Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:02:11 Verzoek Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Wildbeheereenheid...
zaterdag 23 januari 2021

WOENSDAG 11|11

Pand van Edda Huzid in Voorthuizen volledig door brand verwoest

Korpsen vanuit de hele regio waren aanwezig om de brand te bestrijden

VOORTHUIZEN - In de nacht van dinsdag op woensdagochtend 11 november is een grote brand uit gebroken in het voormalige pand van Edda Huzid aan de Hunneweg in Voorthuizen.

 

De eerste melding kwam volgens 112 Meldingen Barneveld omstreeks 03:30 uur binnen bij de hulpdiensten. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens was de brand al uitslaand. Omdat het om een nogal complex en groot pand gaat, besloot de brandweer al snel om op te schalen naar een grote brand. Korpsen uit Voorthuizen, Barneveld, Garderen, De Valk, Kootwijkerbroek en Zwartebroek kwamen naar de Hunnenweg om de brand te bestrijden. Om voldoende water te krijgen kwamen ook vier waterwagens ter plaatse uit Barneveld, Ede, Kootwijkerbroek en Uddel.


Het zijn meerdere gebouwen die aan elkaar zitten en daarbinnen zijn weer diverse kleinere ruimten, de brand kon daarom razendsnel om zich heen grijpen. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak. Omdat er geen gas en elektra was aangesloten bestaat het vermoeden dat de brand is aangestoken.

De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met de bluswerkzaamheden.

 

In de nacht van dinsdag op woensdag 26 augustus 2020 woedde er een brand onder de rieten kap van dit pand. De brandweer kon het pand toen behouden. Het pand staat al sinds april 2018 leeg.

Video's
Reacties
Henk zegt: spacer
Brandje komt niet ongelegen denk ik
14-11-20 15:32
Score: 0
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines