Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:31:44 Bon-03 Hv Weg Letsel A1 Li,1 Uddel 067591 067743 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Ugchelen) (Bevelvoerder)
vrijdag 03 april 2020

Archief

Meerdere drankrijders gepakt bij alcoholcontrole in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 10 november 2019 11:00

APELDOORN - De politie heeft zaterdagavond 9 november op meerdere plekken een alcoholcontrole gehouden rondom het centrum van Apeldoorn.

 

De eerste controle was op de Kayersdijk ter hoogte van de Reigersweg. Alle bestuurders die langs kwamen moesten blazen. Zeker een tweetal bestuurders werden hier betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Een van de twee moest naar het politiebureau voor een bloedtest.

 

De politie hield later op de avond een controle op de Prins Willem-Alexanderlaan, het verkeer dat zowel het centrum in reed als uit reed werden gecontroleerd. Ook hier vielen een aantal bestuurders door de mand. Zij kregen allen één proces-verbaal en een rijontzegging.

 

De politie zou later op de avond een alcoholcontrole houden op de Kerklaan maar deze begon net wat anders dat gepland. De agenten hielden namelijk op de Handelstraat een persoon aan. Een grote hoeveelheid agenten was nodig om de man onder controle te krijgen en af te voeren. De man is uiteindelijk met spoed overgebracht naar het politiebureau aan de Europaweg waar hij zal worden voorgeleid aan de hulp officier van justitie. Waarvoor de man is aangehouden is vooralsnog onduidelijk.

 

Nadat de aanhouding was afgerond gingen de agenten alsnog naar de controleplaats aan de Kerklaan. Aan beide kanten van het Oranjepark werden bestuurders gecontroleerd. Ook bij deze controle werden weer een paar drankrijders betrapt.

 

Ook hield de politie een lasergun controle. Een bestuurder reed 29 kilometer per uur te hard dan de maximumsnelheid. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Of er nog meer snelheidsduivels zijn betrapt is niet bekend. De politie kijkt terug op een geslaagde avond.

Rake klappen uitgedeeld na inhaalpoging en ongeval in Olst

Gemaakt: Zondag, 10 november 2019 17:18

OLST - Twee mannelijke verkeersdeelnemers zijn zondagmiddag 10 november omstreeks 15:00 uur slaags geraakt na een inhaalpoging op de Jan Schamhartstraat in Olst.

 

Een personenauto haalde een scooter met daarop twee personen in op de smalle boerenweg. De scooter kwam hierdoor ten val. De bijrijdster, een jonge vrouw, raakte gewond en belandde in een weiland met paarden. De bestuurder van de scooter ging daarop verhaal halen bij de bestuurder van de auto. Er ontstond ruzie waarbij enkele rake klappen werden uitgedeeld.

 

De gewonde vrouw is in een ambulance onderzocht en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw geschept door auto voor politiebureau in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 12 november 2019 18:52

APELDOORN - Op de Europaweg ter hoogte van het politiebureau heeft dinsdagmiddag rond 16.35 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een voetgangster. De voetgangster raakte hierbij lichtgewond.

 

De vrouw werd door de auto aangereden en kwam hard op de voorruit terecht. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De politie was heel snel ter plaatse, het ongeval vond immers plaats voor het politiebureau.

 

De twee inzittenden van de auto, een man en een vrouw raakte niet gewond. Wel zijn zij erg geschrokken. Zij werden meegenomen naar het politiebureau om daar van de schrik te bekomen en een verklaring af te leggen.

 

De voetgangster werd lange tijd in de ambulance onderzocht. Waarna zij was behandeld aan haar verwondingen werd zij door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau als verdachte. De ambulance reed met haar richting het arrestantencomplex.

 

Waarvoor de mevrouw is aangehouden kon de agent niet zeggen. Wel liet hij weten dat zij nu als verdachte wordt gezien inplaats van slachtoffer. De politie doet nader onderzoek naar de aanrijding. Over de exacte toedracht is momenteel nog niks bekend.

Brommerrijder ziet aanhanger achter bestelbus niet en komt in botsing

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 15:33

APELDOORN - Op de kruising Wapenrustlaan - Deventerstraat heeft vrijdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een brommerrijder en een bestelbus met aanhanger. De brommerrijder raakte hierbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 08.10 uur. De brommerrijder, een jonge jongen, wilde de Wapenrustlaan oversteken bij de Deventerstraat. Deze kruising is beveiligd met verkeerslichten. De brommerrijder zou groen licht hebben gekregen waarna hij dacht achter een bestelbus langs kon gaan. Toen de jongen op trok met zijn brommer botste hij op een aanhanger die achter de bestelbus zat. De jongen had deze waarschijnlijk niet gezien.

 

De jongen kwam hard ten val en raakte gewond aan onder andere zijn been. Na enige tijd in de ambulance te zijn onderzocht, is de jongen met onbekend letsel mee gegaan met de ambulance.

 

Vanwege het ongeval was de Wapenrustlaan in de richting van het centrum afgesloten. Dit zorgde voor veel verkeershinder op de kruising.

Ontsnapte tbs'er Van Z. terug in Nederland

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 17:02

SCHIPHOL - De Franse autoriteiten hebben vanmiddag de 40-jarige Van Z., die zich op 4 oktober jl. in Nijmegen onttrok aan zijn tbs-maatregel, overgeleverd aan Nederland. Betrokkene is direct na aankomst op luchthaven Schiphol overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting Schiphol.

 

De man zat in de Pompekliniek in Nijmegen waar hij op 4 oktober tijdens begeleid verlof wegfietste bij zijn begeleider. Hij had een fietstas volgestopt met spullen mee en had van tevoren geld gepind.

Het Landelijk Parket heeft een opsporingsbericht uitgedaan om het grote publiek te vragen uit te kijken naar de man.

 

Van Z. zocht tijdens zijn vlucht regelmatig contact met Omroep Gelderland om, in zijn optiek, misstanden in de Pompekliniek aan de kaak stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

 

Toen er aanwijzingen waren dat de man zich in Frankrijk bevond, heeft het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) de Franse collega's van FAST ingeschakeld. Op 9 oktober is de Nederlander in Parijs aangehouden.

 

Tbs
De tbs is opgelegd wegens grooming, het in het bezit hebben van kinderporno en het plegen van ontuchtige handelingen met minderjarigen.

Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas in Apeldoorn

Gemaakt: Vrijdag, 15 november 2019 20:27

APELDOORN - De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangehouden.

 

De drie verdachten zijn aangehouden vanwege uitlatingen die zij over de sinterklaasintocht in Apeldoorn hebben gedaan op sociale media. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

 

Het gaat om 38-jarige man uit Utrecht, een 35-jarige man uit Leiden en een 41-jarige man uit Utrecht. Zij worden verdacht van bedreiging, opruiing en/of het verspreiden van opruiende teksten.

Grote verkeerscontrole in Apeldoorn; meerdere bestuurders de klos

Gemaakt: Zaterdag, 16 november 2019 03:02

APELDOORN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tot ongeveer 00.30 uur een grote controle gehouden op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. Het verkeer werd in beide richtingen gecontroleerd.

 

De politie richtte zich voornamelijk op bestuurders die alcohol hadden genuttigd. De politie betrapte meerdere mensen, zij werden vervolgens uit de file gehaald en moesten op een ander soort apparaat blazen. Hierop kon precies worden gezien hoeveel alcohol de bestuurder had genuttigd. De meeste bestuurders kwamen goed weg, zij zaten net onder de maximum percentage alcohol. Zij mochten met een waarschuwing hun weg vervolgen.

 

Ook werden bestuurders gevraagd of zij een rijbewijs bij zich hadden. Sommige bestuurders hadden deze niet bij zich en moesten het door iemand laten brengen.

 

Ook werden steekproefsgewijs auto's gecontroleerd op kenteken. Mocht er iets niet kloppen of er wat was verdachts aan het voertuig. Dan kreeg deze ook direct de volle aandacht en werd van top tot teen gecontroleerd. De bestuurders die het laatste half uur de controle passeerde hadden geluk. De politieagenten kregen namelijk geen verbinding met de RDW waardoor zij niet meer bepaalde gegevens konden opvragen.

 

De politie kon vanavond nog niet precies zeggen hoeveel procesverbalen er zijn geschreven en of er aanhoudingen zijn verricht.

