Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:07:53 Graag Contact Ovd-oc Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode...
maandag 21 januari 2019

VRIJDAG 15|09

CBB Ermelo start campagne om inlezers te werven

Met de slogan Spreekt jouw stem boekdelen? en de inzet van flyers, posters en advertenties, hoopt deze ANBI-instelling de komende half jaar ruim dertig nieuwe vrijwilligers te verwelkomen

ERMELO – De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo is een campagne gestart om inlezers voor boeken te werven.

 

Met de slogan Spreekt jouw stem boekdelen? en de inzet van flyers, posters en advertenties, hoopt deze ANBI-instelling de komende half jaar ruim dertig nieuwe vrijwilligers te verwelkomen. De nieuwe aanwas is nodig bij de CBB, omdat er in Ermelo nieuwe studio’s worden gebouwd. Daarom wordt in een omtrek van circa 40 km rond Ermelo naar inlezers gezocht. Maar wanneer ben je geschikt als inlezer? ‘We zoeken mensen tussen pakweg 18 en 70 jaar, die gewend zijn om teksten te lezen’, aldus Gerard Cornet, directeur van de CBB. ‘Zowel mannen als vrouwen, die graag lezen en iets goeds willen doen voor de medemens. Het is vrijwilligerswerk in een professionele omgeving. Voor deze campagne is een website ontwikkeld - www.testjestem.nl - waar geïnteresseerden hun stem kunnen testen’, geeft Cornet aan.

 

De CBB is een organisatie die veel gebruikmaakt van vrijwilligers (circa 240), waaronder voor het inlezen van lectuur. Deze gespecialiseerde bibliotheek produceert onder andere boeken in passende leesvormen: braille, grootletter en gesproken vorm. Hierdoor kunnen mensen met een leesbeperking blijven lezen.

Auteur: CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden
Foto's
1/1
Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie