Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:50:35 Graag Telefonisch Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Forensische Opsporing)
vrijdag 14 december 2018

ZATERDAG 31|03

Militair gewond na harde val tijdens parachute sprong op Teuge

Hulpdiensten rukten groots uit. Ook een traumahelikopter met mobiel medisch team kwam ter plaatse

TEUGE - Zzaterdagmiddag 31 maart is een parachutist gewond geraakt bij een landing bij vliegveld Teuge. De parachutist kwam erg hard ten val in een weiland naast de Zandenallee. De parachute van de man was wel open maar hij heeft de landing mogelijk verkeerd ingeschat en landde daardoor met een hogere dalingssnelheid dan bedoeld. Na de eerste val stuiterde hij vervolgens over een sloot.

 

De man heeft in ieder geval beenletsel opgelopen bij de landing. Hulpdiensten rukten groots uit. Ook een traumahelikopter met mobiel medisch team kwam ter plaatse. De parachutist is met de traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk of dat dit met de ernst van het letsel heeft te maken of omdat de andere voertuigen het drassige weiland niet konden betreden.


Volgens een woordvoerder van de luchtvaart politie is de gewonde man een militair. Hij sprong samen met een groep andere militairen.

Locatie

Headlines