Intocht Sinterklaas in Apeldoorn zonder incidenten verlopen

Gemaakt: Zaterdag, 16 november 2019 18:11

APELDOORN - Terwijl de politie zich bezig hield met de demonstranten deelde zwarte pieten op het stationsplein pepernoten uit. Dit zorgde voor blije gezichten van zowel van de ouders als kinderen.

 

De Sint kwam dit jaar aan met de stoomtrein op het centraal station in Apeldoorn en vervolgde zijn tour door het centrum van Apeldoorn en eindigde op het Raadhuisplein.

Meerdere demonstranten werden tijdelijk in gesloten en of aangehouden. Zo ook op de Kalverstraat waar de ME de groep voetbal supporters tegen hield.

 

De intocht is volgens de politie rustig verlopen.

Bewoners Oranjestraat in Apeldoorn opnieuw geen water door leidingbreuk

Gemaakt: Zondag, 17 november 2019 16:02

APELDOORN - Voor de derde keer in een week tijd sprong er een waterleiding in de Oranjestraat in Apeldoorn.

 

Vrijdagochtend werd de eerste lekkage ontdekt door buurtbewoners. De politie kwam ter plaatse en sloot de straat af met linten. Toen Vitens ter plaatse kwam werden er hekken geplaatst. Vitens startte direct herstelwerkzaamheden maar dit ging niet helemaal zoals gepland, tijdens de werkzaamheden knapte de leiding iets verderop weer. Bewoners hadden om die reden enige tijd geen tot weinig water.

 

Zaterdagochtend, kwam er iets verderop in de straat water uit de grond, hierdoor verzakte enkele tegels van een oprit waardoor deze niet meer toegankelijk was. De bewoners belde wederom met vitens die snel ter plaatse was en de weg deels afsloot. Ook hadden bewoners opnieuw weinig tot geen waterdruk.

 

Hoe het kan dat de leiding in zo'n korte tijd breekt is niet bekend.

 

Vitens is nog steeds bezig met herstel werkzaamheden onder andere moeten de opritten bij meerdere woningen worden hersteld.

Gewonde bij aanrijding op kruising in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 17 november 2019 21:13

APELDOORN - Op de kruising Germanenlaan - Laan van Orden heeft zondagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Hierbij raakte een persoon gewond.

 

Het ongeval gebeurde vermoedelijk door een voorrangsfout. Een van de auto's botste vol in de flank van de andere auto. Hierbij raakte een persoon gewond aan zijn hoofd. De man werd na enige tijd te zijn behandeld toch voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De man liep bij de botsing namelijk een hoofdwond op.

 

Beide auto's raakte fors beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Auto belandt op zijn kant na botsing in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 17 november 2019 21:26

APELDOORN - Zondagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising Laan van Zevenhuizen met de Mheenlaan in Apeldoorn. Hierbij kwam een auto op zijn kant terecht.

 

Twee personenauto's kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Na de botsing kam een van de twee auto's op zijn kant terecht. Hulpdiensten werden groots opgeroepen waaronder de brandweer. De brandweer heeft de bestuurster uit haar auto gehaald en en is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk.

 

Beide auto's liepen schade op bij de aanrijding. De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen en van de bestuurders. De auto's zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Vuurwerk nog steeds met afstand meest voorkomende incident rond voetbal

Gemaakt: Maandag, 18 november 2019 16:13

NEDERLAND - Het vuurwerk binnen stadions is het afgelopen jaar licht afgenomen, even als geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers van het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten.


Elk jaar publiceert het CIV, Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, een overzicht met cijfers van de politie-inspanningen, opgelegde maatregelen, incidenten en strafbare feiten rond het betaald voetbal; het Jaarverslag Voetbal en Veiligheid. Kijkend naar het afgelopen jaar zijn er geen opvallende wijzigingen in de cijfers. Er is een kleine afname van vuurwerk in het stadion en van geweldsincidenten binnen en buiten het stadion. Daar tegenover staat een kleine toename van vuurwerk buiten het stadion (in de Eredivisie). De cijfers laten zien dat vuurwerk nog steeds met afstand het hoogste scoort op de lijst van incidenten. Hoewel er goede voorbeelden zijn van vergund vuurwerk in stadions, wordt er nog veel te vaak op een gevaarlijke manier vuurwerk afgestoken op volle tribunes.

 

Kijkend naar de resultaten over meerdere jaren valt op dat er veel in positieve zin is veranderd. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers in meerjarig perspectief in dit jaarverslag, maar ook uit kwalitatieve onderzoeken van het Auditteam Voetbal en Veiligheid. Het aantal voetbalgerelateerde incidenten is in meerjarig perspectief afgenomen, maar ook de grootschaligheid en heftigheid van incidenten is over het algemeen afgenomen. Het lijkt erop dat de meeste problematische risicosupporters geweerd worden (door handhaving van opgelegde straffen) of zich gedragen (vanwege de pakkans en de straffen die hun boven het hoofd hangen) bij voetbalwedstrijden.

 

De jaren waarbij het hooliganisme in en rond de voetbalstadions in Nederland haar hoogtepunt beleefde en - de voor supporters belastende - veiligheidsmaatregelen toenamen (zoals fouillering, slechte zichtlijnen door netten of hekken, beperkingen aan het vervoer of aan de kaartverkoop), liggen achter ons. Doordat het veiliger wordt bij betaald voetbalwedstrijden, zijn er steeds minder midden- en hoog-risico wedstrijden (de B- en C-categorie) waardoor minder ingrijpende maatregelen worden opgelegd. Opgelegde maatregelen zijn steeds vaker een lichte variant. Zo krijgen uitsupporters vaker lichtere verplichte vervoersregelingen opgelegd. Ook de politie inzet heeft daardoor kunnen afnemen.

 

Dit succes is te danken aan de inzet en samenwerking van alle lokale en landelijke partijen die betrokken zijn bij de veiligheid in en om voetbalwedstrijden te weten de KNVB, de betaald voetbalorganisaties, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en natuurlijk de politie. Deze partijen hebben de wettelijke mogelijkheden (onder andere stadionverbod, groepsverbod, meldplicht) om de risicosupporters middels een gezamenlijke aanpak (strafrechtelijk, civiel en bestuurlijk) langdurig te weren bij voetbalwedstrijden. Ook de inspanningen van het supporterscollectief en diverse supportersverenigingen hebben een positief effect gehad op het vergroten van de veiligheid, toegankelijkheid en gastvrijheid van voetbalwedstrijden.

 

Ondanks dat het voetbal veiliger en daarmee gastvrijer en toegankelijker wordt, blijft scherpte nodig. Het aantal incidenten rondom betaald voetbalwedstrijden is nog steeds te veel en ingrijpende veiligheidsmaatregelen blijven daarom dikwijls nodig.

Meerdere fietsers gaan onderuit door gladheid op fietspaden in Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 20 november 2019 14:31

APELDOORN - Door de gladheid zijn woensdagochtend meerdere fietsers onderuit gegaan. Op onder andere de Deventerstraat, Arnhemseweg, Hoenderparkweg en de Koning Stadhouderlaan ging het mis.

 

De hulpdiensten werden woensdagochtend rond 09.10 uur gealarmeerd voor het ongeval op de Koning Stadhouderlaan. Hier was een fietsster onderuit gegaan op het fietspad. De combinatie met de vorst en de bladeren op het wegdek is het alleen maar gladder op sommige plekken. De vrouw raakte bij haar val gewond. Omstanders schoten meteen te hulp en belde de hulpdiensten. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en namen de zorg over. Terwijl de hulpdiensten bezig waren met het slachtoffer, vielen een stukje verderop ook meerdere fietsers, zij konden zelf weer op staan en hun weg vervolgen. De vrouw werd uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met onbekend letsel.

 

De ambulanceverpleegkundige liet weten dat het de hele ochtend al druk was met gevallen fietsers, voetgangers. Volgens hem heeft dit echt te maken met de gladheid en adviseert dan ook goed op te passen als je de weg op gaat.

Autoambulance belandt langs snelweg A50 bij Klarenbeek

Gemaakt: Vrijdag, 22 november 2019 13:56

KLARENBEEK - Op de A50 ter hoogte van pompstation de Somp bij Klarenbeek heeft vrijdagochtend een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

 

Het ongeval gebeurde even voor 10.30 uur. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Een autoambulance reed over een verkeersbord, door de bosschage en belandde vervolgens langs de snelweg. Twee ambulances kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd lange tijd op de grond behandeld waarna de hulpdiensten het slachtoffer met behulp van één schepbrancard naar boven tilden waar de brancard klaar stond. Het slachtoffer is vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis.

 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De parkeerplaats was enige tijd afgesloten vanwege het ongeval. Over de ernst van de verwondingen van het slachtoffer is niks bekend. De zwaarbeschadigde autoambulance is door een berger afgesleept.

Auto schiet van snelweg belandt onderaan talud in Beekbergen

Gemaakt: Maandag, 25 november 2019 17:03

BEEKBERGEN - Maandagmorgen 25 november rond 11.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A1 in Beekbergen.

 

Een auto is van de snelweg afgeschoten en onder aan het talud beland. De bestuurder is uit de auto gehaald en behandeld in een ambulance.

Gewonde bij frontale botsing op de Woudhuizermark in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 26 november 2019 14:42

APELDOORN - Op de Woudhuizermark in Apeldoorn heeft dinsdagochtend een frontale aanrijding plaatsgevonden. Hierbij raakte een persoon gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 07.30 uur. Een automobilist reed vanaf Het Woldhuis in de richting van de Zutphensestraat, vlak na de bocht ging het mis. De auto kwam op de verkeerde kant van de weg terecht en botste frontaal op een tegemoet komende bestelbus. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer. Dit was de inzittende van de personenauto. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

 

De weg was enige tijd deels afgesloten. De politie leidde het verkeer langs het ongeval. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept waarna de weg weer vrij was.

 

Over de exacte toedracht van het ongeval valt nog niets te zeggen.

Auto over de kop na aanrijding de Landdrostlaan in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 26 november 2019 15:10

APELDOORN - Op de Landdrostlaan in Apeldoorn heeft ‪dinsdagochtend‬ een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen, een hiervan sloeg daarbij over de kop.

 

Hulpdiensten werden rond ‪10.45 uur‬ gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. Een vrouwelijke bestuurster werd door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De weg was enige tijd deels afgesloten. Verkeer werd langs het ongeval geleid. Inmiddels is de weg weer vrij.

 

Over de toedracht van het ongeval is nog niks bekend.

Bus Koninklijke marechaussee botst frontaal op vrachtwagen in Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 27 november 2019 15:35

APELDOORN - Op de kruising Sportlaan- Laan van Spitsbergen in Apeldoorn heeft woensdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een Koninklijke marechaussee bus. Hierbij raakte de bestuurder van de bus gewond.

 

Het ongeval gebeurde even na half acht. Hulpdiensten rukten groots uit en ontfermde zich over het slachtoffer. De brandweer werd opgeroepen omdat er mogelijk sprake zou zijn van beknelling. Dit bleek echter niet het geval. De bestuurder van de bus kon met behulp van collega's zelf uit het zwaarbeschadigde voertuig komen. Hij werd in lange tijd in de ambulance onderzocht waarna hij met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

 

Als gevolg van de aanrijding werd de kruising volledig afgesloten voor verkeer. Automobilisten moesten omrijden. De koninklijke marechaussee nam de leiding in het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Dit betekend dus dat er een gespecialiseerde eenheid (VOA) van de koninklijke marechaussee ter plaatse komt om onderzoek te doen en sporen vast te leggen. De VOA werd ondersteund door het drone team van de politie. Zij maakte met hun drone beelden van boven af om zo de ongevalslocatie goed in beeld te brengen.

Automobiliste botst met haar voertuig tegen chicane in Vorden

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 01:21

VORDEN - Een automobiliste uit Didam is woensdagavond 27 november met de schrik vrijgekomen na een eenzijdig ongeluk op de Wildenborchseweg in het buitengebied tussen Vorden en Lochem. Zij is ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel.

 

Het ongeluk gebeurde omstreeks 22.15 uur. De vrouw reed in de richting van Vorden maar zag een tijdelijke betonnen chicane, welke al langere tijd in opspraak zijn, over het hoofd. Via een betonblok schoot zij van links naar rechts over de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse.

 

De vrouw kon korte tijd later door kennissen naar huis worden gebracht. De auto moest worden afgesleept. Het verkeer had korte tijd hinder van het ongeluk.

Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in bestelbus op de A1

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 14:54

REGIO - Op zaterdag 23 november 2019 kregen de collega's een zogenaamde 'ANPR-hit'. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

 

Naar aanleiding van deze hit controleerden agenten een bestelbus en de inzittenden hiervan. Ook werd er een onderzoek naar de lading van het voertuig ingesteld. Hierbij werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk van de zwaarste categorie aangetroffen. De inzittenden van het voertuig zijn direct aangehouden. Achteraf bleek het om een grote vangst van 423 kg te gaan.

Fietsster gewond bij aanrijding op kruising in Apeldoorn

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 20:59

APELDOORN - Op de kruising Gildenlaan - Eglantierlaan in Apeldoorn heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietsster. De fietsster raakte hierbij gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur. Een automobilist zag de vrouw die met haar fiets de weg over wilde steken, te laat waarna de botsing niet meer kon worden voorkomen. De vrouw kwam hard ten val en raakte gewond. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht waarna zij met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist, een oudere man kwam met de schrik vrij.

 

Vanwege het ongeval kon het verkeer enige tijd geen gebruik maken van de rijbaan richting het winkelcentrum. Dit zorgde voor de nodige verkeersopstopping. Een toevallig passeerde verkeersregelaar bedacht zich geen moment en hielp de hulpverleners met het regelen van het verkeer zodat zij zich bezig konden houden met het slachtoffer en de automobilist.

 

Nadat het ongeval was afgehandeld werd de weg weer vrijgegeven. Over de ernst van de verwondingen van de fietsster is niks bekend.

Veel schade bij aanrijding in Vaassen

Gemaakt: Vrijdag, 29 november 2019 21:00

VAASSEN - Op de Eekterweg in Vaassen heeft vrijdagmiddag rond 14.40 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen.

 

Hulpdiensten rukte met spoed uit. Naast de politie en ambulancedienst kwam ook de brandweer ter plaatse. Dit omdat er mogelijk iemand bekneld zat. Bij aankomst bleek hier geen sprake van. Een van de twee bestuurders werd in een ter plaatse gekomen ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De andere kwam met de schrik vrij.

 

Beide auto's raakte fors beschadigd en moesten worden afgesleept. Over de toedracht van het ongeval is niks bekend.

Frontale aanrijding op kruising in Apeldoorn tijdens vermoedelijke straatrace

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 03:09

APELDOORN - Op de kruising Deventerstraat - Burg. Jhr. Quarles van Uffordlaan heeft zaterdagavond rond middernacht een heftig ongeval plaatsgevonden tussen vermoedelijk drie voertuigen, aldus de politie.

 

Twee auto's kwamen op de kruising frontaal met elkaar in botsing nadat vermoedelijk één van de auto's meedeed aan een straatrace met een andere auto en op de andere weghelft reed. De Volkswagen UP reed vervolgens frontaal op de Volvo waarin twee personen zaten, een man en een vrouw. Zij werden door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel kunnen zij hun auto afschrijven want deze was na de botsing total loss.

 

De inzittende(n) van de Volkswagen UP, zette het na de aanrijding op een lopen. Volgens de politie is er een persoon aangehouden. Maar volgens omstanders en getuigen zouden er meer personen in de auto hebben gezeten. Ook zou er nog een derde auto bij zijn betrokken welke met de Volkswagen aan het racen was vertellen omstanders, zij hebben dit ook bij de politie verklaard. Deze sloegen na de botsing ook op de vlucht. De politie startte direct een zoekactie naar deze personen.

 

Niet veel later werd er op de Welgelegenweg na aanleiding van tips het derde voertuig aangetroffen met forse schade.

 

De kruising werd volledig afgesloten, brokstukken die verspreid op de weg liggen, een stoplicht die omver is geklapt en de twee zwaar beschadigde voertuigen laten zien hoe groot de klap is geweest.

Brandweer onderzoekt vreemde stof in Beekbergen

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 15:40

BEEKBERGEN - Zondagmorgen 1 december rond 11.55 uur zijn brandweereenheden opgeroepen voor een vreemde stof aan de Ruggeweg in Beekbergen.

 

Voorbijgangers vonden in een sloot een vreemde stof en schakelde de hulp van de brandweer in. Deze hebben de stof onderzocht, het bleek te gaan om een boormiddel wat niet schadelijk is voor de natuur.

Verdachte van winkeldiefstal aangehouden na zoekactie in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 15:57

APELDOORN - Bij de Albert Heijn aan de Talingweg in Apeldoorn heeft zondagmiddag een poging tot winkeldiefstal plaatsgevonden. De verdachte ging er nadat hij betrapt werd er te voet vandoor.

 

De politie startte direct een zoekactie naar de verdachte en verspreidde een signalement via burgernet. Hierin werd gevraagd uit te kijken naar een Oosteuropese man van ongeveer 35 jaar oud. Hij droeg een lange zwarte jas, heeft een sportief postuur en heeft blond haar. De politie liet weten dat de man dankzij de snelle zoekactie kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij zal worden voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. De recherche onderzoekt de zaak.

 

De politie heeft bij de Albert Heijn camerabeelden opgevraagd en heeft een aangifte opgenomen.

Gewonde bij schuurbrand aan de John. Wagenaarlaan in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 16:11

APELDOORN - In een schuur achter een woning aan de John. Wagenaarlaan in Apeldoorn heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Daarbij raakte een persoon gewond.

 

De hulpdiensten werden rond 14.15 uur met spoed opgeroepen nadat er een brand werd ontdekt. Bij de brand raakte een persoon gewond. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

De brandweer was snel ter plaatse en hoefde niet in actie te komen zij hebben alleen een na controle gedaan. Wat er in brand heeft gestaan is onbekend, evenals hoe groot de schade is. De brand trok veel bekijks van omwonenden. Zij kwamen af op de vele hulpdiensten die met spoed de straat in reden.

 

Bron: LDG Fotografie

Vlammen slaan uit dak leegstaand fabriekspand in Eerbeek

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 19:49

EERBEEK - Zondagavond 1 december rond 19.20 uur is een grote brand uitgebroken in een leegstand pand van verpakkingsbedrijf PilloPak aan de Enkweg in Eerbeek.

 

De vlammen slaan uit de bovenste verdieping en er komt bij de brand enorm veel rook vrij. Omwonenden worden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten in verband met de gevaarlijke rook.

 

Brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Rolstoel weggenomen voor winkel aan de Asselsestraat in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 16:08

APELDOORN - Zondagmiddag 1 december tussen 12:00 en 13:00 uur is een rolstoel weggenomen voor een winkel aan de Asselsestraat ter hoogte van nummer 26. De rolstoel heeft een voetsteun.


Heeft u iets opvallends gezien, neem dan contact op met de Politie Apeldoorn o.v.v. 2019536024.

Scooterrijdster gewond bij aanrijding met auto op de Deventerstraat in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 02 december 2019 21:01

APELDOORN - Op de Deventerstraat ter hoogte van de Generaal van Heutszlaan in Apeldoorn heeft maandagavond rond 20.20 uur een aanrijding plaatsgevonden.

 

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst bleek een scooterrijdster in botsing te zijn gekomen met een automobilist. De automobilist kwam vanaf de Generaal van Heutszlaan en wilde links af de Deventerstraat op maar zag daarbij de scooterrijdster over het hoofd. De scooterrijdster kwam vol tegen de zijkant aan van de auto en kwam hard ten val.

 

Het slachtoffer, een meisje wordt in een ambulance behandeld aan haar verwondingen. De scooter raakte fors beschadigd. De auto raakte licht beschadigd.

 

De politie is bezig met het opnemen van verklaringen. Deventerstraat in de richting van het centrum was korte tijd afgesloten.

Fietser gewond bij botsing met bestelauto op de Aluminiumweg in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 03 december 2019 15:59

APELDOORN - Op de kruising Koperweg - Aluminiumweg in Apeldoorn heeft dinsdagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een fietser gewond.

 

De man werd door een bestelauto aangetikt waarna hij hard ten val kwam. De man raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De fiets van de man is bij een buurtbewoner gestald. De meneer zal in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen.

 

De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen en de bestuurster van de bestelauto.