Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:11:00 Bgm-01 Oms Brandmelding O0078 Jachthuis St. Hubertus Apeldoornseweg Hoenderloo Ede... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Hoenderloo) (Bevelvoerder)
donderdag 14 november 2019

Archief

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring [update]

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 17:22

NEDERLAND - Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, wordt maandag gemeld. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar.

 

In geval van nood word mensen geadviseerd direct naar de lokale brandweer kazerne te gaan. Ook wanneer iemand de politie of ambulance nodig heeft kan men zich melden aan de kazerne.

 

Een alternatief 112-nummer is 088-6628240. Ook is er een alternatief voor 0900-8844: 088-9659630.

 

Update:

De storing bij KPN is verholpen. Het alarmnummer 112 is weer bereikbaar.

Bewoners Abraham Kuyperstraat in Apeldoorn wakker na schoten

Gemaakt: Woensdag, 26 juni 2019 01:44

APELDOORN - In de Abraham Kuyperstraat in Apeldoorn is de politie omstreeks 23.50 een onderzoek gestart nadat er schoten waren gehoord.

 

Buurtbewoners schrokken wakker van meerdere schoten; "het waren er 3,4 schoten" aldus een buurtbewoner van een naastgelegen appartementencomplex. De buurtbewoner vertelde "Er wordt hier wel eens vuurwerk afgestoken maar toen ik dit hoorde zei ik direct tegen mijn vrouw 'dit zijn schoten' Toen ik later naar buiten keek zag ik allemaal mensen staan uit de straat en niet veel later stonden er allemaal politieauto's en agenten met kogelwerende vesten".

 

De politie laat weten inderdaad een melding te hebben gehad van een mogelijke schietpartij en laat weten de zaak in onderzoek te hebben. Een buurtbewoonster laat weten dat zij nadat er schoten klonken een scooter hard hoorde weg rijden.

 

De politie is in de omgeving met onder andere speurhonden en meerdere auto's aan het zoeken. Tot op heden is er voor zover bekend niemand aangehouden. Het is nog onduidelijk of er iemand gewond is geraakt.

 

De politie vraagt mensen die tips hebben, contact op te nemen met 0900-8844.

Treinverkeer plat na dodelijk ongeval op spoor bij Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 08:25

BARNEVELD - Het treinverkeer tussen Amersfoort en Barneveld ligt donderdagochtend plat. Oorzaak is een aanrijding met een scootmobiel of een ander soort 45-kilometer voertuig. De bestuurder is bij de aanrijding om het leven gekomen.


Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur op de overweg aan de Nijkerkerweg. Er zijn door de hulpdiensten witte schermen geplaatst.

 

De exacte oorzaak van de aanrijding is nog onduidelijk maar de politie zegt uit te gaan van zelfdoding. Door het ongeval rijden er geen treinen tussen Amersfoort en Barneveld Centrum en tussen Amersfoort en Apeldoorn.

 

Zit u zelf met vragen rond zelfdoding? Bel dan met 113 Zelfmoordpreventie (0900-0113) of chat met een medewerker op www.113.nl

Forse files na aanrijdingen op snelwegen rondom Apeldoorn

Gemaakt: Vrijdag, 28 juni 2019 18:24

APELDOORN - Door ongevallen op de snelwegen tussen Apeldoorn en Zwolle en Apeldoorn en Deventer loopt het verkeer op de snelwegen muur vast.

 

Rond 16.15 stond er op de A50 tussen Loenen en Zwolle ruim 17 kilometer file wat een vertraging van bijna een uur opleverde. Dit allemaal nadat er twee ongelukken waren gebeurd. Bij een ongeval tussen Apeldoorn Noord en Epe zijn meerdere voertuigen betrokken. Hierbij is een persoon nagekeken door het ambulancepersoneel.

 

Niet alleen op de A50 bij Apeldoorn gebeurde ongelukken, op de A1 bij Wilp gebeurde er ook een ongeval hierdoor ontstond er een vertraging tussen Apeldoorn en Deventer.

 

Naast de snelwegen liepen ook de binnenwegen van Apeldoorn vast. Zo ook op de kruising Laan van Osseveld - Zutphensestraat.

Vrouw op de A1 bij Apeldoorn bestolen door nepagent

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 16:44

APELDOORN - Op vrijdag 28 juni 2019 is een vrouw, welke in haar auto over de rijksweg A1 reed, slachtoffer geworden van een diefstal van geld door nepagenten. Door een bestuurder van een BMW met een Duits kenteken werd zij geseind om te stoppen. Deze bestuurder zei in het Engels dat hij van de politie was en wilde haar documenten zien en wilde haar tas.


De nepagent heeft geld uit haar tas gehaald. Nadat het slachtoffer door begon te krijgen dat het niet klopte, wilde zij een foto maken. Nadat de nepagent dit door kreeg werd hij kwaad en vertrok met het geld. Het slachtoffer had toen door dat zij bestolen was door een nepagent.

 

Wees alert met wie u te maken heeft. Een politie ambtenaar zal zich altijd kunnen legitimeren en zal uitleggen waarvoor hij/zij u staande houdt.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding in Spankeren

Gemaakt: Zaterdag, 29 juni 2019 21:28

SPANKEREN - Meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn zaterdagavond gealarmeerd voor een ongeval op de Zutphensestraatweg in Spankeren. Ter hoogte van de Overweg is een fietser aangereden door een personenauto en raakte ernstig gewond.

 

De politie heeft de weg afgesloten. Verkeer wordt om het ongeval heen geleid. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

 

Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijder gewond aangetroffen op de Soerenseweg in Apeldoorn

Gemaakt: Zondag, 30 juni 2019 03:12

APELDOORN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft er omstreeks 0.40 uur een ongeval plaatsgevonden op de Soerenseweg in Apeldoorn. Een scooterrijder kwam ten val en raakte gewond.

 

Een scooterrijder die de Soerenseweg overstak kwam door onbekende oorzaak ten val. Buurtbewoners die in een tuin zaten hoorde de klap en gingen kijken. Daar troffen zij de scooter met daarnaast het slachtoffer aan. De scooterrijder was buiten bewustzijn. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

 

De scooterrijder is na stabilisatie ter plaatse met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van de omstanders gegevens genoteerd. Een agent heeft de scooter van het slachtoffer naar huis gebracht.

Brandweer helpt kat weer veilig naar beneden in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:19

APELDOORN - Maandagochtend omstreeks 10:25 uur werden de brandweerlieden van Apeldoorn Centrum gealarmeerd voor een dier in problemen.

 

Toen de brandweerlieden eenmaal ter plaatse waren, bleek er een kat vanaf de 4e etage naar beneden te zijn gevallen. De kat belandde vervolgens op een reling van een appartement op de 3e etage. De onder buren waren niet thuis waarop de eigenaar van de kat, de brandweer inschakelde. Zij waren snel ter plaatse en wisten de kat weer veilig naar de grond te krijgen.

 

De kat is overhandigd aan de eigenaar. De brandweer kon nadat de eigenaar hun had bedankt weer retour.

Alleen op pad? Zorg dat je identiteit geen zoektocht wordt

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:26

REGIO - Na de onwel wording van een vrouw dit weekend, riep de politie mensen op om te helpen met het vaststellen van haar identiteit. Dit duurde bijna de hele dag, waarna ze de familie konden informeren. Dit incident maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat je identificeerbaar bent als je alleen op pad bent. In het belang van jezelf en je familie, maar ook voor het krijgen van de juiste medische zorg.


Wat kun je doen?
Op je mobiel kun je ICE nummers installeren. Dit betekent: In Case of Emergency. Via ICE weten hulpverleners zelfs bij een vergrendelde mobiel wie ze moeten bellen bij een noodgeval. Check bij je provider hoe je ICE kunt installeren. Ben je alleen onderweg zonder mobiel? Zorg dan in ieder geval dat je een identificatiebewijs bij je hebt.

 

ICE-nummer instellen op iOS

 • Open de applicatie Gezondheid.
 • Onderin vind je vier tabbladen. Ga naar het tabblad 'Medische ID'.
 • Maak een medische ID aan. Hier vul je zaken in als medische aandoeningen, allergieën en reacties, medicijngebruik, bloedgroep en aantekeningen. Als je verder naar beneden scrolt vind je de optie 'Voeg contactpersoon toe'. Hier selecteer je je noodcontact.

 

Zorg dat helemaal bovenin de optie 'Toon bij vergrendeling' is ingeschakeld. Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens druk je op Gereed (rechts bovenin).

 

ICE-nummer instellen bij Android

 • Ga naar Contacten en selecteer Groepen. Hier vind je de optie 'ICE-contact bij nood'. Druk op de knop 'Contact toevoegen'.
 • Kies 'Contact noodgevallen'. Selecteer één van je bestaande contacten, of maak een nieuw contactpersoon aan. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

 

Een hulpverlener of omstander kan nu vanaf het vergrendelscherm contact met deze persoon opnemen. Hij of zij sleept het slot-icoontje omhoog en kiest voor 'Noodoproep'. Daar kunnen zij een noodnummer invoeren of ICE-contactpersoon selecteren.

 

Niet alle Android-toestellen beschikken over de ICE-functie. Heb jij zo'n smartphone? Dan kun je een beroep doen op één van de vele ICE-applicaties uit de Google Play Store, zowel gratis als betaald. De meeste hebben bovendien de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen, bijvoorbeeld over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep, sms versturen of donorcodicil.

Pand stort in aan de Stationsstraat in Apeldoorn

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 19:34

APELDOORN - In Apeldoorn is maandag aan het begin van de avond zeker één persoon geraakt toen een pand aan de Stationsstraat deels instortte. De hulpdiensten zijn aanwezig. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is geland voor medische ondersteuning.


Volgens onbevestigde berichten zou er explosie hebben plaatsgevonden. Eén persoon kwam onder het puin terecht en is daar door omstanders onder vandaan gehaald. Een arts van het medisch team van de traumahelikopter is meegegaan met het slachtoffer in de ambulance.

Twee verdachten uit Apeldoorn aangehouden voor Whatsapp fraude

Gemaakt: Dinsdag, 02 juli 2019 16:33

APELDOORN - Een nietsvermoedende moeder uit Steenwijk maakte onlangs een bedrag van ongeveer 10.000 euro over aan haar zoon. Dacht ze. Volgens het appje dat de zoon stuurde, had hij dit geld nodig voor openstaande rekeningen die spoed hadden. Alleen: het WhatsApp bericht kwam niet van haar zoon, maar van internetcriminelen. De politie heeft hiervoor nu twee verdachten aangehouden.

 

Op woensdag 26 juni 2019 hield het cybercrimeteam van Politie Midden-Nederland in Apeldoorn een 65-jarige man aan. Op dinsdag 2 juli 2019 is een tweede verdachte, een 29-jarige vrouw uit Apeldoorn, aangehouden. Het tweetal werd herkend toen ze de buit uit de pinautomaat haalden. Het politieonderzoek gaat door.

 

Hoe werkt deze vorm van Whatsapp fraude?

 • Het slachtoffer krijgt een appje waarin een bekend om geld vraagt. Het gaat om een dringend verzoek. Uw zoon bijvoorbeeld zegt dat hij op vakantie is al zijn papieren, telefoon en geld kwijt is. Daarom appt hij nu vanaf een ander nummer. Of je zo snel mogelijk geld wil overmaken. Of een vriend heeft inlogproblemen met zijn bank, maar hij moet nú de aannemer betalen. Of jij wil helpen…
 • Zo’n verzoek kan er heel echt uitzien. De internetcrimineel kan bijvoorbeeld allemaal informatie verzamelen, bijvoorbeeld via social media, en daarom zich goed voordoen als uw zoon of vriend of andere bekende.
 • Als u meewerkt aan het eerste betaalverzoek, volgt vaak nog een tweede betaalverzoek.
 • Maar achteraf blijkt dat u helemaal geen geld heeft overgemaakt naar een bekende, maar dat het account nep was of gehackt. 
 • De vriend in kwestie, aan wie u zogenaamd geld heeft overgemaakt, is zich van geen kwaad bewust. 

 

Dit moet u doen om geen geld over te maken

 • Verifieer altijd aan wie u geld overmaakt. Krijgt u een WhatsAppberichtje om een vriend of familielid te helpen? Spreek dit contact dan altijd persoonlijk en spreek ook echt met deze persoon. Reageer niet op WhatsApp. Ook soortgelijke verzoeken per sms of e-mail zijn vaak vals.
 • Maak nooit zomaar geld over (gaat vaak om grote bedragen boven de € 1000,-).

 

Bescherm uw WhatsApp tegen internetcriminelen

 • Stel tweestapsverificatie in, waardoor je een zelfgekozen pincode moet invoeren voordat je toegang krijgt tot je account (Ga hiervoor naar: Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen).
 • Geef nooit een code via WhatsApp door aan iemand anders. Klik ook niet op linkjes.

 

Aangifte cybercrime

Bent u slachtoffer geworden van WhatsApp fraude? U kunt aangifte doen via het telefoonnummer 0900-8844 of op een politiebureau. Zorg dat u geen digitale sporen verloren laat gaan: bewaar zoveel mogelijk informatie. 

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Wandelaars in Radio Kootwijk durven uit angst voor zwijnen niet meer terug naar auto

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:27

RADIO KOOTWIJK - De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag 'een ietwat ongebruikelijke melding'. De melder was met zijn vriendin in de avondzon gaan wandelen vanaf Radio Kootwijk het bosgebied van de Veluwe in. ,,Helaas was men niet op tijd toen het donker werd en nu was de route terug niet helemaal helder. Bovendien was de melder omgeven door wilde zwijnen met biggen. Uit angst voor de zwijnen durfde de melder ook niet meer verder te zoeken naar de parkeerplaats waar zijn auto stond", schrijft de politie.

 

,,Zo dienstbaar als we zijn gingen wij op zoek naar de melder en de wilde dieren. Gelukkig wist de melder hoe hij zijn live locatie kon delen via een communicatie app. Anders hadden we wel heel lang moeten zoeken. Melder en zijn vriendin zijn door ons met de dienstauto weer veilig terug gebracht naar waar hun avontuur was begonnen."

 

De agenten tippen om voor het donker weer het bos uit te zijn bij een wandeling. ,,Want ja, daar wonen de wilde dieren en dat merk je vooral in de nacht. En om hen wat leefruimte te geven is het verboden om 's nachts in het bos te zijn."


De melder en zijn vriendin kregen enkel een waarschuwing, want 'hun avontuur was al vervelend genoeg afgelopen.'

Fietser gewond in Ugchelen bij aanrijding met auto

Gemaakt: Donderdag, 04 juli 2019 22:59

UGCHELEN - Woendagavond omstreeks 21:50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser op de Ugchelseweg ter hoogte van de Dekamarkt in Ugchelen. De fietser raakte hierbij gewond.

 

Een automobiliste werd afgeleid door andere fietsers en zag de man op zijn fiets over het hoofd en kon een botsing niet meer voorkomen. De man fietste samen met een vrouw, zij raakte niet gewond. Omstanders boden hulp aan het slachtoffer in afwachting van de hulpdiensten. Zij kwamen met spoed ter plaatse en namen de zorg over. De man is uiteindelijk voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen aan zijn been.

 

De auto liep door de aanrijding de nodige schade op aan de linkerkant, onder meer brak de spiegel af. De vrouw woonde vlakbij de plek van het ongeval en mocht van de politie naar haar woning rijden.

Felle brand in chalet in Hoenderloo

Gemaakt: Vrijdag, 05 juli 2019 17:22

HOENDERLOO - In een chalet op recreatiepark de Veluwse Hof in Hoenderloo heeft vrijdagochtend een korte maar felle brand gewoed. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

De brandweer werd iets voor 08:30 uur gealarmeerd en kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. De brandweer schaalde namelijk op naar het sein "middelbrand" De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de chalet als verloren moest worden beschouwd.

 

De eigenaar van de chalet, was ten tijde van de brand niet aanwezig. Er raakte bij de brand niemand gewond. Omdat de oorzaak van de brand op eerste gezicht niet duidelijk is, komt team brandonderzoek ter plaatse voor onderzoek naar de brand oorzaak.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

 • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
 • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
 • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

Hulpdiensten Apeldoorn rukken massaal uit voor incident in relationele sfeer

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:37

APELDOORN - De hulpdiensten zijn vrijdagavond massaal ter plaatse gekomen bij een woning aan de Asselsestraat in Apeldoorn. In de woning lag een gewonde vrouw, zij was niet aanspreekbaar en is na stabilisatie overgebracht naar het ziekenhuis. Ook was er een man aanwezig hij is door de politie mee genomen naar het politiebureau aldus omstanders.

 

Omstreeks 21.00 uur veranderde de Asselsestraat even in een wagenpark van hulpdiensten, acht politiewagens, drie brandweerwagens en een ambulance. De inzet van de hulpdiensten midden in het centrum van Apeldoorn trok veel bekijks, er werd dus ook al snel dingen gespeculeerd van "Ja er is een steekpartij geweest; verteld een vrouw" Dit klopte allemaal echter niet, een vrouw zou onder aan een trap, bewusteloos zijn aangetroffen, omdat de politie dacht dat er meer aan de hand was, startte zij een onderzoek. Dit onderzoek heeft tot diep in de nacht geduurd. Agenten met witte pakken hebben sporen veiliggesteld als bewijsmateriaal.

 

Rond 00.00 uur werd de brandweer wederom gealarmeerd om de politie te assisteren, een rechercheur moest namelijk foto's hebben van boven af het pand en moest iets uit een dakgoot halen, dit grote voorwerp, is door de politie in een speciale zak gestopt en in beslag genomen. De Asselsestraat was hierdoor enige tijd afgesloten voor verkeer.

 

De politie wil niet veel kwijt maar het zou gaan om een incident in de relationele sfeer.

Veel rook bij keukenbrand in woning Ugchelen

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 21:35

UGCHELEN - In een woning aan de Klinkelenburg in Ugchelen heeft zaterdagavond een korte maar felle brand gewoed in een keuken. Bij de brand kwam veel rook vrij.

 

De brandweer rukte iets voor 20.00 uur uit. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De woning zou rook en waterschade hebben opgelopen. Ook hangt er een behoorlijke brandlucht in de woning.

 

Bij de brand vielen geen gewonden. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Lichaam gevonden tijdens zoekactie naar vermiste Loes (18) uit Epe

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 16:36

NIJBROEK - De politie heeft bij een zoekactie zondagmiddag naar de vermiste Loes (18) uit Epe een lichaam aangetroffen. Dat bevestigd de politie.

 

Loes kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis na een feestje in Oene. Sindsdien maakte de familie en politie zich grote zorgen. De politie deed zaterdagavond een burgernet uit maar deze leverde uiteindelijk niks op.

 

De politie startte vandaag een zoekactie met onder andere een helikopter en boten in de omgeving van Oene. Rond 15.00 uur kwam er het bericht dat er in een water langs de Middendijk nabij Oene een lichaam was aangetroffen. De politie kan momenteel nog niks zeggen over de identiteit van het slachtoffer.

 

De Middendijk is afgesloten en de politie doet onderzoek. Mensen uit de omgeving verzamelen zich achter het afzetlint om zo de laatste ontwikkelingen te volgen maar het is er erg stil.

Auto volledig uitgebrand in Twello, mogelijk sprake van brandstichting

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 22:27

TWELLO - Op zondagavond 7 juli is er even voor 21:30 uur brand ontstaan in of naast een geparkeerde personenauto op de Johan Willem Frisostraat in Twello. De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar de auto stond toen al in lichterlaaie. Men zette een snelle blussing in en wist uitbreiding naar een andere auto en de voortuinen van een paar woningen te voorkomen. De precieze oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend.

 

Er is mogelijk sprake van brandstichting. Ongeveer een kilometer verderop, op de Veilingstraat, zijn de rokende restanten van een verbrande jerrycan gevonden, maar het wordt nog onderzocht of dit met de autobrand te maken heeft.

Vermiste Loes uit Epe omgekomen door noodlottig ongeval

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 01:03

NIJBROEK - Het lichaam dat zondagmiddag gevonden is in het buitengebied van Oene is van de vermiste Loes uit Epe . De politie gaat er vanuit dat ze door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten. Het onderzoek van de politie is hiermee afgesloten.

 

De jonge vrouw werd sinds zaterdagochtend vermist. Ze was voor het laatst gezien op een feestje aan de Deventerweg, waar ze rond 04.00 uur vertrok. Vrienden en omwonenden kwamen in actie en kamden de omgeving uit. De politie verzocht mensen op een gegeven moment zelfs niet meer naar het gebied te komen.

File na gekantelde bestelwagen op A50 tussen Apeldoorn en Arnhem

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 16:33

APELDOORN / ARNHEM - Door een aanrijding op de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem staat er zo'n 10 kilometer file en zijn er 2 rijstroken afgesloten.

 

Het ongeval tussen een bestelwagen en een personenauto gebeurd omstreeks 15.15 uur. Bij de aanrijding raakte voor zover bekend niemand gewond.

 

Twee rijstroken waren tijdelijk dicht, maar rond 16.30 uur was de weg weer vrij. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Loes uit Epe is verdronken nadat ze tegen boom fietste

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 16:42

EPE - Gisteren was er heel veel aandacht voor de vermissing en het overlijden van een 18-jarig meisje uit Epe. Een ingrijpende zaak, waarbij veel mensen hun betrokkenheid hebben getoond. Omdat er nog meerdere vragen leven op social media, proberen we in dit bericht zo goed mogelijk uit te leggen wat er is gebeurd.


Op zaterdagmiddag kwam er bij de politie een melding binnen van de vermissing van het meisje. Na een feest op vrijdag was ze niet thuisgekomen. Er werd ingeschat dat het om een urgente zaak ging, dat betekent dat er ernstige zorgen over haar waren. Dezelfde dag nog werden mensen in de omgeving via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar het meisje. Ook achter de schermen deed de politie al onderzoek.

 

Zoektocht
Zondag werd die zoektocht geïntensiveerd. We hebben gezocht met onder andere speurhonden en een helikopter. Ook familie, bekenden en vrijwilligers hielpen mee met zoeken. In de middag werden het lichaam en de fiets van het meisje aangetroffen aan de Middendijk in Nijbroek. De politie werd meteen gebeld via 112.

 

Onderzoek
Agenten maakten meteen een plaats delict van de omgeving, een standaardprocedure in een zaak als deze. Dat betekent dat er niemand in de buurt mag komen en dat rechercheurs mogelijke sporen gaan vastleggen. Ook komt er een schouwarts om de doodsoorzaak vast te stellen. De politie heeft maar één keer de gelegenheid om sporen goed vast te leggen en zo vast te stellen of er sprake is van een misdrijf of niet. Aan het einde van de dag werd de conclusie getrokken dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval.

 

Uit het onderzoek is vast komen te staan dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van het meisje. Uit respect voor nabestaanden gaat de politie normaal gesproken niet verder in op de toedracht, maar op uitdrukkelijk verzoek van de nabestaanden doen ze dat nu wel. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met haar fiets tegen een boom is gereden, en daarna in een sloot terecht is gekomen en verdronken.

 

Burgemeester: 'Bedankt voor alle inzet'
De zaak heeft op veel mensen indruk gemaakt. Aan mensen die direct betrokken waren, is slachtofferhulp aangeboden. Burgemeester Van der Hoeve reageert: "Na een weekend vol onzekerheid heeft de familie het verschrikkelijke nieuws gekregen dat het lichaam van Loes gevonden is, na een noodlottig ongeval. Dit nieuws heeft mij en ook inwoners van onze gemeente diep geraakt. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige tijd. Ik wil de hulpdiensten en de vrijwilligers die een zoektocht zijn gestart bedanken voor al hun inzet en betrokkenheid."

Scooterrijder en voetganger gewond bij aanrijding in centrum Apeldoorn

Gemaakt: Dinsdag, 09 juli 2019 15:52

APELDOORN - Op de Hofstraat in het centrum van Apeldoorn heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij raakte twee personen gewond.

 

Een scooterrijder kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een voetganger. De voetganger en scooterrijder raakten beiden gewond en moesten mee naar het ziekenhuis.

 

De politie heeft van de scooterrijder een alcohol en speekseltest afgenomen. Ook heeft de politie getuigen verklaringen opgenomen. De scooter is door een berger meegenomen.

Fietser aangereden door vrachtwagen in Loenen

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 18:32

LOENEN - Op de Eerbeekseweg in Loenen heeft woensdagmiddag 10 juli een aanrijding plaatsgevonden. De fietser werd op die weg geschept door een vrachtwagen.

 

Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken door een ingevlogen MMT Arts. Het slachtoffer is vervolgens met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto belandt op zijn kop na aanrijding in Apeldoorn

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 20:02

APELDOORN - Donderdagmiddag heeft er op de Zutphensestraat (N345) een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een auto belandde hierbij op zijn kop.

 

Een auto komend vanaf Klarenbeek wilde linksaf de A1 richting Deventer opdraaien en zag daarbij een auto die vanuit de richting Apeldoorn kwam over het hoofd. Hierbij kwam de auto vol in de zijkant van de andere auto terecht waarna deze over de kop sloeg. De brandweer moest eraan te pas komen om enkele inzittenden te bevrijden. Alle drie betrokkenen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Een van vrouw die in de over de kop geslagen auto zat, is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandweer bevrijdt slachtoffer uit auto na aanrijding in Apeldoorn

Gemaakt: Donderdag, 11 juli 2019 20:08

APELDOORN - Op de Zutphensestraat in Apeldoorn heeft donderdagavond 11 juli een ernstig ongeval plaatsgevonden.

 

Een personenauto en een bestelbus zijn op de kruispunt afrit A1 en de Zutpensestraat met elkaar in botsing gekomen. Een slachtoffer is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd.

 

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De inzittenden van de bestelbus raakte niet gewond.

 

Een berger is ter plaatse om de voertuigen te bergen. De toedracht van het ongeval is nog onbekend.

Ravage na ongeval op de A50 bij Epe

Gemaakt: Zaterdag, 13 juli 2019 17:07

EPE - Op de A50 van Zwolle naar Apeldoorn ter hoogte van Epe heeft zaterdag een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en twee personenauto's. Bij het ongeval raakte een persoon gewond.

 

De hulpdiensten werden rond 12.00 uur gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. Een personenauto werd door een achterop rijdende vrachtwagen geraakt waarna deze begon te tollen. Vervolgens klapte de rode auto, op de grijze BMW, de rode auto belandde tegen de vangrail waarna deze tot stilstand kwam.

 

Het ongeval richte een enorme ravage aan. Beide auto's moesten worden afgesleept. Vrachtwagen liep aan de voorkant forse schade op maar mocht verder rijden.

 

De toedracht van het ongeval is nog onbekend. De politie heeft verschillende verklaringen opgenomen van getuigen en bestuurders.

 

Het verkeer richting Apeldoorn liep forse vertraging op.

Arrestatieteam haalt verwarde vrouw uit boom langs A1

Gemaakt: Zondag, 14 juli 2019 00:52

UGCHELEN - Op de A1 bij Ugchelen heeft de politie zaterdagavond een grootscheepse actie gehouden nadat een vrouw over de snelweg liep en vervolgens in de boom klom. Een arrestatieteam wist de vrouw uit de boom te krijgen.

 

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Een rijstrook werd afgesloten. Bij aankomst bleek dat de vrouw boven in een boom zat waarop ook een hoogwerker van de brandweer werd gealarmeerd. Deze hoefde niet in actie te komen.

 

Een arrestatieteam wist de verwarde vrouw na enige tijd uit de boom te krijgen. De vrouw is in een ambulance gecontroleerd waarna zij werd overgedragen aan haar zorgkader.

 

De politie kan vanwege de privacy van het slachtoffer verder geen uitspraken doen. De A1 werd na de actie weer volledig vrijgegeven.