Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:16:38 Aanrijding Letsel Heemradenlaan Laan Van Maten Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
zaterdag 25 januari 2020

Archief

Bewoners blussen brand in eigen keuken, huisdieren veilig in auto

Gemaakt: Zondag, 01 september 2019 16:44

VORDEN - In een keuken van een woning aan de Nieuwstad in Vorden heeft zondagmiddag 1 september korte tijd een kleine brand gewoed. Niemand raakte gewond.

 

De brandweer kreeg de melding kort na 15.30 uur. De bewoonster van de woning was iets in de oven aan het bakken toen deze in brand vloog. Door snel handelen wist men de schade te beperken. Nog voor aankomst van de brandweer hadden de bewoners de gaskraan dichtgedraaid en de aanwezige huisdieren in een auto gezet.

 

Stichting Salvage is ingezet voor de schade-afhandeling. De bewoners kunnen de nacht in eigen huis doorbrengen.

Scooterrijder ernstig gewond bij ongeval op de Kayersdijk in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 02 september 2019 16:04

APELDOORN - Op de Kayersdijk in Apeldoorn heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een scooterrijder ernstig gewond.

 

De hulpdiensten werden rond 12.10 gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. Een scooterrijder werd door een bestuurder van een bestelbus over het hoofd gezien waarna er een aanrijding plaats vond. De scooterrijder kwam hard ten val en raakte gewond. Naast meerdere ambulances werd er ook een traumahelikopter gealarmeerd. Deze hoefde niet te landen en werd halverwege gecanceld.

 

Over de toedracht van het ongeval en over de verwondingen van het slachtoffer is niks bekend.

Apeldoorner (19) komt om bij ernstig ongeval in Ermelo, man uit Steenwijk raakt gewond

Gemaakt: Dinsdag, 03 september 2019 16:44

ERMELO - Op de Flevoweg tussen Ermelo en Uddel heeft dinsdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een 19 jarige man uit de gemeente Apeldoorn om het leven gekomen. Een 43 jarige man uit Steenwijk raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een 62 jarige man uit Hof van Twente kwam met de schrik vrij.

 

Het ongeval vond rond 16.00 uur plaats, hulpdiensten rukten massaal uit, ook een traumahelikopter landde naast het ongeval om medische hulp te verlenen.

 

De brandweer heeft geassisteerd met het bevrijden van de personen uit het voertuig. Twee voertuigen botste frontaal op elkaar, ook een busje raakte bij het ongeval betrokken. Een van de personenauto's kwam na de botsing op zijn kop terecht.

 

De Flevoweg was lange tijd afgesloten wegens politieonderzoek. Over de ernst van de verwondingen van de gewonden slachtoffers is niets bekend.

Brandweer wederom naar de Vlietweg voor vreemde geur

Gemaakt: Dinsdag, 03 september 2019 16:50

APELDOORN - De brandweer is dinsdagmiddag wederom opgeroepen voor een vreemde lucht aan de Vlietweg in Apeldoorn.

 

Voor de tweede keer in 24 uur rukte de brandweer uit naar de Vlietweg nadat er een vreemde lucht werd waargenomen. Gisteravond rukte de brandweer ook al uit naar de Vlietweg, ook vanwege een vreemde lucht. Toen voerde de brandweer metingen uit in putten en in woningen. Uit deze metingen kwam toen niks bijzonders naar boven. De brandweer stelde gisteravond de politie en het waterschap in kennis zodat zij er verder mee konden.

 

Wat de resultaten zijn van deze metingen is niet bekend.

Drie gewonden bij ongeval in Klarenbeek

Gemaakt: Dinsdag, 03 september 2019 23:57

KLARENBEEK - Bij een ongeval op de kruising Iemschoten - Lokaalweg in Klarenbeek zijn dinsdagmiddag drie gewonden gevallen. Een van hen is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Het ongeval gebeurde rond 16.40 uur, hulpdiensten werden groots opgeroepen. Voor de hulpverlening kwamen drie ambulances en vier brandweerwagens waaronder een hulpverleningsvoertuig ter plaatse. Bij aankomst bleken beide voertuigen in een sloot te staan. In de de personenauto zaten op dat moment nog personen. Een van hen is door de brandweer uit het voertuig gehaald waarna deze met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Twee andere inzittenden raakte lichtgewond en werden door het ambulancepersoneel onderzocht, nacontrole in de ambulance werd ook een van hen overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. De politie was op dat moment bezig om verklaringen te noteren en brokstukken te verwijderen van de weg.

 

Beide voertuigen liepen forse schade op en moesten worden afgesleept. De oorzaak van de aanrijding zou mogelijk het hoge mais zijn geweest wat voor de bestuurders het zicht belemmerde.

Letselschade opgelopen of ken je iemand die er mee te maken heeft gehad? Wij helpen je.

Gemaakt: Donderdag, 05 september 2019 00:05

Een verkeers- of bedrijfsongeval, een medische fout of een gebrekkig product. Het kan allemaal leiden tot (blijvende) schade en daarmee iemands leven enorm beïnvloeden. In een aantal van deze gevallen is het mogelijk om deze geestelijke of lichamelijke schade te verhalen op de veroorzakende partij.

 

Heb je daar nu of een aantal jaren geleden mee te maken gehad, of ken je iemand die er mee in aanraking is gekomen, dan is het mogelijk hier vragen over aan ons te stellen. Stel je vraag vrijblijvend en laat je telefoonnummer achter zodat we contact kunnen opnemen.

 

Inmiddels hebben we al een flink aantal mensen verder kunnen helpen, denk aan: een hondenbeet, letselschade door sporten, letsel door een medische fout of letselschade na een ongeluk. Wij helpen je graag.

 

Stel je vraag via ons contactformulier. Laat je gegevens achter, inclusief telefoonnummer, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Vuurwapen aangetroffen in auto van zenuwachtige bestuurder in Apeldoorn

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 07:24

APELDOORN - Het viel agenten in Apeldoorn op dat een auto met hoge snelheid links langs de middengeleider aan het inhalen was op de Laan van Mensenrechten. Hierop werd de bestuurder staande gehouden en een verbaal hiervoor aangezegd.

 

De bestuurder was direct erg zenuwachtig en verklaarde dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Hierop werd tijdens de doorzoeking in de auto onder de mat van de bestuurdersstoel een vuurwapen aangetroffen. Hierop werd de bestuurder aangehouden.


Tevens in de auto diverse coupures briefgeld, bankpasjes en andere documenten van derden aangetroffen. Auto was overigens niet verzekerd.

Bewoonster opgesloten bij overval op villa in Beekbergen

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 09:08

BEEKBERGEN - Op een villa aan de Berg en Dalweg in Beekbergen heeft afgelopen nacht een overval plaatsgevonden. De bewoonster werd opgesloten, maar raakte gelukkig niet gewond.

 

De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse op de overval melding. Naast dat er een melding werd gedaan van een overval aan de Berg en Dalweg in Beekbergen, werd er ook een melding gedaan van een overval aan de Ida Gerhardtsingel in Zutphen. Bij de woning aan de Berg en Dalweg staan meerdere politieauto's en de politie rijdt met meerdere voertuigen rond in de omgeving.

 

De villa ligt op het randje van Beekbergen, in een bosgebied. Over de daders van de overval is niks bekend. Het is ook niet bekend of er wat buit is gemaakt. De politie is in gesprek met de bewoners en doet onderzoek.

Politie start pilot emissieloze voertuigen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 16:59

NEDERLAND - Vandaag starten drie politie-eenheden met de pilot 0-emissie. Het komende jaar testen zij verschillende emissieloze voertuigen, zoals elektrische auto's, motoren en speed pedelecs. Die voertuigen worden gerouleerd tussen basisteams in de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam. Het doel is om te zien wat het voor de operatie en bedrijfsvoering betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken. Hiermee bereidt de politie zich ook voor op toekomstige aanbestedingen van het wagenpark.


Pilot
De politie doet veel om duurzamer te worden. Een van de acties is het testen van emissieloze voertuigen. De pilot 0-emissie, die vandaag start, geeft verschillende basisteams binnen de eenheden Midden-Nederland, Oost-Nederland en Amsterdam een jaar lang kans om de emissieloze voertuigen eens goed uit te testen. Het zijn extra voertuigen die een aanvulling zijn op wat de teams al hebben staan. Ook moeten de voertuigen volledig voldoen aan alle vereisten die nu voor voertuigen gelden.

 

Het gaat om verschillende soorten elektrische auto's, motoren en speed pedelecs, die gaan rouleren tussen de basisteams. Elk basisteam heeft vier maanden om de voertuigen uit te proberen. Maar ze moeten zeker ook kijken naar wat niet prettig werkt, stelt Pim Miltenburg, hoofd operatiën Oost Nederland en voorzitter van de stuurgroep 0-emissie. 'Het doel is om te zien wat het voor de operatie betekent om emissieloze voertuigen te gebruiken.'

 

Feedback
Om goed te kunnen testen, worden de voertuigen gedurende een jaar uitgeprobeerd. Door verschillende teams, in verschillende omgevingen en tijdens verschillende seizoenen. Want rondrijden in de stad is niet hetzelfde als op het platteland en rondrijden in de zomer is niet hetzelfde als in de winter. Miltenburg hoopt daarom aan het einde van de pilot op veel nuttige feedback van de collega's. 'Ik ben benieuwd of mensen er in druk verkeer van schrikken als er ineens een politieauto langsrijdt, omdat ze niks aan horen komen. Maar ook wat er gebeurt als je een melding krijgt en je kunt geruisloos aan komen rijden.'

 

Infrastructuur
Er moet ook praktisch worden getest. De laadtijd en actieradius van de elektrische voertuigen, bijvoorbeeld. 'Het regelen van de infrastructuur die nodig is om te testen was nog het meeste werk in de voorbereiding. Want elk voertuig moet worden opgeladen en daar zijn laadpalen voor nodig op de parkeerplaats. Dan moet je dus ook rekening houden met de stroomcapaciteit van het bureau. Mocht nou blijken dat het opladen erg lang duurt, dan hebben we uiteindelijk een groter wagenpark nodig om inzetbaar te blijven', aldus Miltenburg.

 

Eisen
Voor de toekomstige aanbesteding voor het wagenpark moet bekend zijn welke eisen er worden gesteld aan de nieuwe voertuigen. 'Zo is bijvoorbeeld de middenconsole bij de emissieloze voertuigen verlaagd om een beter zitpositie te verkrijgen, omdat we hier kritiek op kregen bij de Mercedes B. Die leerpunten hebben we meegenomen. Nu uitgebreid testen helpt ons voor de volgende grote aanbesteding.'

Dode en gewonde bij ernstig ongeval in buitengebied van Uddel

Gemaakt: Vrijdag, 06 september 2019 23:47

UDDEL - Op de Uddelerveen in Uddel heeft vrijdagavond rond 21.35 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een jongen van 17 jaar zwaargewond geraakt en een man van 26 kwam om het leven in het ziekenhuis.

 

Het ongeval gebeurde in het buitengebied van Uddel. Hulpdiensten kwamen in grote getallen ter plaatse voor de hulpverlening. Drie ambulances, 4 brandweerwagens en meerdere politiewagens kwamen ter plekke. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat de situatie ernstig was. De bijrijder bleek namelijk niet bij kennis en werd direct door de hulpverleners gereanimeerd.

 

De brandweer kwam ter plaatse omdat de personen bekneld zou zitten. De brandweer heeft geassisteerd om de slachtoffers uit het voertuig te halen. De slachtoffers zijn nadat zij zijn gestabiliseerd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de twee met spoed vertrokken ambulances, stopte bij de A1, dit om dat daar een traumahelikopter was geland. De MMT arts is vervolgens in de ambulance gestapt waarna zij naar het ziekenhuis in Utrecht zijn gereden waar ook het ander slachtoffer naar toe is gebracht. De 26 jarige bijrijder overleed in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen.

 

De familie van de slachtoffers zijn door de politie in kennis gesteld. Over de toedracht van het ongeval is niks bekend. Bij het ongeval zou geen andere voertuigen zijn betrokken. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. De weg zal daarom ook de komende uren zijn afgesloten.

Scooterrijder gewond bij botsing met fietser op de Schoutenveld

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 16:36

APELDOORN - Op de kruising Schoutenveld - Heemradenlaan in Apeldoorn heeft maandagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een fietser. De scooterrijder kwam na de botsing hard ten val en raakte gewond.

 

Het ongeval vond rond 8.00 uur plaats, een scholier kwam met de scooterrijder in botsing. Beide vielen maar de scooterrijder kwam harder ten val en raakte dusdanig gewond dat zij na behandeling van het ambulancepersoneel moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De scholier liep geen ernstige verwondingen op en kwam met de schrik vrij.

 

De politie heeft een verklaring opgenomen. De scooter en fiets liepen beide wat schade op. Over de toedracht van het ongeval is niets bekend.

Gasleiding geraakt tijdens aanleggen glasvezel in Apeldoorn Zuid

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 22:02

APELDOORN - De brandweer werd maandagavond rond 19.15 gealarmeerd nadat bewoners van een woning aan de Ravenweg een gaslucht buiten roken.

 

De brandweer was snel ter plaatse. Ter plaatse bleek dat de lucht werd veroorzaakt door een gaslekkage die zou zijn ontstaan door werkzaamheden aldus een fotocorrespondent. In Apeldoorn zuid wordt momenteel op veel plekken glasvezel aangelegd, zo ook aan de Ravenweg. Mogelijk zou er dus iets mis zijn gegaan waardoor er een gasleiding zou zijn geraakt.

 

De brandweer heeft meerdere metingen verricht en heeft gewacht op de komst van netbeheerder Liander. Zij zullen de leiding gaan dichten.

Politie zoekt verdachte na beroving in steegje Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 19:29

APELDOORN - In een steegje tussen de Fitislaan en de 2e Wormenseweg in Apeldoorn heeft dinsdagavond een poging tot beroving plaatsgevonden.

 

Een jongen en een meisje liepen in het steegje in de richting van de 2e Wormenseweg toen zij door een voor hun vreemde man opeens probeerde hun tassen te pakken. De twee lieten dit niet toe waarna de verdachte, een jongen rond de 20 jaar vluchtte. De twee waren nogal aangedaan en werden opgevangen in een woning aan de 2e Wormenseweg waar 112 werd gebeld.

 

De politie kwam met meerdere eenheden met spoed ter plaatse en zocht in de omgeving naar de verdachte. Hij ziet er als volgt uit; Ongeveer 20 jaar oud, zwarte hoodie met de tekst Northface op de rug en sneakers met wat wits erin. De verdachte zou zijn gevlucht in die richting van het station.

 

De politie heeft van de twee slachtoffers een verklaring en aangifte opgenomen. De politie startte direct een buurtonderzoek en heeft met meerdere bewoners gesproken.

 

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Auto slaat meerdere malen over de kop; vrouw gewond

Gemaakt: Woensdag, 11 september 2019 16:56

APELDOORN - Op de toerit naar de A1 vanaf de A50 heeft woensdagochtend een ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een vrouw gewond.

 

Het ongeval vond rond 07.35 uur plaats. De bestelauto waar de vrouw in zat vloog meerdere malen over de kop. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Ook de brandweer kwam ter plaatse om de vrouw uit haar voertuig te bevrijden. Zij is na behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

 

De zwaar beschadigde bestelauto is door een bergingsbedrijf afgesleept. Vanwege het ongeval ontstond er een file van Arnhem in de richting van knooppunt Beekbergen.

 

Over de toedracht van het ongeval is niks bekend.

Katje Lisa zit een dag op het dak; brandweer schiet te hulp

Gemaakt: Woensdag, 11 september 2019 17:10

APELDOORN - De Apeldoornse brandweerlieden werden woensdagochtend rond 09.00 uur gealarmeerd voor een dier op hoogte. Ter plaatse bleek dat er een jong katje boven op een dak zat van een woning aan de Krijgsmansveld in Apeldoorn.

 

De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse waaronder een hoogwerker. Met behulp van de hoogwerker kon de brandweer het katje met de naam Lisa van het dak afhalen. Het katje Lisa zat volgens de eigenaresse, een dag op het dak maar durfde niet zelfstandig meer naar beneden. Omdat zij het zo zielig vond voor het katje heeft ze de brandweer gebeld.

 

Het katje werd beneden overgedragen aan haar baasje die binnen een bakje eten voor haar klaar had staan. De brandweer kon na de reddingsactie weer retour.

Ernstig gewonde na explosie bij Arva Specerijen in Wijhe

Gemaakt: Woensdag, 11 september 2019 17:18

WIJHE - De hulpdiensten zijn woensdagmiddag 11 september massaal uitgerukt voor een brand bij Arva Specerijen aan de Ambachtsweg in Wijhe. Bij het bedrijf heeft een stofexplosie plaatsgevonden. Daarbij zijn drie personen gewond geraakt, waaronder één ernstig. Ook een traumahelikopter kwam ter plekke. De drie slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht.

 

Er ontstond rond 14:45 uur brand in één van de machines in het bedrijf, waarna een stofexplosie volgde, aldus de brandweer. De brand was snel geblust door de toegesnelde brandweerlieden. Door de explosie is een roldeur van het pand compleet vernield. Ook de gevel liep schade op. De restanten liggen voor het bedrijf, terwijl de brandweer binnen een nacontrole doet.

 

Arva Specerijen is een bedrijf dat kruiden en specerijen verwerkt en verhandeld. Hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

Motorrijder botst frontaal met auto in s-bocht buitengebied Vorden

Gemaakt: Donderdag, 12 september 2019 20:53

VORDEN - Op de Strodijk in het buitengebied van Vorden is donderdag 13 september aan het eind van de middag een motorrijder gewond geraakt door een frontale botsing met een personenauto. De motorrijder is met onder andere beenletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

 

De motorrijder reed vanuit de Kruisdijk over de Strodijk in de richting van de Rondweg (N316). In een S-bocht zag de motorrijder een naderende automobiliste, die na de aanrijding met de schrik vrij kwam, over het hoofd. Een frontale aanrijding was hierdoor het gevolg. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse.

 

Door de aanrijding was de Strodijk enige tijd in beide richtingen gestremd. De motor en de auto moesten worden afgesleept.

Meerdere motoren betrokken bij ongeval op de Eikelhofweg in Olst

Gemaakt: Zaterdag, 14 september 2019 20:22

OLST - Op zaterdag 14 september heeft er een ongeval plaats gevonden op de Eikelhofweg in Olst. Volgens een ooggetuige zijn vier motoren aangereden door een auto. De motoren stond langs de weg.

 

Er is een traumahelikopter opgeroepen voor het slachtoffer. Twee personen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De toestand van de slachtoffers zijn niet bekend.

Inbreker woning aan de Zonnewende in Apeldoorn wordt betrapt en springt uit raam

Gemaakt: Zaterdag, 14 september 2019 21:56

APELDOORN - De politie in Apeldoorn heeft vrijdag 13 september een 26–jarige man uit Apeldoorn op heterdaad kunnen aanhouden voor een woninginbraak. Daarnaast werden 's nachts drie mannen van 20-jaar uit Apeldoorn aangehouden voor bezit van inbrekerswerktuig.

