Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:55:01 Incident (aanrijding Wild) Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Wildbeheereenheid...
maandag 24 februari 2020

 

DINSDAG 17|12

Motoragent zwaargewond bij ernstig ongeval in Apeldoorn

Politie, meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse

APELDOORN - Op de Heemradenlaan in Apeldoorn heeft dinsdagochtend rond 05.30 uur een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een motoragent zwaargewond geraakt.

 

Hulpdiensten rukten massaal uit. Politie, meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Een motoragent werd op de Heemradenlaan ter hoogte van de Schoutenveld door een afslaande automobilist over het hoofd gezien. De motoragent belandde in de zijkant van de auto en kwam vervolgens hard ten val met zijn motor enkele meters verder. De motoragent raakte zwaargewond. Toegesnelde collega's van de motorrijder boden hem eerste hulp in afwachting van de ambulance deze was snel ter plaatse. En stabiliseerde het slachtoffer. Een opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam was inmiddels geland bij de Woudhuizermark langs de A50.

 

De ambulance vertrok onder politie begeleiding met spoed richting de traumahelikopter. Daar werd het slachtoffer behandeld en onderzocht door de MMT arts waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

 

De automobilist was erg geschrokken en raakte niet gewond. Wel werd hij gecontroleerd door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest de bestuurder van de auto mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Dat is de standaard procedure bij "ernstige ongevallen".

 

De politie was inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding. De Heemradenlaan werd om die reden lange tijd afgesloten. De VOA van de politie doet onderzoek en zal vermoedelijk de komende uren nog bezig zijn met onderzoek. De agent was niet onderweg naar een melding.

 

De schade aan zowel de auto als motor is groot. De weg ligt bezaaid met brokstukken. Ook is het voorwiel van de motor afgebroken.

Video's
Reacties
Elizabeth zegt: spacer
Heel veel sterkte
17-12-19 06:28
Score: 5
Henk zegt: spacer
Dit ziet er niet goed uit
Deze man was dus voor ons als burgers.aan het werk.maar ook deze mensen kan een ongeval overkomen Helaas
Ik hoop dat hij het haalt.en dat het mee mag vallen'
Heel veel sterkte aan deze diender' familie'en zij die eerste hulp hebben verleend.
Maar ook de automobilist sterkte .u heeft dit zeker ook niet gewild.
17-12-19 17:17
Score: 6
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 
 

Headlines