trein staat nog een trein, waarin zo'n 250 mensen zitten. Deze trein wordt teruggesleept naar Deventer.

Scooterrijdster ten val door slingerende fietser

Gemaakt: Maandag, 04 maart 2019 18:58

APELDOORN - Op maandag 4 maart heeft er op het fietspad langs de Laan van Erica in Apeldoorn een ongeval plaatsgevonden. Een scooterrijdster kwam ten val nadat zij schrok van een jongetje dat slingerend over het fietspad fietste.

 

Omstanders zagen het ongeval gebeuren en schoten te hulp. Het jongetje fietste door naar de voetbalvereniging en had vermoedelijk niet door wat er achter hem is gebeurd. Het slachtoffer is nagekeken en behandeld in de ter plaatse gekomen ambulance.


De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen. De scooter raakte fors beschadigd. Of het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis is niet bekend.

Man (54) uit Zutphen overleden na incident bij transportbedrijf in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 05 maart 2019 16:12

APELDOORN - Bij een bedrijfsongeval in Apeldoorn is dinsdagmiddag een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zutphen overleden. Het slachtoffer viel van een laaddok.


Het ongeval gebeurde bij een transportbedrijf aan de Oude Berghuizerweg. De hulpdiensten rukten na de melding massaal uit. Behalve de politie, brandweer en ambulance kwam ook de traumahelikopter ter plaatse.

 

Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

 

De politie kan nog niets zeggen over de precieze toedracht van het ongeluk. Verwacht wordt dat de Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoek gaat doen.

Busje geplet tussen twee vrachtwagens op de A1 bij Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 05 maart 2019 16:26

APELDOORN - Op de A1 richting Hengelo is dinsdagmiddag ter hoogte van Apeldoorn een busje geplet tussen twee vrachtwagens. Volgens een videocorrespondent kwam de bestuurder er met lichte verwondingen vanaf.


Een van de vrachtwagens zou in volle vaart zijn ingereden op een file. Het busje werd daardoor van achteren geraakt en vervolgens tegen de vrachtwagen ervoor gedrukt.

 

Hoewel het busje als een accordeon in elkaar werd gedrukt, kwam de bestuurder niet bekneld te zitten. Voor zover bekend is hij voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

 

Rijbaan weer vrij
Vanwege het ongeval was de rijbaan tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen afgesloten. Het verkeer werd over de parallelrijbaan geleid. Dat veroorzaakte een lange file. Verkeer richting Hengelo werd ter hoogte van knooppunt Hoevelaken omgeleid via de A28 en N35. Rond 13.40 uur meldde de ANWB dat de weg weer vrij was.

Man licht vrouwen op voor tienduizenden euro's

Gemaakt: Dinsdag, 05 maart 2019 16:42

NEDERLAND - De Amsterdamse recherche is op zoek naar vrouwen die mogelijk het slachtoffer zijn geworden van een 30-jarige man die verdacht wordt van oplichting. De verdachte is op maandag 4 maart 2019 aangehouden. Hij zou meerdere vrouwen, voornamelijk met een Marokkaanse achtergrond, op slinkse wijze hebben opgelicht voor tienduizenden euro's. De man komt uit Gelderland maar tegen zijn slachtoffers heeft hij ook andere gemeenten als zijn woonplaats genoemd.

 

De verdachte komt in beeld bij de recherche tijdens een ander groot Amsterdams onderzoek uit 2016. Hij wordt in dit onderzoek gehoord als getuige, maar er komen dusdanig ernstige vermoedens van oplichting aan het licht, dat besloten wordt om nader onderzoek te verrichten. Uit dat onderzoek komt naar voren dat de verdachte op allerlei manieren vrouwen uit heel het land benadert. Hij doet dat met verschillende namen en aliassen zoals Nourdin, Nordin, Fouad, Marouane, Brahim, Bouka, Chakir, Taoufik en Said. Zijn slachtoffers komen uit verschillende milieus, maar zij hebben hun Marokkaanse achtergrond gemeen. Ook de verdachte heeft een Marokkaanse achtergrond.

 

Sluwe werkwijze
De verdachte bouwt een vertrouwensband op met de vrouwen die hij benadert en hij wil graag trouwen. Hij doet zich voor als serieuze huwelijkskandidaat en zegt toe te zijn aan een leven met 'huisje, boompje, beestje'. In sommige gevallen vindt er ook contact plaats met de schoonfamilie over de verloving. Daarnaast wekt hij de indruk een geslaagd zakenman te zijn. Er worden plannen gemaakt om op vrij korte termijn te verloven. Voor de slachtoffers lijkt geen vuiltje aan de lucht, ook niet op het moment dat hij tijdelijk een geldbedrag wil lenen om bijvoorbeeld iets voor het aanstaande verlovingsfeest te regelen of omdat hij zogenaamd iets moet regelen voor zijn bedrijf en hij even niet bij zijn geld kan. Hierna verdwijnt hij van het toneel en de vrouwen krijgen het uitgeleende geldbedrag niet terug. Vermoed wordt dat de verdachte op deze manier vele tienduizenden euro's heeft buitgemaakt. De recherche doet onderzoek om te kijken of de financiële schade verhaald kan worden.

 

Oproep aan mogelijke slachtoffers
Naast het feit dat meerdere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van oplichting, vindt de recherche het bijzonder kwalijk dat de verdachte het vertrouwen van de slachtoffers diep geschaad heeft. Meerdere vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan, maar op basis van het onderzoek vermoedt de recherche dat er door het hele land veel meer gedupeerden zijn, die zich mogelijk vanwege schaamte of angst niet bij de politie hebben gemeld. De recherche doet een dringend beroep aan mogelijke gedupeerden om alsnog contact op te nemen. Rechercheurs willen benadrukken dat wanneer slachtoffers contact opnemen met de politie, er de ruimte is om eerst een vertrouwelijk gesprek te voeren. Bent u mogelijk het slachtoffer geworden van deze verdachte of kent u iemand uit uw omgeving waarbij dit misschien het geval is? Neem dan contact op via 0800-6070. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier of door een mailtje te sturen naar: lemgo.amsterdam@politie.nl

 

Video's in twee talen
In de hoop om met mogelijke slachtoffers en hun omgeving in contact te komen heeft de politie een video in het Nederlands en Marokkaanse opgenomen. Op deze manier worden ook mensen bereikt die de Nederlandse taal mogelijk niet machtig zijn, maar die wellicht wel informatie hebben over de verdachte. De video's zijn hieronder te zien.

Ongeval, medische fout of gebrekkig product? Stel je vraag aan AXX Letselschade!

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 03:52

APELDOORN - Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

We hebben al flink wat mensen kunnen helpen met het laten verhalen van hun letselschade, denk aan: verkeersongeval, medische fout, letsel door een dier, bedrijfsongeval. Wij helpen je graag.

 

Ed Bloemheuvel is onze specialist bij AXX Letselschade. Minimaal wordt elk kwartaal 1 vraag beantwoord. Uit de ingezonden vragen wordt door de redactie een keuze gemaakt. Kijk op De Specialist voor de laatste vragen en antwoorden.

 

Stel je vraag via ons contactformulier en laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Kat houdt hele buurt wakker in Apeldoorn, brandweer schiet te hulp

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 16:10

APELDOORN - Op woensdagochtend 6 maart werd de brandweer gealarmeerd nadat een kat op een dakkapel zat en er niet zelfstandig meer naar beneden kon. De brandweerlieden waren snel ter plaatse bij het adres aan de Heze in Apeldoorn.

 

De gealarmeerde hoogwerker kon niet bij de kat komen. De brandweer moest dus een andere oplossing bedanken om bij de kat te komen. De brandweer kon de kat met een ladder bereiken en wist de kat snel te vangen. De brandweer heeft de kat overgedragen aan de eigenaresse. Volgens buurtbewoners heeft de kat de hele buurt wakker gehouden.

Hackers mbo-school ROC Aventus in Apeldoorn opgepakt

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 17:00

APELDOORN - De politie heeft dinsdag 5 maart een 20-jarige man uit Markelo en een 21-jarige man uit Lochem aangehouden. De twee mannen worden verdacht van het hacken van het leerlingenvolgsysteem van een school in Apeldoorn.


De school deed donderdag 21 februari melding van de hack bij de politie. Zij kwamen de hack op het spoor nadat zij merkte dat een ongeautoriseerd account actief was in het leerlingvolgsysteem.

Digitale rechercheurs, die speciale expertise hebben op het gebied van cybercrime en digitale criminaliteit, onderzochten de zaak. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de twee verdachten. Zij konden 5 maart worden aangehouden en zijn beide ingesloten voor nader verhoor.

 

Cybercrimeteam politie
Als politie krijgen we steeds meer te maken met digitale criminaliteit en cybercrime. Ook zien we dat er digitalisering plaatsvindt van klassieke criminaliteit, denk hierbij aan oplichting, fraude en bedreiging. Steeds meer mensen en bedrijven zijn slachtoffer hiervan. Reden voor de politie en het Openbaar Ministerie om de aanpak van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit in Oost-Nederland verder te intensiveren. Daarom er is binnen de politie een speciaal cyberteam opgericht.

 

Wat is hacking?
Bij hacking probeert iemand binnen te dringen in andermans computer. Het is strafbaar als dit gebeurt zonder toestemming van de eigenaar van die gegevens. Doel van de criminele hacker is de computer overnemen of gegevens stelen of onbruikbaar maken.

Brandweer druk met schademeldingen door harde wind

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 17:01

GELDERLAND - Flinke windstoten teisterden Gelderland zaterdagmiddag korte tijd. Het KNMI gaf daarom code geel af. De waarschuwing geldt tot 18.00 uur.

 

Onder meer Wageningen, Elst, Lunteren, Nunspeet, Otterlo en veel andere plaatsen kwamen meldingen van stormschade. De hulpdiensten gingen aan de slag om onder meer omgevallen bomen op te ruimen en schade aan daken te inspecteren.

 

Tent ontruimd in Ede

Tijdens de lammetjesdag op de Ginkelse Heide bij Ede werd een tent met circa 30 bezoekers ontruimd. Die moesten naast de schaapskooi schuilen. Onder de bezoekers waren veel kinderen. Door de bevestiging van extra scheerlijnen hield de tent het uiteindelijk.

 

Op de Engweg in Otterlo is het dak van een schuur afgewaaid. De brandweer heeft daar de situatie veilig gesteld.

 

Geen treinen
Tussen Arnhem en Ede reden zaterdagmiddag geen treinen, meldt de NS. Er lagen takken op het spoor bij Oosterbeek. De versperring was rond 16.50 verholpen.

Auto vliegt in brand na botsing met boom op de Deventerstraat in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 16:12

APELDOORN - Op maandagochtend 11 maart heeft er op de Deventerstraat in Apeldoorn een ernstig ongeval plaatsgevonden.


Een automobilist is frontaal tegen een boom gebotst. Hulpdiensten waaronder een traumahelikopter rukte uit. Door de klap vatte de auto vlam. Omstanders schoten te hulp en ging met emmers water en brandblusser het vuur te lijf.


Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd zijn toestand is onbekend.


De auto is zwaar beschadigd en wordt door een berger afgesleept. De weg was vanwege de aanrijding tijdelijk volledig afgesloten.

Gaslucht waargenomen in appartementen aan de Staalweg in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 16:24

APELDOORN - Maandagochtend 11 maart kreeg de brandweer een melding van een bewoner van een appartement aan de Staalweg in Apeldoorn van een gaslucht. De brandweer kwam ter plaatse en voerde meerdere metingen uit.


Ook een bewoonster van de woning die onder het appartement nam een gaslucht waar.


Wat de brandweer precies heeft gemeten is niet bekend. Liander is door de brandweer in kennis gesteld.

Meer agenten op de fiets naar het werk

Gemaakt: Maandag, 11 maart 2019 17:22

NEDERLAND - Binnen drie jaar minimaal 15.000 politiemedewerkers op de fiets naar het werk. Die ambitie maken de politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend. Streven is dat binnen drie jaar minimaal 25% van de 60.000 politiemedewerkers fietst naar het werk.

 

Gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. Daar is het om te doen. De politie wordt hiermee de 12e Fietsambassadeur van Van Veldhoven die zich actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 extra forensen op de fiets naar het werk.

 

Potentie
Staatssecretaris Van Veldhoven vindt het een mooie stap met grote potentie. "Mooi dat de nationale politie, de grootste werkgever van Nederland, meedoet! De fiets is ons geheime wapen. Tegen drukte, voor betere gezondheid en voor schone lucht. Ik weet zelf als geen ander hoe heerlijk het is om naar het werk te fietsen. Ik start dan fitter aan mijn dag. En dat is ook een goede zaak voor werkgevers. Goede stallingen, aantrekkelijke regelingen om een fiets aan te schaffen; goede fietsvoorzieningen betalen zichzelf terug."

 

Jolanda Aalbers, hoofd bedrijfsvoering van de eenheid Oost-Nederland: "Bij de politie is duurzaamheid erg belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor medewerkers. Afgelopen week was nog in het nieuws dat de nationale politie samen met de brandweer het hoogste ziekteverzuim van Nederland heeft. Daar willen we echt wat aan doen, en de fiets gaat ons daarbij helpen".

 

De politie omarmt het ambassadeurschap en heeft ervoor gekozen de Eenheid Oost-Nederland als vooruitgeschoven post in te zetten. Met meer dan 7.000 medewerkers is dit de grootste eenheid binnen de politie. In Oost-Nederland fietst op dit moment al ongeveer 21% van de medewerkers naar het werk, het streven is dit aantal te laten groeien naar 25% in drie jaar.

 

De politie ziet de fiets als een van de belangrijkste speerpunten in het nieuwe vervoersbeleid. Oost-Nederland wil dat elk politieteam de komende jaren laadpunten voor e-bikes krijgt en bij aanpassingen aan politiebureaus komt er meer ruimte voor fietsvoorzieningen zoals stallingen. Er wordt nadrukkelijk verbinding gezocht met de projecten Duurzame inzetbaarheid & Ziekteverzuim en Fit@NP. Door te faciliteren en te stimuleren worden de voordelen van het gebruik van een fiets voor het woon-werkverkeer voor zowel de werkgever als de werknemer interessant.

 

Fiets stimuleren
De 12 fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

 

Zij stimuleren actief het fietsen onder hun medewerkers. En daarmee inspireren ze niet alleen hun medewerkers, maar ook hun sector, regio of klanten. Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor.

 

De fiets is onmiskenbaar Nederlands. Ruim een kwart van alle verplaatsingen die Nederlanders maken, gaat per fiets. Het kabinet heeft de ambitie om nog meer reizigers voor de fiets te laten kiezen. Van Veldhoven investeert met provincies, stadsregio's en gemeenten 345 miljoen euro in nieuwe fietsroutes en stallingen. Ook wordt het leasen van een fiets vanaf 1 januari 2020 net zo makkelijk als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7%.

Kind slaapt naast wietplantage in appartement Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 01:22

APELDOORN - Maandagavond 11 maart heeft de politie een instap gedaan bij een appartement aan de Debussylaan in Apeldoorn. De politie en een ontmattelingsteam betraden de woning. De politie vond hier een grote hoeveelheid wietplanten. Om hoeveel planten het gaat is nog onduidelijk, maar het zou gaan om een paar honderd planten. De politie is samen met de recherche een onderzoek gestart.


Volgens buurtbewoners wordt het appartement bewoond door een gezin, een vrouw zou er samen met haar ongeveer 10 jarig zoontje wonen. De vriend van de vrouw zou savonds laat thuis komen.

 

De politie heeft al het materiaal vernietigd en in beslag genomen. De stroom voor de wietplantage zou illegaal zijn afgetapt.

 

Het is niet bekend of de politie aanhoudingen heeft verricht.

Een unieke inkijk bij ambulanceorganisatie Witte Kruis tijdens de open dag in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:24

APELDOORN - Ambulanceorganisatie Witte Kruis organiseert op zaterdag 18 mei een open dag op hun ambulancepost aan Saba 4 in Apeldoorn. Een dag vol spannende demonstraties en leuke activiteiten, zo beloven de organisatoren Jarno Goedkoop en Arjan Verhagen. "We gaan er een feestelijke en leerzame dag van maken voor jong en oud."

 

Wat je precies kunt verwachten, vertellen ze nog niet, maar een tipje van de sluier oplichten willen Jarno en Arjan wel. "Ambulances hebben altijd een aantrekkingskracht op mensen. En wij willen graag iedereen een kijkje geven achter de schermen. Naast onze eigen ambulances zijn er op deze dag ook ketenpartners aanwezig. De brandweer, het Rode Kruis, de wensambulance, de meldkamer en nog een aantal belangrijke partners."