 

Agenten kregen rond 12.45 uur de melding dat er een inbreker was overlopen bij een woning aan de Zonnewende in Apeldoorn. De bewoner hoorde bij thuiskomst boven gestommel en riep naar boven. De inbreker schrok hiervan en sprong uit het raam.

 

Door de sprong brak hij zijn enkel en kon hij niet meer verder lopen. De gealarmeerde politie kon hierop de man aanhouden. Hij bleek in het bezit van buit afkomstig uit de woning. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

 

De politie onderzoekt of de man mogelijk betrokken is bij andere recente inbraken in Apeldoorn.

 

Achtervolging
In de nacht van vrijdag op zaterdag wilden medewerkers van de KMAR rond 2.00 uur bij een verkeerscontrole een auto controleren aan de Kayersdijk in Apeldoorn. De auto weigerde echter te stoppen en ging ervan door. De politie en de KMAR zetten hierop de achtervolging in. Op de Valkeniersdonk lukte het om de auto te stoppen. In de auto zaten drie mannen van 20 jaar in Apeldoorn. Agenten troffen in de auto inbrekerswerktuig aan. Hierop zijn de mannen aangehouden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Apeldoorn had de afgelopen tijd te maken met meerdere woninginbraken. De politie is dan ook blij met deze aanhoudingen en hoopt hiermee de woninginbraken te kunnen stoppen.

Restaurant De Rietstulp in Oene door brand verwoest

Gemaakt: Zondag, 15 september 2019 09:05

OENE - In de nacht van zaterdag op zondag is er brand uitgebroken in restaurant de Rietstulp aan de Eperweg in Oene.

 

De brandweer kreeg rond 2.50 uur de eerste melding nadat voorbijgangers de brand hadden ontdekt. De brandweer schaalde al snel op omdat het om een rietgedekt pand gaat. Bij aankomst van de eerste voertuigen stond het pand al volledig in brand.

 

De brandweer schaalde op naar grote brand maar kon niet voorkomen dat het pand als verloren moest worden beschouwd.

 

Tijdens het uitbreken van de brand was er niemand aanwezig. De omgeving is afgesloten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Vaatwasser vliegt in brand in woning aan de Korte Molenstraat in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 16 september 2019 22:10

APELDOORN - De brandweer werd maandagavond rond 20.15 uur gealarmeerd voor een nacontrole brand aan de Korte Molenstraat in Apeldoorn.

 

De brandweer was snel ter plaatse. Bij aankomst bleek dat er een vaatwasser in een keuken in brand had gestaan. De bewoners hadden al een eerste bluspoging gedaan maar schakelde toch de brandweer in. De brandweerlieden hebben de vaatwasser naar buiten gebracht waar deze werd open gebroken om verder te kunnen blussen.

 

De schade aan de woning is beperkt gebleven doordat de brand tijdig werd ontdekt. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand zou mogelijk kortsluiting zijn geweest.

Auto slaat over de kop na botsing met boom in Uddel

Gemaakt: Dinsdag, 17 september 2019 18:40

UDDEL - Op de Harderwijkerweg in Uddel heeft dinsdagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte meerdere mensen gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur. De auto kwam vanuit de Oudendijk toen hij op de kruising met de Harderwijkerweg een boom raakte, vervolgens over de kop vloog en vijf meter verderop op de kop terecht kwam. In de auto zaten meerdere personen.

 

Voor de hulpverlening van de slachtoffers werden drie ambulances opgeroepen. Vanwege het ongeval was de Harderwijkerweg enige tijd afgesloten voor verkeer. De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval waarna een berger de auto kon afslepen.

 

Rond 17.00 werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Over de toedracht van het ongeval is nog niks bekend evenals de toestand van de slachtoffers.

Man uit Drenthe gewond na val in 6 meter diep basin in Apeldoorn

Gemaakt: Donderdag, 19 september 2019 03:37

APELDOORN - Woensdagmiddag heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden bij een Vitens pompstation aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn. Hierbij raakte een 23 jarige man uit Drenthe zwaargewond.

 

Het slachtoffer viel rond 17.45 uur in een bassin en viel zo'n zes meter naar beneden. Het slachtoffer moest door de brandweer uit de bassin worden gehaald. De brandweer wist de man met behulp van een hoogwerker het slachtoffer hieruit te krijgen. Het slachtoffer werd daarna gestabiliseerd door het mobiel medisch team die was ingevlogen per traumahelikopter. De traumahelikopter landde in een bosgebied bij paleis 't Loo.

 

Het slachtoffer werd na stabilisatie met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie komt ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

Wat is een deelgeschilprocedure bij letselschade?

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:07

Sinds 1 juli 2010 is de deelgeschilprocedure ingevoerd in Nederland. Deze procedure geeft een slachtoffer de mogelijkheid om in een letselschadezaak over een onderdeel van de zaak een oordeel van de rechter te vragen. Als u een discussie heeft met de aansprakelijke verzekeraar over een bepaald aspect van uw letselschadezaak en u komt daar niet uit, kunt u deze procedure inzetten. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de hoogte van het smartengeld, de vraag of uw klachten samenhangen met het ongeval, de vraag of een bepaalde schadepost voor vergoeding in aanmerking komt, wat de omvang is van uw verloren arbeidsvermogen, de vraag of uw een carrière mist door het ongeval, hoe hoog het eigen schuldpercentage moet zijn, enzovoort. De procedure kan ook goed gebruikt worden om een impasse in uw zaak te doorbreken!

 

Het grote voordeel van de deelgeschilprocedure is dat de aansprakelijke verzekeraar de kosten van uw advocaat moet betalen die voor deze procedure moeten worden gemaakt. U kunt dan dus kosteloos procederen! Bent u het dus niet eens met de opstelling van de aansprakelijke verzekeraar in uw letselschadezaak, dan kunt u op deze manier zonder kostenrisico om een oordeel van de rechter vragen!

 

Heeft u hierover vragen, kunt u altijd terecht bij één van onze experts.

 

AXX Letselschade

www.axxletselschade.nl

tel. 06 13 607307

Nu ook locatiegegevens bekend bij hulpdiensten na bellen 112 met iPhone

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 18:20

NEDERLAND - Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatiegegevens en uw mobiele gegevens te zien. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

 

Locatiegegevens voor hulpdiensten
Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon is verbonden altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is. In 2019 is een nieuwe techniek in gebruik genomen waarmee uw locatie nog nauwkeuriger bepaald kan worden als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13). Het is overigens aan te raden om nog even te wachten met de installatie van iOS versie 13. De nieuwe iOS 13 zou namelijk flink wat bugs hebben en kenners raden aan om te wachten tot iOS 13.1 arriveert. Voor de ongeduldigen onder ons: dat is over vier dagen al.

 

Nummerherkenning 112
Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.

Traumabeertje voor kinderen na aanrijding op de Marchantstraat in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 19:17

APELDOORN - De politie is op zoek naar een automobilist die betrokken zou zijn geweest bij een aanrijding op de Marchantstraat in Apeldoorn. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 17.25 uur. De melder gaf in eerste instantie in shock de Aluminiumweg hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse maar na korte tijd zoeken bleek de aanrijding op de Marchantstraat te wezen. De ambulancedienst heeft de inzittenden van de voertuigen gecontroleerd. In een van de voertuigen zaten drie kinderen, onder wie een baby. Zij zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

De kinderen kregen van de politie een traumabeertje en gingen met de ambulancebroeders op de foto. De politie hielp ondertussen met het uitwisselen van de gegevens en het vrij maken van de rijbaan.

Twee auto's liepen dusdanige schade op dat zij eigenlijk niet meer verder konden rijden en moesten worden afgesleept. Bij de aanrijding waren 4 voertuigen betrokken. Een vierde voertuig, tevens het laatste voertuig is na de botsing door gereden.

 

De politie roept getuigen op zich te melden. De bestuurder kan zich zelf natuurlijk ook melden bij de politie.

Fietser gewond na val; traumahelikopter opgeroepen

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 22:36

APELDOORN - Op de kruising Laan van Maten - Laan van Kuipershof in Apeldoorn heeft maandagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een fietser gewond.

 

De fietser reed op de Laan van Maten en wou de Laan van Kuipershof oversteken bij de stoplichten. De fietser kwam tijdens het oversteken door nog onbekende oorzaak hard ten val en liep een behoorlijke hoofdwond op.

 

Omdat de situatie in eerste instantie ernstig leek werd er direct groots ingezet, twee ambulance, meerdere politiewagens en een traumahelikopter werden opgeroepen. De traumahelikopter werd afgemeld.

 

Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets van de man is door een politieagent thuis gebracht. Tijdens de hulpverlening had het verkeer enige hinder.

Politie Apeldoorn zoekt gewapende overvaller Albert Heijn Saloméstraat

Gemaakt: Maandag, 23 september 2019 22:40

APELDOORN - In Apeldoorn is rond 21.40 uur maandagavond de Albert Heijn in het winkelcentrum aan de Saloméstraat overvallen. De gewapende overvaller is te voet gevlucht. De politie roept via Burgernet burgers op om naar de overvaller uit te kijken, maar zelf geen actie te ondernemen.


De politie is op zoek naar een man met een normaal postuur in donkere kleding met een bivakmuts of donkere capuchon. De politie neemt verklaringen op en is ook op zoek naar mensen die iets verdachts gezien of gehoord hebben vóór 21.40 uur.

Gewonde bij steekpartij op parkeerplaats Sporthal Mheenpark in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 02:17

APELDOORN - Op de parkeerplaats bij Sporthal Mheenpark aan de Zilverschoon in Apeldoorn heeft maandagavond even voor middernacht een steekincident plaatsgevonden. Een 21 jarige man uit Eindhoven raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Hulpdiensten kwamen groots ter plaatse. De politie startte direct een onderzoek in terwijl het slachtoffer werd geholpen in de ambulance. Het slachtoffer zou volgens de politie aanspreekbaar zijn. Over de ernst van zijn verwondingen is niks bekend.

 

Op de parkeerplaats waren stonden meerdere geparkeerde auto's. De politie doorzocht de auto's en onder vroeg de inzittenden. De politie heeft van hen een verklaring opgenomen. De politie zocht de parkeerplaats met zaklampen af naar mogelijk bewijs materiaal.

 

Rond 00.40 vertrokken de politie eenheden weer. Het onderzoek is nog lopend. Wel laat de politie weten dat de verdacht(en) nog voortvluchtig zijn, naar hen wordt gezocht.

Opnieuw auto uit de bocht op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 24 september 2019 22:21

APELDOORN - Opnieuw is er een auto uit de bocht gevlogen op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Hierbij raakte niemand gewond.

 

Het ongeval gebeurde even voor 21.00 uur. Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer was als eerste ter plaatse en verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Deze werd warm opgevangen in de brandweerwagen in afwachting van de ambulancedienst. Zij hebben het slachtoffer gecontroleerd maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto moest wel worden afgesleept.

 

Het is niet de eerste keer dat er een auto uit de bocht vliegt. Eind vorige maand gingen er zo'n 4 auto's de bocht uit. De gemeente stelde een onderzoek in waaruit bleek dat bij nat wegdek er problemen ontstaan in het asfalt. De gemeente liet adviesborden ophangen in de hoop het aantal ongelukken tegen te gaan.