Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:30:35 Bon-inci-13 Hv Stank/hinder (gaslucht) Burger King De Voorwaarts Apeldoorn 067591... Prio Middel Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Wilmersdorf) (Bevelvoerder)
vrijdag 18 januari 2019
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 18|01

VEENENDAAL - Donderdag 17 januari heeft de politie in Veenendaal meerdere meldingen ontvangen van vernielingen aan auto's in de omgeving van de Bomas en Oudeveen. In totaal zijn er ongeveer 20 auto's bekrast.


Heeft u in de nacht van 16 op 17 januari 2019 iets gezien van de vernielingen bij auto's in die omgeving? Dan hoort de politie dit heel graag via 0900-8844. Uiteraard mag er ook anoniem misdaad gemeld worden. Dit kan via 0800-7000. Vermeld hierbij het volgende registratienummer: 2019018514.

 

Bent u ook slachtoffer geworden van vernieling aan uw auto? Doe dan aub aangifte.

...

VANDAAG 18|01

NUNSPEET - Op donderdagavond 17 januari is er omstreeks half tien een brand gemeld in de fabriek van Stella Fietsen aan de Oosteinderweg in Nunspeet. De brandweer schaalde al snel op naar het sein 'grote brand' en 'GRIP 1'. In juli 2018 woedde hier ook al een zeer grote brand, wat toen veel impact op de omgeving had.

 

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er een forse brand in het bedrijfspand te woedden. Er was enige tijd sprake van veel rookontwikkeling uit een aantal roldeuren aan de zijkant van het gebouw. De brandweer had het vuur snel onder controle en wist erger te ...

1/1

GISTEREN 17|01

VOORTHUIZEN - Archeologen van de provincie Gelderland hebben een goed begrensde vindplaats uit de Midden-Steentijd gevonden op de N303 Voorthuizen, met meerdere haardkuilen en een mogelijke vuursteenbewerkingsplaats.

 

Baac Archeologie en Bouwhistorie (BAAC) doet er nu onderzoek naar.

1/1

GISTEREN 17|01

VOORTHUIZEN - Op de Hoofdstraat in Voorthuizen is donderdagmiddag rond 17:45 uur een ongeval gebeurd. Een voetganger werd op een zebrapad aangereden door een auto.

 

De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. De politie probeert de dader op te sporen en heeft enkele getuigen van de aanrijding gehoord. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

1/1

GISTEREN 17|01

EDE - In de maanden juli tot oktober 2018 is er een proef geweest met verruimde terrastijden op de Markt en in de Marktstraat. Tijdens deze maanden mochten in het weekend de terrassen een uur langer open zijn. In plaats van de gebruikelijke 00.00 uur, konden ze in deze periode om 01.00 uur sluiten. Deze proef is nu afgerond. Omwonenden, ondernemers en bezoekers is gevraagd hun mening te geven over deze proef.

 

Uit de evaluatie blijkt dat de belangen van een deel van de omwonenden en de ondernemers soms botsen. Een aantal bewoners geeft aan dat zij op sommige momenten overlast ...

1/1

GISTEREN 17|01

BARNEVELD - Kent u de steenuil? Het is de kleinste van de uilen in ons gebied en voor velen ook de leukste omdat de steenuil zich vaak overdag laat zien, lekker zonnend op het dak of in een boom. De steenuil heeft het moeilijk omdat er minder geschikte broedplaatsen zijn en omdat er in het leefgebied steeds minder voedsel en beschutting is te vinden.


Daarom hebben de Steenuilenwerkgroep van IVN Barneveld en de Agrarische natuurvereniging Vallei Horstee de handen ineen geslagen en een plan gemaakt, ondersteund door de gemeente Barneveld, om de steenuil te helpen.


Misschien zijn er al ...

1/1

GISTEREN 17|01

AMSTERDAM / EDE - De laatste keer dat Alwin Sterk gezien wordt, is op maandag 24 april 1972 in Amsterdam. Alwin was toen bijna 21 jaar oud. Hij groeide op in Ede en in 1972 woonde hij samen met een vrouw in Amsterdam, in de studentenflat Zilverberg van de UVA in Amsterdam Noord.

 

Hij had zich daar ingeschreven voor een opleiding aan de sociale academie. Alwin verkeerde in het alternatieve circuit en deed vrijwilligerswerk bij de geweldloze weerbaarheid. Kort voor zijn vermissing stuurde hij een kaart aan zijn familie. Daarna is nooit meer iets van hem vernomen. Nu 46 jaar later ...

GISTEREN 17|01

SCHERPENZEEL - Eind 2018 en begin 2019 kwamen er bij de polie een aantal meldingen binnen van een schennispleger op de Renessersteeg in Scherpenzeel. Afgelopen week hebben agenten samen met de boa deze man kunnen controleren en uit de anonimiteit kunnen halen.

 

Tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt.

GISTEREN 17|01

AMSTERDAM - In een woning aan de Werengouw in Amsterdam-Noord heeft de politie in de nacht van zondag 13 januari 2019 op maandagochtend 14 januari 2019 omstreeks 3.50 uur na een melding een zwaar gewonde man aangetroffen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en woensdag aan zijn verwondingen overleden.

 

Omdat het vermoeden bestaat dat de verwondingen zijn ontstaan door mishandeling, is de andere op dat moment aanwezige persoon, een 57-jarige man, aangehouden. De man is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris en gehouden.

 

De recherche doet naar onderzoek naar ...

GISTEREN 17|01

ZUTPHEN / ARNHEM - Dinsdagavond omstreeks 20.45 uur werd een 40-jarige man uit Arnhem op het station in Zutphen aangehouden nadat hij een conducteur in de trein van Deventer naar Zutphen zou hebben mishandeld. De verdachte werd door spoorwegpersoneel aangehouden en even later overgedragen aan de politie. Meerdere reizigers moeten hier wat van hebben meegekregen. De politie roept hen op zich te melden. Dit kan ook anoniem.

 

In de trein gedroeg de man zich zeer agressief naar medereizigers en de conducteur in de trein. Deze laatste kreeg een flinke schop toen hij hem aansprak op ...

GISTEREN 17|01

GRONINGEN - Een inwoonster van Groningen (29) is donderdag overleden na een ernstig verkeersongeval in haar woonplaats. De fietsster kwam op een rotonde aan de Vondellaan in botsing met een vrachtwagen bestuurd door een chauffeur uit Hoogeveen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht waar ze kort daarna overleed.

 

De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. Wel duidelijk is dat de vrachtwagenchauffeur via de rotonde afsloeg van de Van Iddekingeweg naar de Vondellaan. Op en nabij de rotonde is sporenonderzoek gedaan. Ook is een verklaring ...

Meer artikelen

Agenda

Zaterdag 16 maart

10:00
Kootwijkerbroek

Zaterdag 14 september

10:00
Hoogezand