 

Naast de demonstraties en een tentoonstelling van de materialen die worden gebruikt in de ambulance, is er ook genoeg vermaak voor kinderen. "Je kunt je laten schminken, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, er is een speurtocht en je kunt zelfs een bezoek van de ambulance aan je school winnen", vertellen Jarno en Arjan enthousiast.

 

Deze feestelijke dag vieren ze graag met de inwoners van Apeldoorn, dus mis deze unieke kans niet en kom op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur langs.

Onderzoek naar grootschalige fraude bij Rijkswaterstaat

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:38

ARNHEM - Naar aanleiding van aangifte door Rijkswaterstaat tegen een medewerker is de politie een onderzoek gestart. Er is een verdenking van het plegen van grootschalige fraude door de medewerker en derden. Dat betekent dat het onderzoek niet alleen gericht is op de betreffende medewerker maar breder plaatsvindt.

 

Dinsdag vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte medewerker. Er is geen aanhouding verricht. De politie sluit meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Locatie van 112-beller sneller en nauwkeuriger beschikbaar

Gemaakt: Dinsdag, 12 maart 2019 16:40

NEDERLAND - Bel je met 112? Dan kan de meldkamer nu nog sneller de hulp naar de juiste plaats sturen, dankzij Advanced Mobile Location (AML), een voor Nederland nieuwe techniek. Centralisten van de meldkamers kunnen nog tijdens een 112-gesprek zien waar bellers die gebruik maken van een mobiele telefoon zich bevinden.

 

Snelle, accurate en betrouwbare locatiebepaling is van groot belang om burgers in nood sneller en efficiënter te helpen en de hulpdiensten beter te faciliteren bij de hulpverlening. AML wordt voor Android-telefoons vanaf versie 4.0 in maart 2019 per provider ingevoerd. In de loop van 2019 werkt AML ook op iPhones.

 

Hoe werkt het?
Als je 112 belt, gebruikt AML wifi, gps en andere sensoren om jouw locatie te berekenen. Vanaf maart sturen Android-telefoons tijdens het 112-gesprek vanzelf jouw locatiegegevens naar de centralist die je op dat moment aan de lijn hebt. De centralist vraagt daarnaast ook nog zelf waar je bent, om er zeker van te zijn dat de hulp naar de juiste plek wordt gestuurd. AML werkt alleen zo lang je belt met 112, ook als de locatievoorzieningen in uw telefoon uit staan. Na het gesprek schakelt AML zichzelf uit.

 

AML is een belangrijke aanwinst voor de centralist beaamt Jan van Loosbroek, hoofd Landelijke Meldkamer Samenwerking: 'De vraag 'Waar bent u?' is in sommige gevallen, onder druk van de situatie, een lastige vraag. Soms weten mensen in nood het even niet meer, of is de precieze locatie niet makkelijk te beschrijven. Bijvoorbeeld in een uitgestrekt bos of duingebied. AML geeft de meldkamer dan een nauwkeurig antwoord en dat kan het verschil maken, zeker als elke seconde telt!'.

 

Bron: Brandweer.nl

Bewoonster van woning aan de Boommarter in Apeldoorn ziet rook uit de meterkast komen

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 16:00

APELDOORN - Op woensdag 13 maart heeft er brand gewoed in een woning aan de Boommarter in Apeldoorn. De brandweer werd gealarmeerd nadat de bewoonster rook uit haar meterkast zag komen. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur snel doven. De bewoonster werd korte tijd bij buren opgevangen.


Door snel optreden van de bewoonster en van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot de meterkast. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, maar kortsluiting is aannemelijk.


De brandweer heeft metingen verricht om te kijken of er geen koolmonoxide in de woning hing. De bewoonster mocht nadat de brandweer de woning weer had vrijgegeven weer betreden.

Facebook, WhatsApp en Instagram kampen wereldwijd met storing

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 19:20

Facebook, Whatsapp en Instagram zijn voor veel mensen onbereikbaar. Woensdagmiddag kwamen op storingenwebsite Allestoringen.nl duizenden klachten binnen van gebruikers die hinder ondervonden. Zij melden voornamelijk problemen met het laden van de diensten en bij het plaatsen van updates.

