Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:58:55 Graag Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Verkeersongevallenanalyse)
donderdag 04 juni 2020

ZONDAG 17|05

Brandweer Apeldoorn druk met het blussen van meerdere buitenbrandjes

Bij alle branden lijkt er sprake te zijn van brandstichting

APELDOORN - In de nacht van zaterdag op zondag 17 mei zijn er in Apeldoorn drie brandjes geweest waarvan brandstichting niet wordt uitgesloten.

 

De eerste melding kwam zaterdagavond al binnen, om 23.00 uur zag een treinmachinist rook langs het spoor tussen Apeldoorn en Deventer en schakelde de brandweer in. Ter hoogte van de fietsspoorbrug bij de Voorwaarts stond een stuk berm van 2 bij 3 in brand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuurtje snel onder controle.

 

Rond 01.00 uur kwam de volgende melding binnen. In het Matenpark, ter hoogte van de Adelbrechtgaarde stond een stuk berm en struiken in brand. Hierbij kwam behoorlijk veel rookontwikkeling vrij en zorgde voor de nodige stank/brandlucht in de wijk. Ook de politie kwam een kijkje nemen bij deze brand omdat er al vaker brandstichtingen zijn geweest in het Matenpark.

 

Omstreeks 02.35 werd de laatste brand gemeld, deze was aan de Koning Lodewijklaan. Een ondergrondse container was in brand gevlogen. Ook hierbij kwam redelijk wat rook vrij. De brandweer moest wacht op Circules, zij kwam met een grote container waar de ondergrondse container in werd leeg gegooid en de brandweer deze kon afblussen. De brandweer had het vuurtje snel uit waarna zij retour konden.

 

Bij alle branden lijkt er sprake te zijn van brandstichting, Apeldoorn wordt de laatste geteisterd door kleine brandjes. De politie heeft dit inmiddels in onderzoek en rijdt vaker door bijvoorbeeld het Matenpark.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines