Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:52:22 Graag Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Forensische Opsporing)
dinsdag 11 mei 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

MAANDAG 31|08

Informatieavond over komst vluchtelingen Americahal

In de Americahal zijn 50 kamers ingericht met totaal 400 bedden en lockers

APELDOORN - Maandagavond 31 augustus was er een informatie bijeenkomst georganiseerd voor Apeldoorners over de 400 vluchtelingen die worden opgevangen in de Americahal.  Tijdens de informatieavond konden mensen uitleg krijgen en vragen stellen over de tijdelijke noodopvang.

In de Americahal zijn 50 kamers ingericht met totaal 400 bedden en lockers. In elke ruimte is plaats voor 8 vluchtelingen. De vluchtelingen die morgen 1 september binnenkomen zullen eerst door een arts worden onderzocht. Hierna krijgen de mensen een kaart waar op staat wanneer ze bepaalde spullen kunnen afhalen. Dit is gedaan om de grote stroming in goede banen te leiden. De vluchtelingen zijn vrij om te gaan waar ze willen. Dit betekent dat ze het terrein altijd mogen verlaten. In de hal zullen voornamelijk mannen opgevangen worden.

In de Americahal gelden verschillende huisregels. Eén hiervan is dat het stil is tijdens de uren die voor nachtrust bestemd zijn. De beveiliging binnen de Americahal houdt toezicht op de naleving van deze regels. Medewerkers van het COA begeleiden de asielzoekers samen met bijvoorbeeld vrijwilligers van stichting Vluchtelingenwerk. 

In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd is, is de Americahal slechts tot 25 september beschikbaar. Voor daarna wordt nog een oplossing gezocht.

Locatie

Ook interessant

Headlines