Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:52:06 Graag Contact Met Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Forensische Opsporing)
maandag 20 januari 2020
 
TOP NIEUWS

VANDAAG 20|01

APELDOORN - De brandweer is in de nacht van zondag op maandag 20 januari gealarmeerd voor een brand bij restaurant Sizzles in Apeldoorn. De melding kwam rond 01.20 uur binnen bij de brandweer.

 

De brandweerlieden troffen binnen in het pand al snel de oorzaak aan. Een wasdroger stond in brand. In de droger lagen handdoeken. Van de handdoeken is niet zoveel meer over. In het pand hing wat rook en ook een sterke brandlucht. Om die reden deed de brandweer meerdere metingen op koolmonoxide, daarna gingen zij het pand ventileren.

 

Hoe groot de schade is, is niet bekend, maar ...

1/1

GISTEREN 19|01

ZUTPHEN - De tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde Omar L. is zondag overgeplaatst vanuit de penitentiaire inrichting in Zutphen naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Een politiehelikopter kwam Omar L. ophalen en vertrok rond 17.00 uur vanuit de gevangenis. Die maatregel is genomen nadat enkele personen in de ochtend een poging deden hem te bevrijden vanuit de gevangenis. Die poging mislukte.


L. zit vast in Zutphen voor de liquidatie van Chahid Yakhlaf op een camping in Kerkdriel in 2015. De rechtbank achtte destijds bewezen dat L. als kopstuk van de ...

GISTEREN 19|01

EDE - Zondagmiddag 19 januari rond 17.35 uur is de brandweer gestuurd naar supermarkt Hoogvliet aan de De Halte in Ede.

 

De winkel stond bij aankomst van de brandweer vol rook. Na onderzoek bleek het niet te gaan om brand, maar om een mistgenerator die was afgegaan. Deze wordt bij inbraak gebruikt om de inbrekers het moeilijk te maken. Brandweer zal de rook uit de winkel ventileren.

 

De mistgenerator is waarschijnlijk geactiveerd bij het afsluiten van de winkel.

GISTEREN 19|01

AMERSFOORT - Zondag, aan het eind van de middag, moest de brandweer met spoed uitrukken naar de Sextant in Amersfoort. Daar is korte tijd een brand geweest in de centrale hal van een flatgebouw.


Een bewoner zag de hele hal vol rook na het openen van de voordeur en waarschuwde de brandweer. De brandweer had het vuur snel onder controle door het te blussen met een poeder blusser. Volgens de woordvoerder ging het vermoedelijk om oud papier wat in brand was gestoken.

GISTEREN 19|01

APELDOORN - Bij een ongeval in het Omnisport Centrum aan De Voorwaarts in Apeldoorn is zondag een baanwielrenner gewond geraakt. Om onduidelijke redenen kwam hij ten val waarna hij met zijn been in het hout vast kwam te zitten.


Rond 16.30 uur werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter opgeroepen. De brandweer heeft de wielrenner uit zijn benarde positie bevrijd. De onfortuinlijke wielrenner is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De wedstrijd is stil gelegd.

GISTEREN 19|01

ZUTPHEN / WEHL - De politie is zondagochtend met meerdere eenheden ter plaatse gegaan bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Zutphen. Rond 10:50 uur kreeg de politie een melding van een brandend busje dat op het terrein van de instelling stond. Het lijkt erop dat er een georganiseerde uitbraakpoging is gedaan.


Meerdere personen hebben geprobeerd om in te breken, maar die poging is verijdeld. De politie is direct op zoek gegaan naar deze personen. Daarbij hebben agenten nauw samengewerkt met de Duitse politie, de Landelijke Eenheid, recherche, de Dienst Speciale Interventies (DSI) en de ...

GISTEREN 19|01

EDE - Zondagmiddag 19 januari rond 13.55 uur is een benzinelucht geroken aan de Mariëndaal in Ede. Op meerdere verdiepingen van een flatgebouw werd de lucht geroken.

 

De opgeroepen brandweer deed metingen. Uit onderzoek bleek dat in één van de bergingsboxen onderin de flat een brommer een grote hoeveelheid benzine lekte. De brandweer heeft de flat geventileerd. 

GISTEREN 19|01

RENSWOUDE - Op zondag 19 januari is een bestuurder en inwoner van Renswoude betrapt op een forse snelheidsovertreding. De bestuurder reed 160 op een 80 km weg.

 

De bestuurder bracht niet alleen zichzelf maar ook anderen hiermee in gevaar. Het gevolg is dat de bestuurder zijn rijbewijs mocht inleveren en een proces verbaal in ontvangst nemen.

 

Justitie gaat uiteindelijk bepalen of de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt. Tot die tijd mag hij geen voertuig besturen.

ZATERDAG 18|01

ROTTERDAM - Op Coolsingel in Rotterdam Centrum hield de politie vanmorgen vroeg een 26-jarige Rotterdammer aan. Hij werkte niet mee en greep naar zijn zakken en wekte daarbij de indruk naar een wapen te grijpen. De politie voelde zich daardoor genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de man alsnog worden ingerekend.


Rond 05.15 uur herkenden agenten de Rotterdammer naar aanleiding van een signalement dat hoorde bij de verdachte van een gewelddadige straatroof op 11 januari aan de Schimmelpenninckstraat in Rotterdam Noord. In verband met de heftigheid van dit incident werd ...

ZATERDAG 18|01

AMERSFOORT - Vrijdag 17 januari 2020 tussen omstreeks 23:30 uur en zaterdag 18 januari 2020 omstreeks 00:15 uur, vond er een beroving van een telefoon plaats op de Stadsring in Amersfoort. Eén van de verdachten is aangehouden.


De politie is op zoek naar een man die op zijn fiets achter de verdachten is aangefietst. Zou deze getuige zo snel mogelijk contact willen opnemen via het algemene politie nummer: 0900-8844.

VRIJDAG 17|01

AMERSFOORT - De bewoners van het seniorencomplex Euterpestede aan de Euterpeplein worden sinds enige tijd geteisterd door brandalarmen en zelfs zijn de afvalcontainers onder de woningen inmiddels twee keer in brand gestoken.

 

Volgens Alarmeringen Amersfoort was danderdagavond de laatste melding daarvan en hierna kon door snel en doortastend optreden van de politie vanmorgen een verdachte worden aangehouden. De recherche doet verder onderzoek en de verdachte blijft voorlopig vastzitten.

 

Zie ook:

...

Agenda

Dinsdag 05 mei

13:00
Maarssen

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld
 

Headlines