Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:20:36 Br Gezondheidszorg Hietveld Het Gebouw Stoppelbergweg Beekbergen Prio Hoog Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Beekbergen) (Blusploeg)...
donderdag 15 april 2021

Archief

Woning onbewoonbaar na uitslaande brand in Wenum Wiesel

Gemaakt: Zaterdag, 28 november 2020 17:07

WENUM WIESEL - Zaterdagmiddag heeft er een uitslaande brand gewoed in een woning aan de Wieselse Kampweg in Wenum Wiesel. De bewoners wisten zich tijdig in veiligheid te brengen.

 

Het vuur ontstond op de eerste etage en werd rond 12.40 uur ontdekt. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer al uit de ramen. De brandweer had het vuur snel onder controle en geblust. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse waaronder twee blusvoertuigen, twee waterwagens en een hoogwerker.

 

De bewoners werden tijdelijk ondergebracht bij de buren. Hier konden zij bij komen van de schrik. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

 

Stichting salvage gaat samen met de bewoners kijken naar een oplossing.

Verschillende Gelderse winkelstraten veel te druk

Gemaakt: Zaterdag, 28 november 2020 17:19

REGIO - Het is zaterdagmiddag druk in Gelderse winkelstraten. In Apeldoorn roept de gemeente op niet meer naar de stad te komen. In Culemborg moest de politie ingrijpen bij een te drukke winkel.


In de binnenstad in Apeldoorn zijn te veel mensen aanwezig, stelt de gemeente op sociale media. Het is daarom niet mogelijk om voldoende afstand tot elkaar te bewaren. De gemeente roept daarom op niet meer naar de binnenstad te komen. De oproep staat ook op borden in de omgeving van de binnenstad.

 

Eerder op de middag kreeg de politie in Culemborg een melding van een te drukke winkel. Het was daar zo druk, dat het ook hier onmogelijk was om anderhalve meter afstand te houden.

 

Druk in grote steden
Ook in andere Gelderse steden zoals Arnhem en Nijmegen is het druk, blijkt uit berichten op sociale media. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven roept inwoners van zijn stad op om zaterdag niet naar het centrum te komen om sinterklaasinkopen te doen.

 

Eerder was het op vrijdagmiddag ook in het centrum van Rotterdam te druk met het oog op corona, volgens de gemeente en veiligheidsregio. De gemeente plaatste daar matrixborden om mensen erop te wijzen dat ze drukte moeten vermijden.

Auto belandt op de kop na botsing met vrachtwagen op A1 bij Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 17:22

UGCHELEN - Op de A1 tussen afrit Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen heeft maandagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's en een vrachtwagen. Hierbij raakte wonder boven wonder niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde even voor 09:20 uur. Een vrachtwagen en twee personenauto's kwamen door een onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Omdat er een auto op de kop was beland werd ook de brandweer aangestuurd.

 

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse, maar na controle bleek niemand mee te hoeven naar het ziekenhuis.

 

De snelweg was in de richting van Deventer enige tijd volledig afgesloten. Tijdens de bergingswerkzaamheden is het verkeer over de vluchtstrook geleid.

Politiewagen in botsing met personenauto op kruising in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 18:09

APELDOORN - Op de kruising Molenstraat met de Burgermeester Jhr. Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn heeft maandagmiddag even na 12.30 uur een aanrijding plaatsgevonden met een politievoertuig en een personenauto. Hierbij raakte niemand gewond.

 

De politieauto was met spoed onderweg naar een melding aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn toen hij door een personenauto over het hoofd werd gezien met een botsing tot gevolg.

 

De politiewagen was met zwaailicht en sirene onderweg naar een melding van kinderreanimatie, ondanks dat de politiewagen niet door kon rijden vanwege de aanrijding had dit geen gevolgen voor de hulpverlening. Het kind maakt het naar omstandigheden goed.

Dragen van een mondkapje vanaf morgen verplicht!

Gemaakt: Maandag, 30 november 2020 19:49

NEDERLAND - Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen.

 

Wanneer moet ik een mondkapje op?
Iedereen vanaf 13 jaar draagt verplicht een mondkapje op openbare plekken die binnen zijn. Zoals musea, winkels, restaurants en theaters. Ook scholen en onderwijsinstellingen. Zoals middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Maar niet op basisscholen.


Bij contactberoepen. Zoals bij de kapper en de fysiotherapeut.


In het openbaar vervoer. Ook op de perrons en bij de haltes.


In touringcars, vliegtuigen en op de luchthaven.

 

Als mensen een vaste zitplaats hebben, mag het mondkapje af. Bijvoorbeeld in een theater. Als mensen van hun plek opstaan, moet het mondkapje weer op. Dit geldt niet voor het openbaar vervoer waar u te allen tijde in trein, bus, tram of metro het mondkapje moet ophouden.

 

Geen mondkapje op in de kerk
In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst zijn mondkapjes niet verplicht door de overheid. Bijvoorbeeld in kerken, moskeeën, tempels en synagogen.

 

Reden mondkapjesplicht
Door een mondkapje bijna overal verplicht te maken, is duidelijker wat de regels zijn. De overheid wil hiermee de verspreiding van het coronavirus tegengaan en de grote druk op de zorg verminderen. Om zo weer sneller terug naar het normale leven te kunnen terug keren.

Auto vliegt al rijdend in brand op de Wapenrustlaan in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 01 december 2020 17:02

APELDOORN - De brandweer is dinsdagmiddag even na 12:40 uur gealarmeerd voor een autobrand op de Wapenrustlaan in Apeldoorn. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het motorcompartiment. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte.

 

De auto moet worden afgesleept. De Wapenrustlaan was enige tijd afgesloten voor verkeer. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een technisch mankement.

Auto op zijn dak bij eenzijdig ongeval op de Matenpoort in Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 04:52

APELDOORN - Op de Matenpoort in Apeldoorn belandde in de nacht van dinsdag op woensdag een auto op zijn kop bij een eenzijdig ongeval. Hierbij raakte de bestuurster gewond.

 

Het ongeval gebeurde iets voor 03.00 uur in de bocht ter hoogte van de Schrijnwerkershorst. Een automobiliste raakte hier door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en belandde met haar auto op de kop, hierbij werd ook een lantaarnpaal meegenomen. De bestuurster kon zelf uit haar auto komen. Omstanders schoten te hulp in afwachting van de ambulance en politie die inmiddels met spoed onderweg waren.

 

Bij aankomst van de politie sloten zij direct de weg af. Dit omdat het wegdek bezaaid lag met brokstukken en glas. De bestuurster bleek na een controle te hebben gereden onder invloed aldus politieagenten ter plekke.

 

Een toegesnelde ambulance heeft de mevrouw onderzocht en behandeld waarna zij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en controle. De zwaar beschadigde auto moest door een berger weer op vier wielen worden getrokken en worden afgesleept.

 

De lantaarnpaal wordt op een later tijdstip vervangen.

Man kijkt mee tijdens pinnen en steelt daarna pinpas

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 16:57

GELDERLAND - Zaterdag 28 november heeft de politie na lang onderzoek een man van 44 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een hotel in Almere. Alleen al in Gelderland wordt hij verdacht van zeker elf zaken van pinpasfraude.

 

De man wordt ervan verdacht over de schouders van mensen mee te kijken tijdens het pinnen. De personen werden afgeleid en daarna was hun pinpas verdwenen. Soms werd direct daarna naast hen al een bedrag van hun rekening gepind. Ook werden aankopen gedaan. In deze zaken gaat het om zeker enkele duizenden euro's die zijn gepind.

 

Mogelijk meer zaken dan nu bekend
De tot nu toe bekende zaken speelden in het Noordoostelijke deel van Gelderland in een periode van meer dan een jaar. Er wordt echter vermoed dat de verdachte ook betrokken is bij zaken buiten de Eenheid Oost-Nederland. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit nog vast.

Kop-staart aanrijding op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 02 december 2020 17:26

APELDOORN - Op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn heeft woensdag, aan het eind van de middag, een kop-staart aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Hierbij raakte niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde even na 16:45 uur nadat een bestuurder een remmende auto te laat opmerkte. Een ambulance kwam met gepaste spoed ter plaatse om de betrokkenen te controleren op letsel. Na onderzoek van het ambulancepersoneel hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De grijze auto moest worden afgesleept door de berger.

Brandweer bevrijdt slachtoffer uit auto na ongeval op de Zutphensestraat in Apeldoorn

Gemaakt: Vrijdag, 04 december 2020 15:40

APELDOORN - Op de Zutphensestraat in Apeldoorn heeft vrijdagmorgen een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. Hierbij is één persoon gewond geraakt.

 

Het ongeval gebeurde rond 11:30 uur. Door een onbekende oorzaak kwamen de auto en de vrachtwagen met elkaar in botsing. De hulpdiensten rukte groots uit waaronder twee ambulance's. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek het slachtoffer niet zelfstandig uit de auto te kunnen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de deur uit de auto moeten knippen om het slachtoffer te kunnen bevrijden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De weg blijft nog enige tijd afgesloten in verband met het politie onderzoek.

Beschonken automobilist richt ravage aan op de Arnhemseweg in Apeldoorn

Gemaakt: Zaterdag, 05 december 2020 03:00

APELDOORN - Op de Arnhemseweg in Apeldoorn heeft een beschonken bestuurder een ravage aangericht. Er vielen gelukkig geen gewonden. 

 

Rond 01.00 uur reed een automobilist over de Arnhemseweg ter hoogte van de Adelaarslaan toen hij frontaal tegen een geparkeerde auto aan reed. De knal was zo hard dat meerdere mensen het in de omgeving hoorde. De bestuurder van de auto stapte uit maar stapte vervolgens weer snel in zijn auto waarna hij er met piepende banden er vandoor ging. Op meerdere plekken in de straat lagen brokstukken van de auto, zelfs enkele honderden meters verderop. Ooggetuigen belde direct de politie waarna er meerdere politiewagens uitkeken naar de man met zijn auto. 

 

Al snel troffen agenten de zwaar beschadigde auto aan op de Koning Stadhouderlaan waarna hij een stopteken kreeg. De bestuurder werd aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. 

 

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. 

 

De bestuurder blijkt een 25 jarige man uit Zwolle te zijn. Hij was bij vrienden op visite zo’n 200 meter van het ongeval vandaan. 

 

Volgens de politie blijft de man de nacht door brengen in de cel en zal hij zaterdag in de loop van de dag worden verhoord.

Auto om boom gevouwen bij ernstig ongeval in Uddel

Gemaakt: Zaterdag, 05 december 2020 03:46

UDDEL - Op de Garderenseweg tussen Uddel en Garderen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 december een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte 19-jarige man uit Uddel ernstig gewond.

 

De hulpdiensten werden rond 02.00 uur gealarmeerd voor een aanrijding met letsel. Bij aankomst troffen zij een auto aan die om een boom was heen gevouwen. De boom zat letterlijk in de auto. De auto was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt, door een verkeersbord heen gereden en vervolgens achterste voren tegen een boom tot stilstand gekomen.

 

De brandweer moest de bestuurder uit zijn zwaar beschadigde auto bevrijden waarna hij in de ambulance kon worden onderzocht en behandeld. Het slachtoffer bleek er ernstig aan toe. Een opgeroepen traumahelikopter was inmiddels al op een grasveld in de buurt geland. Het Mobiel medisch team heeft het ambulancepersoneel ondersteund en de MMT arts is in de ambulance meegereden richting het ziekenhuis in Utrecht.

 

De weg is lange tijd afgesloten geweest wegens de hulpverlening en het daarop volgende onderzoek. De precieze toedracht van het ongeval is nog onbekend.

Automobilist zonder brandstof strandt op de A1 bij Ugchelen

Gemaakt: Zaterdag, 05 december 2020 16:53

UGCHELEN - Een automobilist is zaterdagmiddag 5 december met zijn voertuig zonder brandstof komen te staan op de A1 bij Ugchelen.

 

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat schoot de man te hulp.

Pizzabezorger aangereden op de Adelaarslaan in Apeldoorn Zuid

Gemaakt: Zaterdag, 05 december 2020 18:02

APELDOORN - De hulpdiensten zijn zaterdagavond gealarmeerd voor een aanrijding op de Adelaarslaan in Apeldoorn Zuid.

 

Rond 17.30 uur kwam een afslaande automobilist in botsing met een fietser. De automobilist wilde de parkeerplaats op rijden ter hoogte van de Zeeman maar zag hierbij een pizzabezorger op een fiets over het hoofd. De jongeman raakte gewond en moest worden onderzocht in de ambulance. Na onderzoek in de ambulance bleek het letsel gelukkig mee te vallen en hoefde hij niet mee met de ambulance.

 

De pizzabezorger was onderweg om een bestelling af te leveren, een collega van de jongen heeft uiteindelijk de bestelling opgehaald en naar de klant toe gebracht.

 

De auto liep bij de botsing een flinke deuk op.

Stapel dozen in brand bij fietsenfabrikant Sparta in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 06 december 2020 00:34

APELDOORN - De brandweer van Apeldoorn - De Maten is zaterdagavond even voor 22.30 uitgerukt voor een automatisch brandalarm bij fietsenfabrikant Sparta B.V. aan de Wilmersdorf in Apeldoorn.

 

Nadat de brandweer met spoed ter plaatse was gekomen werd er al snel rook ontdekt aan de achterzijde van het pand. De brandweer is meteen naar achter gereden en heeft daar een binnenbrandje ontdekt, door onbekende oorzaak stonden een aantal dozen in de brand. De volledige loods stond al vol met rook.

 

De brandweer heeft de dozen naar buiten gebracht met een palletwagen. Omdat het onduidelijk was wat er in de dozen zat nam de brandweer het zekere voor het onzekere en lieten ze de dozen gecontroleerd uitbranden. De weg werd volledig afgesloten. Een flinke rookwolk trok over het industrieterrein.

 

Twee jaar geleden 18 december 2018 was er ook brand in een opslag van Sparta B.V., aan de Gladsaxe op hetzelfde industrieterrein. Toen was een bunker vol accu's uitgebrand.

Kleine brand in oliebollenkraam aan de Voorwaarts in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 06 december 2020 16:44

APELDOORN - Zondagmiddag 6 december heeft er een korte brand gewoed in een oliebollenkraam aan de Voorwaarts in Apeldoorn. De brand werd rond 12.30 uur ontdekt. Brandweer Apeldoorn en meerdere politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst bleek er een lamp vlam te hebben gevat, vermoedelijk door kortsluiting.

 

De brandweer had het brandje snel onder controle. Nadat zij nog een grondige na controle hadden uitgevoerd konden zij retour. De oliebollenkraam moest helaas na de brand dicht.

Auto vliegt in brand op de A50 tussen Hoenderloo en Arnhem

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 16:47

BEEKBERGEN / ARNHEM - De brandweer is maandagmiddag rond 12.10 uur gealarmeerd voor een autobrand op de A50 ter hoogte van afrit Hoenderloo in de richting van Arnhem.

 

Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De inzittenden van de auto konden het voertuig op tijd verlaten. Door de autobrand ontstond er een flinke file op de A50. 

 

De auto is afgesleept door de berger.

Weer ongeval op beruchte rotonde Laan van Westenenk in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 17:22

APELDOORN - Maandag 7 december omstreeks 14:00 heeft er een aanrijding op de rotonde bij de Aluminiumweg en de Laan van Westernenk plaatsgevonden. Hierbij zijn een auto en een scooter in botsing gekomen.

 

Op de scooter zaten 2 personen. Een persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere persoon, een meisje van ongeveer 16/17 jaar is door de politie thuis gebracht. Zij heeft lichte verwondingen overgehouden aan het ongeval, maar mocht na controle maar huis. De verwondingen van het slachtoffer dat mee is genomen naar het ziekenhuis zijn niet duidelijk.

 

De weg was ten tijde van het ongeval volledig afgesloten op het stuk van de Laan van Westernenk richting Uchgelen. Hierdoor ondervond het verkeer enige hinder.

Traumahelikopter komt corona patiënt ophalen bij Gelre ziekenhuis in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 17:41

APELDOORN - Een traumahelikopter is dinsdagmiddag geland naast het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Dit om een corona patiënt op te halen.

 

De traumahelikopter landde rond 13.20 uur op een grasveld nabij het ziekenhuis. Hier stonden meerdere medewerkers van het ziekenhuis, de traumahelikopter op te wachten. De traumahelikopter zou iemand gaan transporteren vanaf het ziekenhuis in Apeldoorn naar een ander ziekenhuis. Dit zodat de zorg over de ziekenhuizen goed verdeeld is.

 

Veel mensen vroegen zich af waarom er een traumahelikopter laag over zowel Apeldoorn als Ugchelen vloog. Over de toestand van de patiënt is niets bekend.

Bestelbus aangehouden bij Sibculo met ruim 500 kilo vuurwerk in laadruimte

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 19:33

SIBCULO - Maandag 7 december omstreeks 16.00 uur werd een bestelbus gecontroleerd nabij de N36 in Sibculo. Bij deze controle bleek dat er ongeveer 550 kilo vuurwerk in de laadruimte aanwezig was. Het bleek te gaan om de zwaarste categorie illegaal vuurwerk.


De bestuurder, een 45-jarige man uit de Wilp werd aangehouden. Vandaag is de man in verzekering gesteld en het onderzoek gaat verder. Het vuurwerk is door een speciaal bedrijf opgehaald.

Vrouw op scooter gaat hard onderuit op de Molenstraat-Centrum in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 08 december 2020 19:40

APELDOORN - De hulpdiensten zijn dinsdagavond even na 19:00 uur met spoed gealarmeerd voor een ongeval op de Molenstraat-Centrum in Apeldoorn.

 

Tijdens het inhalen is een vrouw op een scooter, hard onderuit gegaan. Twee fietsers die het ongeval zagen gebeuren, alarmeerden meteen de hulpdiensten. Ze is door het ambulancepersoneel gecontroleerd en ter controle meegenomen naar het ziekenhuis, omdat ze toch een hoofdwond heeft opgelopen bij de val. De politie heeft verklaringen van getuigen opgenomen.

 

De scooter is gestald en zal later worden opgehaald.

Bestelwagen met pakketjes in de greppel aan de Woudhuizerweg in Apeldoorn

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 03:16

APELDOORN - De hulpdiensten zijn dinsdagavond rond 22.30 uur gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Woudhuizerweg in Apeldoorn. Hierbij raakte een man gewond.

 

Een bestelbusje, met daarin meerdere pakketjes reed over de Woudhuizerweg in de richting van de Zutphensestraat waarna deze waarschijnlijk door de dichte mist van de weg raakte en in een greppel tot stilstand kwam.

 

De man is in een toegesnelde ambulance behandeld waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het Gelre ziekenhuis voor verdere behandeling en onderzoek. De pakketjes die achterin het busje lagen zijn door familieleden overgeladen en meegenomen.

 

Volgens omstanders zou de man, uit Deventer komen en werken voor het bedrijf post NL.

 

De auto moest door een berger worden afgesleept. Vanwege de bergingswerkzaamheden werd de Woudhuizerweg enige tijd volledig afgesloten voor het overige verkeer.

Bestelbus in de vangrail op de A1 bij Radio Kootwijk, 30 minuten vertraging

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 18:05

RADIO KOOTWIJK - Op de A1 tussen Kootwijk en Afrit Hoenderloo heeft woensdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij vielen geen gewonden.

 

Het ongeval vond rond 17.10 uur plaats in de richting van Ugchelen. Een bestelbusje kwam door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail. De bestuurder, een man raakte niet gewond.

 

De linkerrijstrook werd vanwege het ongeval afgesloten. De file die vervolgens ontstond was behoorlijk lang. Er stond ruim 30 minuten vertraging. Het bestelbusje moest door een Berger worden afgesleept.

Flinke verkeerschaos en schade na ongeval in Loenen

Gemaakt: Donderdag, 10 december 2020 19:11

LOENEN - Op de Eerbeekseweg tussen Loenen en Eerbeek heeft donderdagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Hierbij vielen geen gewonden.

 

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Een vrouw werd in de toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De overige automobilisten bleven ongedeerd.

 

De drie voertuigen, twee personenauto's en een bedrijfsbus raakte zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Vanwege het ongeval werd de Eerbeekseweg volledig afgesloten. Dit zorgde voor een flinke verkeerschaos rondom Loenen. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend.

Scooterrijder gewond na botsing met twee fietssters in Apeldoorn

Gemaakt: Zaterdag, 12 december 2020 18:02

APELDOORN - Zaterdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en twee fietssters op de kruising tussen de Barnewinkel en de Woudhuizermark in Apeldoorn. Hierbij raakte scooterrijder gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 15:22 uur. Het slachtoffer op de scooter kwam door onbekende oorzaak in botsing met twee fietssters. De fietssters bleven ongedeerd. Omstanders zagen het ongeval gebeuren en belden gelijk 112. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatsen. Het slachtoffer op de scooter is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen en de fietssters.