 

Het is niet duidelijk wat wel en niet werkt. Sommige gebruikers kunnen eerder geplaatste berichten wel zien, bij anderen wordt het complete overzicht niet ververst. Ook melden mensen dat ze geen privéberichten kunnen versturen of niet kunnen inloggen.

 

Sommige gebruikers laten op Twitter weten dat ze een foutmelding te zien krijgen wanneer ze Facebook bezoeken. Die melding luidt: "Facebook ligt plat voor geplande onderhoudswerken, maar je zou er terug op moeten kunnen binnen een paar minuten." Op Instagram, dat ook onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zit, weigeren de pagina's te laden.

 

Op Allestoringen.nl waren ook kortdurende storingen bij andere diensten en bedrijven te zien, zoals ING, KPN, Netflix, Twitter en Fortnite. Het is niet duidelijk of die storingen iets met Facebook te maken hadden.

 

De storing lijkt zich niet alleen tot Nederland te beperken. Op de storingskaart zijn ook aan de Amerikaanse oost- en westkust rode vlekken te zien. Net als op veel andere plekken in Europa en op andere plaatsen wereldwijd waar de diensten van Facebook en Instagram worden gebruikt.

Insluiping in woning in appartementencomplex voor ouderen in Apeldoorn

Gemaakt: Donderdag, 14 maart 2019 16:40

APELDOORN - In een woning in een appartementencomplex voor ouderen aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn heeft donderdag 14 maart een insluiping plaatsgevonden. De politie is veel eenheden ter plaatse. Of er iets is buitgemaakt en of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.

 

De politie is op zoek naar een licht getinte Indische man. De man droeg tijdens de insluiping een groen/geel hesje een zwarte muts. De man is rond de 30 jaar oud en heeft een normaal postuur.

Brandweer gaat met adembescherming woning binnen aan de Metaalweg in Apeldoorn

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 15:44

APELDOORN- De brandweer werd vrijdagmiddag 15 maart iets na 12:30 uur gealarmeerd voor een melding aan de Metaalweg in Apeldoorn. Buurtbewoners roken een vreemde geur uit een appartement en belde de politie.

 

Bij aankomst werd er voor het ergste gevreesd. Ook de politieagenten namen een vreemde geur waar en vertrouwde het niet. Om die redenen werd de brandweer er bij gehaald om als eerste naar binnen te gaan met ademlucht. Nadat de brandweer de deur had geforceerd bleek de bewoonster gewoon thuis te zijn en bleek er niks ergs aldus de woordvoerder van de brandweer. De brandweer kon alweer vrij snel retour. De politie is met de mevrouw in gesprek en regelt dat er iets gedaan wordt aan de zwaar beschadigde deur. Waar de vreemde lucht vandaan kwam is niet bekend.

Politie zoekt getuigen van steekpartij omgeving Musketiersveld / Landmetersveld

Gemaakt: Vrijdag, 15 maart 2019 16:40

APELDOORN - In de omgeving Musketiersveld / Landmetersveld heeft donderdag een steekincident plaatsgevonden en is een auto tegen een schutting gereden. Bij het steekincident is een 18 jarige man uit Apeldoorn gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en de recherche doet onderzoek naar de toedracht.

 

Heeft u gisteren omstreeks 23:30 uur iets bijzonders gezien? neem dan contact op via 0900-8844 o.v.v. 2019113277.

Politie waarschuwt voor babbeltruc in Componistenbuurt

Gemaakt: Zaterdag, 16 maart 2019 16:06

APELDOORN - Bij de politie komen er meerdere meldingen binnen dat oudere mensen telefonisch worden benaderd met een onsamenhangend verhaal. De persoon aan de andere kant van de lijn spreekt over een gaslucht die in de buurt wordt geroken en vraagt dan of hij even langs mag komen om te ruiken. Tevens komen er ook meldingen binnen van telefoontjes van de milieupolitie over illegaal gedumpte afval.


Dit is het begin van een babbeltruc om binnen te komen. Vertrouw dit niet. Mocht u de persoon die u belt niet vertrouwen verbreek de verbinding. Doe nooit zomaar de deur open voor onbekende personen.

 

Mochten er verdachte personen bij uw woning staan, neem dan direct contact op met de politie. Heeft u buren op leeftijd houdt elkaar dan in de gaten.


Bij verdachte situaties kunt u direct 112 bellen.