Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:20:25 Aanrijding Letsel Matenpoort Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
donderdag 28 januari 2021

ZONDAG 09|08

Brand in het Matenpark in Apeldoorn, mogelijke dader gaat er op de fiets vandoor

APELDOORN - In de nacht van zaterdag op zondag 9 augustus was het weer raak in het Matenpark in Apeldoorn. Een man stak een stuk berm in brand en sloeg op de vlucht.

 

Drie fietsers reden rond 01.00 uur door het park toen zij opeens vuur zagen en daarbij een man met een fiets. De man fietste bij het zien van de drie vrouwelijke fietsers weg. Inmiddels was de brand al uitgebreid tot een forse brand. De vrouwen bedachten zich geen moment en belden de brandweer via het alarmnummer.

 

De brandweer kwam snel ter plaatse en wist het vuur snel onder controle te krijgen. Door de warmte is de natuur kurk droog dus kan een kleine brand zich al snel uitbreiden tot een forse natuurbrand. De brandweer wist dit echter te voorkomen.

 

Terwijl de brandweer het vuur aan het bestrijden was, waren de drie vrouwen nog even aan het bijpraten. Zij wisten het namelijk 100% zeker. De man die daar stond met zijn fiets heeft er iets mee te maken. Volgens de vrouwen zag de verdachte er als volgt uit; donker blond haar, beetje onverzorgd, lange bakkebaarden, blank, droeg een wit shirt en een spijkerbroek. De jongen had een telefoon in zijn hand met drie camera's erop. Hij reed weg op een donker kleurige, oude studenten fiets in de richting van de Adelbrechtgaarde.

 

Opmerkelijk is, is dat het de afgelopen weken aardig rustig is geweest met de branden in en rondom het Apeldoornse Matenpark. De politie had de zaak rond de branden in onderzoek maar dit heeft tot voor zover bekend nog niet tot aanhoudingen geleid.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie
 

Ook interessant

Headlines