Sauna uitgebrand aan de Albaweg in Lieren

Gemaakt: Zondag, 13 december 2020 03:29

LIEREN - De brandweer van Loenen is zaterdagavond even na 23.00 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Albaweg in Lieren.

 

De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar had moeite om de juiste locatie in het bosgebied te vinden. Na een kleine zoektocht werd de locatie gevonden, maar het gebouw stond al volledig in de brand. De brandweer zette gelijk de blussing in, maar het gebouw was niet meer te redden. Bij de brand kwam veel rook vrij.

 

In het gebouw zat een sauna gevestigd. Deze is compleet uitgebrand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onduidelijk. Maar het lijkt erop dat de sauna vermoedelijk nog aanstond waardoor er dus vanuit wordt gegaan dat het gaat om een technischste oorzaak.

 

Bij de brand vielen geen gewonden.

Ruiter gewond na harde val van paard in Hoenderloo

Gemaakt: Zondag, 13 december 2020 16:26

HOENDERLOO - De hulpdiensten zijn zondagmiddag rond 13.00 uur met spoed uitgerukt naar de Kampheuvellaan in Hoenderloo. Twee ambulance's en een traumahelikopter rukte uit.

 

Een persoon is tijdens het paardrijden van het paard gevallen en kwam hard ten val. De traumahelikopter werd voor de zekerheid opgeroepen maar hoefde uiteindelijk niet te landen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het paard is opgevangen.

Elektrische bus van Rrreis ramt boom op allereerste dag in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 13 december 2020 22:10

APELDOORN - Op de Zuster Meyboomlaan in Apeldoorn ter hoogte van verpleeghuis Randerode, heeft zondagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een bus. Niemand raakte gewond.

 

Het eenzijdige ongeval vond rond 21.15 uur plaats. Meerdere politiewagens kwamen ter plaatse maar er bleken geen gewonden zijn gevallen.

 

De bus wilde vanaf de parkeerplaats bij Randerode de Zuster Meyboomlaan op rijden maar de buschauffeuse nam de bocht te kort met een botsing tegen een bom als gevolg. De bus ramde namelijk met de zijkant vol een boom. Door de klap barste een ruit van de bus.

 

De buschauffeuse was erg geschrokken. Sinds zondag rijden er bijna 250 elektrische bussen van Rrreis door Gelderland en Overijssel. Of er passagiers in de bus zaten is nog onduidelijk maar zeker is, is dat er niemand gewond raakte.

Enorme drukte in de winkels vanwege harde lockdown

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 15:39

REGIO - De verwachte lockdown zorgt voor topdrukte in veel winkelgebieden door het hele land. Maandagmiddag staan er lange rijen voor de winkels. Veel mensen doen nog even snel kerstinkopen.

 

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van scholen tot niet-essentiële winkels tot musea tot kapsalons tot theaters. De maatregelen gaan vannacht om twaalf uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals kappers en massagesalons moeten ook stoppen, en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Ook sportscholen gaan dicht.

 

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten, en op online onderwijs overstappen. Premier Rutte spreekt het land vanavond om 19.00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Automobilist ernstig gewond in Vorden, auto om lantaarnpaal gevouwen

Gemaakt: Maandag, 14 december 2020 17:12

VORDEN - Op de Rondweg N316 in Vorden is maandagmiddag 14 december een nog onbekende automobilist ernstig gewond geraakt na een eenzijdig ongeluk. De bestuurder is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

 

Het ongeluk gebeurde kort na het middaguur. Volgens getuigen kwam de auto met hoge snelheid langs de plaatselijke brandweerkazerne rijden en raakte in een scherpe bocht, kort voor de rotonde met de Zutphenseweg, in een slip. De auto kwam zijwaarts tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Gealarmeerde hulpdiensten, waaronder de brandweer, waren snel ter plaatse. Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.

 

Het slachtoffer is kort na zijn bevrijding naar een ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk heeft de Rondweg lange tijd dichtgezeten in beide richtingen.