Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:29:02 Graag Oc Apeldoorn Bellen. Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Forensische Opsporing)
donderdag 21 januari 2021

Archief

Ekro slachterij in Apeldoorn ontruimd na brand in machinekamer

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 16:42

APELDOORN - Bij de export slachterij de Ekro in Apeldoorn is maandagmiddag even voor half drie brand uitgebroken. In verband met de hevige rookontwikkeling schaalde de brandweer binnen vijf minuten op naar 'middelbrand' waarna extra voertuigen ter plaatse kwamen.

 

De brand woedde op het dak in een machinekamer. De brandweer had het vuur snel onder controle. Desondanks is de machinekamer zwaar beschadigd. De brandweer is nog een geruime tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

 

De oorzaak van de brand is onbekend.

Dame op leeftijd valt uit scootmobiel aan de Hoenderparkweg in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 07 september 2020 17:32

APELDOORN - Maandagmiddag 7 september rond 16.15 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Hoenderparkweg in Apeldoorn.

 

Een vrouw is uit haar scootmobiel gevallen en gewond geraakt. Ze is behandeld door een ambulancemedewerker en uiteindelijk met letsel aan het gezicht vervoerd naar het ziekenhuis. Hoe ze uit de scootmobiel heeft kunnen vallen is niet duidelijk.

Man met scootmobiel aangereden door auto op de Arnhemseweg in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 16:12

APELDOORN - De hulpdiensten zijn dinsdagmorgen even voor tien uur gealarmeerd voor een aanrijding op de Arnhemseweg in Apeldoorn. Ter hoogte van de Koning Stadhouderlaan is een scootmobiel door een nog onbekende oorzaak in botsing gekomen, met een auto.

 

De man raakte dusdanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De man kreeg in afwachting van de ambulance een warmtedeken om zich heen om zo te voorkomen dat hij onderkoeld zou raken.

 

Een deel van de splitsing werd vanwege het ongeval enige tijd afgesloten geweest. De man die in de scootmobiel zat werd per ambulance overgebracht naar het Gelre Ziekenhuis.

 

De politie heeft een verklaring opgenomen van getuigen en van de bestuurder van de auto. Zowel de scootmobiel als auto liepen enige schade op door de botsing. De scootmobiel van de man is thuisgebracht.

Arrestatieteam pakt man op bij tankstation aan de Zutphensestraat in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 08 september 2020 16:54

APELDOORN - Het arrestatieteam heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur bij Shell tankstation aan de Zutphensestraat in Apeldoorn, een man aangehouden.

 

Het voorval speelde zich af op het terrein van het pompstation. De man werd door het arrestatieteam overmeesterd waarna hij werd aangehouden. Bij de man waren meerdere personen, zij hebben een verklaring en gegevens afgelegd waarna zij hun weg mochten vervolgen. De auto waar de man in zat, is door de politie in beslag genomen. Een berger heeft het voertuig afgesleept.

 

Volgens de Officier van Dienst van de politie gaat het om een actie van de landelijke eenheid. De aanhouding heeft te maken met een langdurig onderzoek van de recherche. Waarvan de man verdacht wordt kon niet worden gezegd.

 

De inzet van het arrestatieteam zorgde voor enig wat bekijks van voorbijgangers. Het pompstation was vanwege de politieactie enige tijd afgesloten.

Meerdere gewonden bij frontale botsing in Loenen

Gemaakt: Woensdag, 09 september 2020 16:36

LOENEN - Bij een frontale botsing op de Beekbergerweg ter hoogte van Loenen zijn woensdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Een van hen is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Het ongeval gebeurde rond 13.15 uur nadat de bestuurder van de grijze auto een file te laat opmerkte welke was ontstaan door werkzaamheden. De bestuurder ontweek de file door op de tegen gestelde rijbaan te gaan rijden maar kon niet voorkomen dat hij op een tegenligger botste.

 

De bestuurder van de grijze auto raakten gewond en moest voor verdere behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van de Opel, werden onderzocht in een ambulance maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

 

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval, dit wordt onder andere gedaan door foto's en verklaringen van getuigen. Beide auto's raakten fors beschadigd en moesten worden afgesleept.

 

Vanwege het ongeval ontstond er een behoorlijke verkeerschaos rondom Loenen. De Beekbergerweg was namelijk vanwege het ongeval lange tijd volledig afgesloten.

Uitslaande brand in leegstaand bedrijfspand in Dieren

Gemaakt: Woensdag, 09 september 2020 20:32

DIEREN - Woensdagavond 9 september woedde er een uitslaande brand in een leegstaand pand aan de Kanaalweg tussen Dieren en Eerbeek. Bij de brand komt veel rook vrij.

 

De brandweer werd rond 19.25 uur gealarmeerd en rukte direct met veel materieel uit. Drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een slangenwagen kwamen ter plaatse. De Kanaalweg tussen Dieren en Eerbeek is volledig afgesloten.

 

De brandweer pompt water uit het kanaal om de brand te kunnen bestrijden. Bij de brand staan zo'n 200 man te kijken. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Veel schade na gesprongen waterleiding in flat aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 16:21

APELDOORN - De brandweer van Apeldoorn is donderdagmiddag even na één uur gealarmeerd, voor een wateroverlast melding aan de Laan van de Mensenrechten.

 

Eenmaal ter plaatse bleek er een waterleiding gesprongen te zijn. Het water stroomde vanaf de eerste galerij hard naar beneden. Vitens heeft ter plaatse het water afgesloten. De onderliggende woning heeft veel schade opgelopen. De zaak is overgedragen aan de verzekering.

Twee aanhoudingen bij politieactie op camping in Loenen

Gemaakt: Donderdag, 10 september 2020 17:45

LOENEN - Bij een politieactie op een camping in het Gelderse Loenen zijn vrouw van 49 jaar en een man van 54 jaar, beide afkomstig uit de gemeente Apeldoorn aangehouden. Ze worden verdacht van het overtreden van de opiumwet.


De recherche startte een onderzoek nadat zij informatie had ontvangen dat in een van de huisjes op de camping mogelijk sprake was van drugshandel en het vervaardigen van drugs. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), het arrestatie team en de brandweer assisteerden bij de instap.

 

Bij de instap trof de politie verdovende middelen aan en attributen die in verband gebracht kunnen worden met de handel in en productie van verdovende middelen. Het politieonderzoek gaat uiteraard door. Hebt u informatie of tips wat het team kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Hebt u vermoedens van drugsbezit en/of handel en/of vervaardigen van drugs? Bel dan de politie via 0900-8844 of 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Ravage na aanrijding op kruising Europaweg in Apeldoorn

Gemaakt: Vrijdag, 11 september 2020 17:10

APELDOORN - De hulpdiensten zijn vrijdagochtend om half 12 gealarmeerd voor een ongeval op de kruising van de Europaweg en de Laan van Westenenk. Omdat er sprake zou zijn van een beknelling werd de brandweer gelijk meegestuurd. Dit bleek later niet het geval.

 

Ter plaatse bleken er twee auto's tegen elkaar te zijn gebotst door een inschattingsfout. Eén slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was een deel van de kruising enige tijd afgesloten.

Wielrenner gewond naar het ziekenhuis na botsing in Beekbergen

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 17:07

BEEKBERGEN - Op de Loenenseweg tussen Beekbergen en Loenen ter hoogte van de Schalterdalweg heeft zondagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto.

 

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur nadat een afslaande automobilist een wielrenner over het hoofd zag met een harde botsing tot gevolg. De wielrenner, een man, kwam hierbij hard ten val en raakte gewond aan zijn gezicht.

 

De automobilist heeft een verklaring afgegeven bij de politie waarna hij zijn weg mocht vervolgen, zijn auto had namelijk minimale schade. De fiets liep meer schade op.

 

De gewonde wielrenner werd nadat hij ter plaatse was onderzocht en behandeld overgebracht naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) getroffen door gijzelsoftware

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 21:41

APELDOORN - Op zaterdagmiddag 12 september is de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) getroffen door gijzelsoftware. Interne systemen zijn geraakt en werken beperkt, ook e-mail kan niet worden gebruikt. Informatie die de eenheden van de brandweer nodig hebben bij een uitruk zijn beschikbaar. Meldingssystemen zoals P2000 en C2000 werken gewoon. De veiligheid is niet in het geding. Ook de rol van de veiligheidsregio bij de bestrijding van het coronavirus gaat gewoon door.

 

Met specialisten en deskundigen, van onder meer landelijke autoriteiten (waaronder het NCSC het Nationaal Cyber Security Centrum) en politie, wordt nu onderzocht of de aanvallers toegang tot data hebben gekregen en wat de gevolgen zijn. We zetten alles op alles om te zorgen dat alle systemen zo spoedig mogelijk weer veilig kunnen werken. Hoe lang dit gaat duren is op dit moment niet te zeggen.

 

De VNOG meldt dat ze veel doen aan preventie en de VNOG is altijd alert op cyberaanvallen. Uit welke hoek de aanval komt is niet bekend.

Vlam slaat in afzuigkap van woning aan de Krimweg in Hoenderloo

Gemaakt: Zondag, 13 september 2020 21:57

HOENDERLOO - De brandweerlieden van Hoenderloo en Apeldoorn zijn zondagavond even na zeven uur gealarmeerd voor een woning brand. Aan de Krimweg was de vlam in de pan geslagen en vervolgens de afzuiginstallatie in geschoten.

 

De brandweer van Hoenderloo had het vuur snel onder controle, brandweer Apeldoorn kwam net een overdruk ventilator ter plaatse. Nadat het vuur was geblust en de woning was geventileerd kon de brandweer retour naar de kazerne.

Basisschool en kinderdagverblijf in Apeldoorn ontruimd vanwege gaslucht

Gemaakt: Maandag, 14 september 2020 17:49

APELDOORN - Een basisschool en een kinderdagverblijf in Apeldoorn zijn maandagmorgen korte tijd ontruimd geweest wegens een vermoedelijk gaslek. De brandweer onderzocht of er inderdaad sprake was van een lek, maar kon niets vinden.


In het schoolgebouw aan de Lange Grafte werd rond 11.15 uur een gaslucht geroken. Het pand, met daarin de school en de opvang, werd direct ontruimd. Alle kinderen zaten enige tijd in een speeltuin tegenover het gebouw.


De brandweer voerde metingen uit om erachter te komen of er inderdaad sprake was van een gaslek. Dat bleek niet het geval. Na een klein half uurtje werd het gebouw weer vrijgegeven.

Schapen zonder water in Brummen; hulpdiensten schieten te hulp

Gemaakt: Dinsdag, 15 september 2020 22:31

BRUMMEN - De politie is dinsdagavond gealarmeerd nadat voorbijgangers zagen dat in een weiland met schapen aan de Bronkhorsterweg, lege waterbakken stonden. De politie kwam ter plaatse en er stonden inderdaad ongeveer 10 lege bakken.

 

De politie alarmeerde vervolgens de brandweer om de waterbakken te vullen. De politie kreeg ondertussen meer informatie waaruit bleek dat de schapen al enkele dagen geen water in hun bakken hadden. De inmiddels ter plaatse brandweerlieden vulden de bakken waarna zij vertrokken.

 

De politie heeft de eigenaar aangesproken en gaat kijken of er verdere stappen ondernomen moeten worden. Enkele schapen leken namelijk ook ziek. Hiervoor wordt een dierenarts in kennis gesteld. De zaak wordt overgedragen aan de dierenpolitie.

Twee auto's in vlammen op parkeerplaats aan de Adelaarslaan in Apeldoorn [video]

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 05:07

APELDOORN - In de nacht van dinsdag op woensdag 16 september zijn er op een parkeerplaats aan de Adelaarslaan in Apeldoorn, twee auto's in vlammen op gegaan. Hierbij raakte niemand gewond.

 

De brand werd rond half vier vannacht ontdekt door een buurtbewoner. Deze schakelde direct de brandweer in die met spoed ter plaatse kwam. Bij aankomst van de brandweer bleken er twee voertuigen in brand te staan op een parkeerplaats achter winkelcentrum Hart van Zuid. Hierop besloot de bevelvoerder, om een extra waterwagen te alarmeren zodat er genoeg bluswater aanwezig was.

 

De vlammen sloegen meters hoog om zich heen. De brandweerlieden hadden na zo'n 25 minuten de brand onder controle. Beide auto's moeten als verloren worden beschouwd.

 

De oorzaak van de brand is onduidelijk maar brandstichting wordt zeker niet uitgesloten. De forensische opsporing doet woensdag in de loop van de dag verder onderzoek naar de oorzaak.

Geen treinverkeer mogelijk rond Arnhem, Nijmegen en Zutphen door grote sein- en wisselstoring

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 07:36

REGIO - Door een grote sein- en wisselstoring is op dit moment geen treinverkeer mogelijk rond Arnhem, Nijmegen en Zutphen. Op dit moment verwachten de NS dat de storing tot ongeveer 9:00 uur gaat duren. Dit is een eerste inschatting.

 

Zodra de storing is verholpen zal het nog een tijd duren voordat alle treinen weer volgens dienstregeling rijden.

Brandweer Apeldoorn blust brandje in het Westenenkerpark

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 17:22

APELDOORN - De brandweer is woensdagmiddag tegen kwart over vier gealarmeerd voor een buitenbrand in het Westenenkerpark in Apeldoorn.

 

De brandweer kwam met gepaste spoed ter plaatse. Er bleek een klein brandje te woeden onder een struik. De brandweer had het brandje snel onder controle en kon daarna weer retour naar de kazerne.

 

De oorzaak van de brand is onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Prinsjesdag 2020: 24 miljoen euro voor de Landelijke Agenda suïcidepreventie

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:02

De Rijksoverheid stelt de komende vijf jaar 4,8 miljoen euro per jaar beschikbaar voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie. Monique Kavelaars, voorzitter van de Raad van Bestuur van 113 Zelfmoordpreventie: "Deze toekenning van financiële middelen voor suïcidepreventie is een geweldige mijlpaal. Elke dag sterven in Nederland gemiddeld vijf mensen door zelfmoord, elke week gemiddeld een minderjarige. Dat getal moeten we met elkaar omlaag brengen. Staatssecretaris Paul Blokhuis zet hiermee in op duurzame suïcidepreventie, die maatschappelijk breed gedragen wordt en waarvan diverse (landelijke en regionale) programma's deel uit zullen maken. 113 Zelfmoordpreventie wil samen met tal van partners binnen en buiten de zorg werken aan minder suïcidepogingen en minder suïcides."

 

De Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025: een integrale netwerkaanpak
In deze derde landelijke Agenda Suïcidepreventie staat versterking van de netwerkaanpak centraal zodat nog meer mensen, bedrijven en organisaties zich aansluiten. Suïcidepreventie wint aan slagkracht met een integrale netwerkaanpak, waarbij partners de eigen expertise en die van netwerken combineren. Kavelaars: "Als 113 geloven we dat we met een breed gedragen aanpak, in samenwerking met tal van bedrijven en (zorg)organisaties in diverse sectoren zelfmoord beter kunnen voorkomen. Als we gezamenlijk inzetten op meer bewustwording, meer gedeelde kennis, praktische handvatten en programma's in onder andere het onderwijs, de zorg en het sociaal economische domein kunnen we het hoge aantal suïcides terug dringen. Juist nu en de komende jaren waarin mensen als gevolg van de effecten van de coronacrisis extra hard getroffen worden door financiële problemen, sociaal isolement en waarin de al kwetsbare mens geraakt wordt, moeten we krachten bundelen en proactief anticiperen op de gevreesde groei in suïcidaliteit. De Nederlandse overheid laat via VWS met deze keuze zien dat zij streeft naar minder zelfmoord. Ik hoop van harte dat ook andere organisaties en het bedrijfsleven zich hiervoor hard gaan maken. Zelfmoordpreventie, doe je samen." In oktober zal de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025 gedeeld worden met de Tweede Kamer.

 

17 miljoen gatekeepers
Uit onderzoek blijkt dat praten over gedachten aan zelfmoord levens kan redden. In de Landelijke Agenda wordt daarom ingezet op beroepsgerichte campagnes binnen en buiten de zorg en publiekscampagnes om meer bewustwording te realiseren en Nederlanders te stimuleren het gesprek te voeren over dit moeilijke onderwerp. Eén van de middelen daartoe is de gratis online training suïcidepreventie voor elke Nederlander op www.vraagmaar.nl In een uur tijd leren deelnemers te signaleren, het bespreekbaar maken van zelfmoordgedachten en te verwijzen naar hulp.

 

Financiering Landelijke Agenda Suïcidepreventie versus Instellingssubsidie 113 Zelfmoordpreventie
De financiering van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie betreft middelen ten behoeve van preventieprogramma's onder leiding van 113 Zelfmoordpreventie al dan niet in samenwerking met en uitgevoerd door diverse andere (zorg)organisaties. De financiering van 113 Zelfmoordpreventie valt hier niet onder. Kavelaars: "We gaan er vanuit dat toekomstgerichte financiering van 113 als organisatie voor zelfmoordpreventie voldoende stevig blijft, ook in de nasleep van corona."

Met grof geweld ingebroken bij opticiens in Zwolle, Deventer en Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 16 september 2020 18:19

APELDOORN / ZWOLLE / DEVENTER - De politie onderzoekt een drietal inbraken bij opticiens in Zwolle, Deventer en Apeldoorn. Bij de inbraken vernielden de daders met grof geweld ruiten om binnen te komen.

 

Zwolle
Op dinsdag 14 juli is een opticien aan de Groot Wezenland slachtoffer geworden van inbraak. Hierbij zijn verschillende brillen van het merk Cartier gestolen. Getuigen zagen de daders wegrijden in een zwarte auto (cabrio model).

 

Deventer
Diezelfde nacht vond een inbraak plaats bij een opticien aan de Keizerstraat in Deventer. De buit bestond bij deze inbraak eveneens uit Cartier (zonne)brillen. Bij deze inbraak maakten de daders gebruik van een scooter.

 

Apeldoorn
Op donderdag 30 juli kreeg een opticien aan de Hoofdstraat in Apeldoorn 's nachts ongewenst bezoek. Ook hier hadden de daders het voorzien op brillen van het merk Cartier.

 

Vragen
Wie kan iets vertellen over deze inbraken?
Wie kent de personen op de beelden? Eventueel in combinatie met de zwarte auto?
Wie kan iets zeggen over de gestolen (zonne)brillen? Misschien zijn ze ergens te koop aangeboden?

Brand in loods van afvalverwerkingsbedrijf in Apeldoorn Zuid [video]

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 04:24

APELDOORN - In een loods van afvalverwerkingsbedrijf Van Gerrevink aan de Sint Maarten in Apeldoorn Zuid is afgelopen nacht brand uitgebroken. Bij deze brand kwam veel rook vrij dat over het industrieterrein te zien was.

 

De brandweer werd rond 03.00 uur gealarmeerd en rukte met spoed uit. Bij aankomst zagen de brandweerlieden veel rookontwikkeling waarna zij op onderzoek uit gingen. Er bleek brand te zijn in een container die in de loods stond.

 

De brandweerlieden hebben gewacht op een medewerker, die de container naar buiten kon rijden zodat de brandweer de brandhaarden kon blussen. Toen de container naar buiten was gereden werd een deel van het afval, voornamelijk karton en papier, met behulp van een kraan uit de container gehaald zodat de brandweer de brand makkelijker kon blussen.

 

Naast de tankautospuit werd ook een waterwagen gealarmeerd, dit zodat er voldoende bluswater aanwezig was. De brandweer had ongeveer een uur de tijd nodig om de brand te kunnen doven. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Scootmobieler gewond bij aanrijding met auto op kruising in Voorst

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 17:32

VOORST - Een man in een scootmobiel is donderdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto op de krusing Rijkstraatweg met de Nieuwenhof in Voorst. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Het ongeval gebeurde rond 15.00 uur. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en namen de hulpverlening van omstanders over. Agenten sproken met getuigen, terwijl het ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer. De man zat in een scootmobiel en wilde samen met zijn vrouw, die op een fiets zat de kruising oversteken. Hierbij maakte hij een verkeerde inschatting waarna hij in botsing kwam met een auto. De automobilist kon een botsing niet meer voorkomen met een botsing tot gevolg. De vrouwlijke fietser bleef ongederd.

 

De gewonde man werd met verwondingen aan zijn hoofd en been, overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege het ongeval was een deel van de Rijkstraatweg afgesloten.

 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Parachutist gewond bij harde landing in Terwolde [video]

Gemaakt: Donderdag, 17 september 2020 19:08

TERWOLDE - Een parachutist is donderdagmiddag gewond geraakt bij zijn landing. Het ongeluk gebeurde aan de Lochemsestraat in Terwolde.

 

De man uit Tilburg belandde in een weiland tussen de koeien. Volgens politie ter plaatse zag een boer het gebeuren en die waarschuwde rond 17.40 uur de hulpdiensten. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn. Hij is aanspreekbaar.

 

Volgens de politie heeft de man een twist gemaakt in de lucht, waarna hij een reserveparachute heeft geopend. Bij de landing kwam hij vervolgens hard ten val.

 

Begin deze maand raakten ook al twee parachutisten gewond bij een mislukte sprong. Net als de Tilburger waren ze opgestegen vanaf vliegveld Teuge.

Inbreker in Ugchelen na achtervolging aangehouden

Gemaakt: Vrijdag, 18 september 2020 17:21

UGCHELEN - In de nacht van donderdag op vrijdag 18 september werd na een achtervolging een inbreker aangehouden in Ugchelen.

 

Bij het natrekken van de personalia bleek de man internationaal gesignaleerd te staan. Tevens had hij nog een gevangenisstraf van 117 dagen open staan.

Brandweer rukt groots uit voor natuurbrand in Stroe

Gemaakt: Vrijdag, 18 september 2020 19:36

STROE - De brandweer is vrijdagmiddag 18 september groots uitgerukt voor een natuurbrand aan de Bosbergerweg in Stroe. In verband met de droogte rukte de brandweer met veel materieel uit. Door snelle inzet van de korpsen Kootwijkerbroek en Harskamp was de brand snel onder controle en is een onbeheersbare natuurbrand voorkomen.

 

Donderdag woedde er aan de Kootwijkerdijk in Kootwijkerbroek ook al een kleine natuurbrand, deze werd vijf minuten voor twee uur gemeld. De politie onderzoekt of deze twee branden met elkaar te maken hebben.

Auto rijdt tuin binnen in Beekbergen na uitwijk manoeuvre

Gemaakt: Vrijdag, 18 september 2020 20:11

BEEKBERGEN - Een automobiliste is vrijdag aan het einde van de middag een tuin in gereden aan de Papenberg in Beekbergen. Er raakte wonder boven wonder niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde nadat de bestuurster, rechts afsloeg de Papenberg in en schrok van een tegenligger waarna zij uitweek naar rechts en in de tuin belandde. Hulpdiensten, waaronder een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De mevrouw, van rond de 80 jaar, werd in de ambulance onderzocht maar raakte niet gewond. Zij is door agenten thuis gebracht.

 

Haar auto liep forse schade op aan de voorzijde. Zij had namelijk met haar auto een tuinhek om ver gereden. De politie heeft verklaringen opgenomen en gegevens van alle betrokkenen. De auto is afgesleept.

Oudere man hard ten val op fietspad langs de Gildenlaan in Apeldoorn

Gemaakt: Zaterdag, 19 september 2020 16:18

APELDOORN - Op het fietspad langs de Gildenlaan in Apeldoorn is een man op leeftijd zaterdagochtend ten val gekomen nadat hij onwel was geworden aldus de politie.

 

Het incident gebeurde rond 11.30 uur. Omstanders zagen de man vallen en schoten direct te hulp. Een van hen belde direct de hulpdiensten, een politiewagen en twee ambulances waren snel ter plekke. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse onderzocht waarna werd besloten om hem naar het ziekenhuis te brengen. De man werd op een brancard gelegd en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Vanwege de hulpverlening was een deel van de Gildenlaan richting het winkelcentrum de Eglantier, afgesloten. De fiets waar de man op reed is door een kennis meegenomen. Over de toestand van de man is op dit moment nog niets bekend.

Vrouw loopt flinke hoofdwond op na val met fiets in Vaassen

Gemaakt: Zondag, 20 september 2020 16:59

VAASSEN - De hulpdiensten zijn zondagmiddag even voor 13.00 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Elburgerweg in Vaassen. Een vrouw is door onbekende oorzaak hard ten val gekomen met haar fiets, deze raakte flink beschadigd.

 

De vrouw liep een flinke hoofdwond op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Elburgerweg was tijdens het ongeval enige tijd afgesloten voor verkeer.

Vrachtwagen vol biggetjes strandt op A50 bij Epe na brand

Gemaakt: Maandag, 21 september 2020 02:23

EPE - De brandweer is zondagavond om 23.15 uur met twee voertuigen uitgerukt voor een vrachtwagenbrand op de A50 richting Apeldoorn, ter hoogte van Epe. Achter de cabine van een vrachtwagen die varkens vervoerde, heeft een korte tijd brand gewoed. Door snel ingrijpen van de vrachtwagenchauffeur en de brandweer is erger kunnen voorkomen.

 

Omdat de vrachtwagen niet meer zelfstandig verder kon rijden moest deze worden afgesleept door de berger. Door het incident is de invoegstrook richting Apeldoorn tijdelijk dicht geweest. Dit zorgde voor war verkeershinder.

 

De oorzaak van de brand, is vermoedelijk kortsluiting. Zowel de vrachtwagenchauffeur als biggetjes bleven ongedeerd.

Fietser aangereden door automobilist op de IJzerweg in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 21 september 2020 17:32

APELDOORN - Op de IJzerweg in Apeldoorn is maandagmiddag 21 september een fietser aangereden door een automobilist.

 

De fietser raakte hierbij gewond en is na behandeling in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft met getuigen gesproken om de exacte toedracht te achterhalen.

 

Heg en schutting in brand aan de Pottenbakkersdonk in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 21 september 2020 18:53

APELDOORN - Maandag 21 september omstreeks half 5 vanmiddag werd brandweer Apeldoorn Zuid gealarmeerd voor een melding van een buitenbrand aan de Pottenbakkersdonk. De bewoonster van een woning hoorde geknetter en trof vervolgens een brandende heg en schutting aan, de bewoonster belde vervolgens direct 112.

 

In afwachting van de brandweer is de bewoonster samen met andere buurtbewoners begonnen met het blussen van de brand, de buurtbewoners wisten nog voor aankomst van de brandweer de brand te blussen. De brandweer welke overigens snel ter plaatse was hoefde alleen nog maar een nacontrole te doen, middels een controle met de warmtebeeldcamera bleek de brand volledig te zijn geblust, de brandweer hoefde verder geen actie te ondernemen waarna de brandweer terugkeerde naar de kazerne. De bevelvoerder heeft de meldkamer verzocht de politie ter plaatse te sturen omdat buurtbewoners kinderen hadden weg zien rennen ten tijde van het uitbreken van de brand. De politie is ter plaatse geweest en heeft enkele verklaringen afgenomen van getuigen.