Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:07:53 Graag Contact Ovd-oc Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode...
maandag 21 januari 2019

VRIJDAG 08|04

Bedrijfsbrandweer ASK 't Harde

't HARDE - Een bijzonder brandweer korps in Nederland is de bedrijfsbrandweer van het Artillerie Schiet Kamp ( ASK ) in 't Harde. Samen met het Infanterie Schietkamp ( ISK ) te Harskamp beschikt dit korps over diverse brandweervoertuigen die voornamelijk zijn uitgerust voor de bestrijding van natuurbranden op de schietkampen.

 

Het ASK heeft vier natuurbrand tankautospuiten van het merk Ginaf/Ziegler uit 2005 met 5000 liter water per voertuig. Deze voertuigen worden bezet door een chauffeur een bevelvoerder en twee manschappen. Daarnaast hebben ze een tankwagen met 11.500 liter water ook op een Ginaf/Ziegler chassis voor twee personen. Sinds eind 2014 beschikken ze over een haakarmbakvoertuig met kraan, de Iveco heeft een 8x8 aandrijving voor in de natuur. Hier zal in 2016 een nieuwe watercontainer voor worden besteld. Daarnaast hebben ze nog wat kleinere voertuigen en aanhangers.

 

De brandweermensen werken op het kazerneterrein met 39 personen die diverse neventaken hebben. Het korps rukt gemiddeld 200 keer uit per jaar voor in de meeste gevallen natuurbranden. Daarnaast hebben ze nog de basis-brandweerzorg en de helikopter en vloeistofbrandbestrijdingen. De grote van het verzorgingsgebied bevat 5500 hectare. Als men bij grote branden de inzet niet alleen af kan, komt de civiele brandweer assisteren. Het korps zit sinds 2005 in de nieuwe kazerne op de legerbasis. Sinds vorig jaar beschikt het bedrijfsbrandweerkorps ook over een eigen trainingscentrum,.

Locatie