Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:39:56 Aanrijding Letsel Deventerstraat Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
zaterdag 19 juni 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

WOENSDAG 09|06

Brandweer Apeldoorn redt opnieuw eendjes uit de riolering [video]

Afgelopen zaterdagavond zat hetzelfde stel ook al vast in de riolering op dezelfde plek

APELDOORN - De brandweer van Apeldoorn moest woensdagmorgen opnieuw in actie komen op het Mercatorplein in Apeldoorn, voor twee baby eendjes die vast zaten in de riolering.

 

De twee eendjes waren klein genoeg om door een hek heen te kruipen, alleen de moeder kon hier niet doorheen. Moeder eend maakte zich ernstige zorgen met een hoop gekwaak als gevolg.

Omstanders hoorde het gepiep en het gekwaak van de moeder eend en gingen kijken wat er aan de hand was, zij zagen de eendjes in de riolering zitten. Zij schakelden de hulp van de brandweer in.

 

De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse, waaronder een hoogwerker. Dit omdat de hoogwerker een schepnet bij zich heeft waar ze de eendjes mee uit de put kunnen scheppen. De brandweer kon door water in de put te spuiten de twee eendjes bevrijden en het gezin weer herenigen. Afgelopen zaterdagavond zat hetzelfde stel ook al vast in de riolering op dezelfde plek, echter missen er twee eendjes uit het gezin. De gemeente is in kennis gesteld om het gat dicht te maken.

Video's
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines