Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:23:32 Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Brandweer Noord en Oost-Gelderland...
donderdag 02 juli 2020

MAANDAG 13|01

Auto en carport in vlammen bij aan woning Karkietweg in Apeldoorn

De bewoners werden door buurtbewoners en de politie gewekt

APELDOORN - Een autobrand zorgde in de nacht van zondag op maandag korte paniek aan de Karkietweg in Apeldoorn.

 

Rond 00.30 uur werden buurtbewoners wakker van een harde knal waarna zij gingen kijken. Omwonden zagen bij de woning een auto en een carport volledig in brand staan. Zij belde direct de brandweer die met twee voertuigen ter plaatse kwam. Toen de brandweer de straat in reed zagen zij vanaf een afstandje al de meters hoge vlammen tussen twee woningen in.

 

De brandweer wist uiteindelijk te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Wel liep deze wat schade op. De auto en de carport moeten als verloren worden beschouwd.

Ook werd het blussen van de brand bemoeilijkt omdat de benzinetank was geknapt. De brandweer moest uiteindelijk schuim inzetten om de brand te kunnen blussen.

 

De bewoners van de woning waar de carport en auto bij hoort, werden door buurtbewoners en de politie gewekt. Ook de andere naastgelegen bewoners moesten korte tijd hun woning uit omdat de rookontwikkeling hevig was.

 

De bewoners moesten in hun badjassen toen kijken naar de inzet van de brandweer, toen de brandweer de brand had geblust en de woningen had veilig verklaard mochten zij weer terug naar hun woning.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie sluit brandstichting niet uit en gaat onderzoek doen. De Karkietweg was gedurende de inzet van de brandweer deels afgesloten.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines