Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:11:52 Bon-03 Br Nacontrole Scamm Hoofdstraat Apeldoorn 067732 Prio Middel Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Beroepsploeg)
zaterdag 15 augustus 2020
 
TOP NIEUWS

VANDAAG 15|08

ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 augustus, rond 2.20 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden aan de Ankie Verbeek-Ohrlaan in Rotterdam.

 

Een automobilist is met zijn auto recht over de rotonde gevlogen heeft wat struiken meegenomen en is uiteindelijk tegen een boom tot stilstand gekomen. Twee inzittenden zijn gewond geraakt en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De VOA van de politie heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht.

VANDAAG 15|08

HENGELO - Op vrijdagavond 14 augustus hebben zo'n 400 tractoren zich verzameld op een groot grasveld naast de Bauhaus in Hengelo. De reden is volgens de boeren een publieksvriendelijke actie voor zichtbaarheid.

 

Men heeft met alle aanwezige landbouwvoertuigen een afbeelding gevormd. Vanuit de lucht is een enorme trekker te zien met daarbij de tekst 'Twente = trekker'. Aan het eind van de avond zullen alle lichten van de tractoren allemaal aangaan. Tot die tijd is er een programma opgesteld. Er zullen meerdere sprekers aan het woord komen, waaronder actievoerder Jeroen van Maanen ...

GISTEREN 14|08

APELDOORN - De Apeldoornse brandweerlieden hebben het vandaag druk gehad met twee poezen op hoogte. De eerste melding was in het Matenpark, de tweede aan de Veenhuizerweg.

De eerste melding kwam omstreeks 12.00 uur binnen. Een poes zat al zes dagen in een hoge boom in het Matenpark, omdat haar baasjes zich zorgen maakte belde zij de brandweer. De brandweerlieden waren snel ter plekke maar moesten eerst even goed overleggen wat ze gingen doen, de poes zat namelijk op een plek waar lastig bij te komen was. De brandweerlieden besloten, in overleg met de eigenaar van de poes om de tak waar ...

GISTEREN 14|08

VAASSEN - De brandweerkorpsen Vaassen, Epe en Apeldoorn werden vrijdagmiddag gealarmeerd voor een brand in een flatgebouw aan de Krugerstraat in Vaassen. Bij aankomst van de brandweer was er zwarte rookontwikkeling te zien, die boven het appartementencomplex uit kwamen.

 

De bewoners van het appartementencomplex werden geëvacueerd. Sommige moesten hun huisdier achterlaten in de woning. Meerdere personen onderzocht door ambulancepersoneel.

 

De brandweer was ondertussen bezig met het bestrijden van de brand in het trappenhuis. Een scooter had door nog onbekende oorzaak ...

1/1

GISTEREN 14|08

BARENDRECHT - Agenten van de politie in Barendrecht hebben op 13 en 14 augustus een 15-jarige jongen uit Ridderkerk en een 14-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden.

 

Rond 21.00 uur was een 14-jarig meisje uit Heerjansdam met leeftijdsgenoten in Park Buitenoord aan het chillen toen één van jongeren op het meisje afliep en het leuk vond om haar telefoon bij haar weg te pakken. Het meisje kreeg ondanks herhaald vragen haar smartphone niet terug. Dat kón de jongen ook niet doen, want op een gegeven moment zei hij doodleuk dat hij de weggenomen telefoon kwijt was geraakt. Ook ...

1/1

GISTEREN 14|08

RIDDERKERK - Goed speurwerk leidde de politie op donderdagavond 13 augustus naar een eerder gestolen auto uit Ridderkerk. De politie vond de auto terug in Barneveld. Een 46-jarige man die de auto bestuurde kon worden aangehouden. Hij zit vast op verdenking van diefstal dan wel heling.

 

Op 6 augustus werden er bij een woninginbraak in Ridderkerk onder andere twee auto's gestolen. Eén van de twee auto's werd eerder al teruggevonden in Loon op Zand, deze kon zonder schade weer terug naar de rechtmatige eigenaar. De andere auto is met behulp van GPS-apparatuur getraceerd in de ...

1/1

GISTEREN 14|08

BARNEVELD - Goed speurwerk leidde de politie op donderdagavond 13 augustus naar een eerder gestolen auto uit Ridderkerk. De politie vond de auto terug in Barneveld. Een 46-jarige man die de auto bestuurde kon worden aangehouden. Hij zit vast op verdenking van diefstal dan wel heling.

 

Op 6 augustus werden er bij een woninginbraak in Ridderkerk onder andere twee auto's gestolen. Eén van de twee auto's werd eerder al teruggevonden in Loon op Zand, deze kon zonder schade weer terug naar de rechtmatige eigenaar. De andere auto is met behulp van GPS-apparatuur getraceerd in de ...

GISTEREN 14|08

AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de politie hield donderdagochtend 13 augustus 2020 in een Amsterdamse woning een 25-jarige man uit Polen aan. De man wordt in Polen verdacht van het uitlokken van moord in 2014. Daarvoor riskeert hij in zijn land een gevangenisstraf van minimaal acht jaar tot levenslang. Poolse autoriteiten hadden de aanhouding van deze man verzocht.


Al in 2015 kreeg FASTNL (Fugitive Active Search Team) het verzoek van Polen om hem aan te houden. Door vermoedelijk het gebruik van een valse identiteit bleef hij lang onder de radar. Ondanks de inzet van de Poolse ...

DONDERDAG 13|08

APELDOORN - De politie heeft een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij aan het Markerichtersveld in Apeldoorn op 20 juli 2020. Daarnaast werd de man gezocht door de Belgische politie en stond hij als bekende overlastgever bekend in Apeldoorn.


De man kon afgelopen woensdag in een lopende actie worden aangehouden. Hij zit vast en de politie doet verder onderzoek naar zijn rol bij het schietincident.

 

Nog een aanhouding
In dezelfde actie kon ook een 26-jarige man uit Apeldoorn worden aangehouden. Ook deze man werd ...

WOENSDAG 12|08

LUNTEREN - Naar aanleiding van een melding over vissterfte in de vijver gelegen aan de Reeënlaan in Lunteren is een Controleur Sportvisserij van de gemeente Ede ter plaatse gegaan. Zij hebben direct geschakeld met Handhaving Ede en Waterschap Vallei en Veluwe de vis wordt zo snel mogelijk geruimd.


Momenteel is er een beheerder van het waterschap onderweg die de zuurstofwaarden in het water zal beoordelen en zonodig een beluchter (zuurstofpomp) te plaatsen. Wij verzoeken u ten strengste om de dode vis niet aan te raken, noch te ruimen. Dit ivm met een eventuele kans op botulisme. ...

WOENSDAG 12|08

ROTTERDAM - De politie stelt een onderzoek in naar het schietincident van woensdagavond aan de Emelissedijk in Rotterdam. Voor zover nu bekend raakte daarbij niemand gewond.


Schoten
Getuigen hadden om ongeveer 18.15 uur enkele schoten gehoord in- of vanuit een portiek. Nadat agenten een onderzoek hadden ingesteld bleek er daadwerkelijk te zijn geschoten, maar van een gewonde was vooralsnog geen sprake. Een dame, die bij de portiek was, zakte echter wel in elkaar en moest door ambulancepersoneel worden onderzocht. Zij is later naar een ziekenhuis vervoerd.

 

Drie aanhoudingen
In ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines