Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:21:00 Bon-12 Hv Weg Letsel A50 Re,0 Apeldoorn 068091 067732 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Bevelvoerder...
vrijdag 22 november 2019

DINSDAG 15|10

Twee personen ademen rook in bij woningbrand in Apeldoorn

De bewoners en een hond waren op tijd uit de woning

APELDOORN - Bewoners van een woning aan de Kraaienweg in Apeldoorn zuid werden in de nacht van maandag op dinsdag wakker van een woningbrand.

 

Rond 00.30 uur brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in de meterkast. De bewoners lagen op dat moment al in bed te slapen maar konden tijdig hun woning verlaten. Ze belde direct de brandweer, zij kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst was er sprake van enige rookontwikkeling die vanaf de buitenkant van de woning goed zichtbaar was. De brandweer is met een hoge druk straal en een brandblusser naar binnen gegaan. De brandweer had het brandje in de meterkast snel onder controle.

 

In de woning was naast de bewoners ook een hond aanwezig. Ook deze kon tijdig in veiligheid worden gebracht. Voor twee personen, twee mannen kwam een ambulance ter plaatse. Zij hadden namelijk wat rook ingeademd. Na behandeling en controle in de ambulance hoefde zij niet mee naar het ziekenhuis.

 

De brandweer heeft de woning geventileerd, evenals een naastgelegen woning. De brandweer kon nadat zij metingen hadden verricht op eventuele gevaarlijke stoffen retour.

 

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Team brand onderzoek van de brand zal daar morgenochtend onderzoek naar doen. Voor de bewoners is stichting Salvage in kennis gesteld. De woning liep namelijk wel behoorlijke rookschade op.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines