Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:52:35 Bon-13 Stormschade N804 - Delenseweg,0 Hoenderloo Ede 067747 Prio Middel Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Hoenderloo) (Bevelvoerder)
zaterdag 23 januari 2021

DONDERDAG 22|10

Dorpshuis De Eng in Voorthuizen vanaf 26 oktober in gebruik

Bijna alle verenigingen en organisaties die nu in 't Trefpunt zitten, gaan naar De Eng

VOORTHUIZEN - Deze week wordt het nieuwe dorpshuis De Eng in Voorthuizen opgeleverd. Ook vindt de verhuizing plaats van 't Trefpunt naar De Eng. Op vrijdag 15 januari 2021 is de officiële opening van De Eng. Maar vanaf maandag 26 oktober maken de eerste verenigingen en organisaties al gebruik van het nieuwe gebouw.

 

Basisschool verhuist eind 2020
Bijna alle verenigingen en organisaties die nu in 't Trefpunt zitten, gaan naar De Eng. Ook de bibliotheek in zorgcentrum Nieuw Avondrust gaat naar De Eng. Basisschool De Hoeksteen verhuist eind december 2020 naar de nieuwe school die naast het dorpshuis wordt gebouwd en heet vanaf dan De Vlindertuin. Peuteropvang Kameleon, onderdeel van Dolfijn Kinderopvang, verhuist mee naar De Vlindertuin. De Dolfijn blijft tot die tijd in 't Trefpunt. De gemeente wil leegstand van 't Trefpunt voorkomen en zoekt naar mogelijke huurders. Dit vooruitlopend op de uitwerking van plannen voor deze locatie.

 

Zalen, vergaderruimtes en sporthal
De Eng heeft een grote huiskamer. Verder heeft het gebouw vergaderruimten en grote en kleine zalen voor bijvoorbeeld verenigingen, de muziekschool, de jongerensoos en voor feesten en partijen. De grootste zaal heeft ook een podium. Onder het podium ligt een kelder met de kegelbanen. Aan de achterkant van het gebouw is de nieuwe sporthal en een sportcafé.

 

Modern en duurzaam gebouw
Het nieuwe dorpshuis heeft veel ramen, lichte tinten zoals okergeel en turquoise en een modern-industriële uitstraling. De energie voor onder andere verwarming en elektrische installaties wordt duurzaam opgewekt met 624 zonnepanelen en een warmte-koude opslaginstallatie.

 

Bereikbaarheid
We verwachten dat het terrein rondom het nieuwe dorpshuis begin februari 2021 klaar is. Tot die tijd kan er wat hinder zijn om bij het gebouw te komen. Wij vragen daarvoor uw begrip. Kom bij voorkeur lopend of op de fiets.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines