Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:18:49 Graag Contact Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Politie Oost-Nederland (Wildbeheereenheid...
zondag 28 februari 2021
1/1
TOP NIEUWS

VANDAAG 28|02

DOETINCHEM - Ter voorbereiding op de verdubbeling van de Europaweg in Doetinchem worden vanaf 1 maart aanpassingen gedaan op de omleidingsroutes: vier chicanes op de Doetinchemseweg (Wehl-Doetinchem); aanleg fietsroute Katjesbos-Oude Doetinchemseweg; aanpassing kruispunten Kilderseweg.

 

De Europaweg en het gebied hier rondom zijn erg belangrijk voor omliggende wijken en bezoekers van Doetinchem en omstreken. Om dit ook voor de toekomst te behouden is de gemeente al enige tijd bezig met een nieuwe gebiedsuitwerking waarin alle toekomstige ontwikkelingen zijn verwerkt.

...

VANDAAG 28|02

APELDOORN - Voorbijgangers ontdekten zondag aan het einde van de middag een brand in een woning aan het Karnhuis in Apeldoorn.

 

De brand werd rond 17.45 uur ontdekt waarna de brandweer werd gebeld. De brandweer was samen met de politie snel ter plaatse. Bij aankomst stond de gehele woning al vol rook. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar middel brand omdat er mogelijk nog personen binnen waren. Om deze reden werd er ook een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd. Uiteindelijk bleek er niemand in de woning aanwezig.

 

De brandweer moest, om de woning te kunnen ...

VANDAAG 28|02

APELDOORN - Voorbijgangers zagen zondagmiddag een stel kinderen bij een beginnend brandje achter een kinderdagverblijf aan de Glazeniershorst in Apeldoorn. De kinderen renden op het moment dat zij de voorbijgangers zagen hard weg.

 

De voorbijgangers schakelde, de brandweer in. De brandweer was snel ter plaatse en had het kleine vuurtje snel onder controle. De kinderen had een stapel boeken en papier in brand gestoken.
Bij de brand raakte verder niets beschadigd.

VANDAAG 28|02

OTTERLO - In een schuur tussen meerdere woningen aan het Mosselsepad in Otterlo is zondagmiddag brand uitgebroken. Er is opgeschaald naar het sein 'grote brand' vanwege een woonzorgcomplex dat zich benedenwinds bevindt.

 

Vanwege de zware rookontwikkeling geeft de brandweer het dringende verzoek om ramen en deuren te sluiten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er raakte tot dusver niemand gewond.

VANDAAG 28|02

HOEVELAKEN - Zondagmiddag 28 februari is er op de Klaarwater in Hoevelaken een aanrijding gebeurd tussen een fietsster en een auto.

 

Omstanders hebben zich direct over het slachtoffer ontfermd in afwachting van de ambulance. Ze werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Het verkeer ondervond enige hinder door de aanrijding.

VANDAAG 28|02

EDE - Zondagmiddag 28 februari rond 12.25 uur is brand ontstaan langs een slootkant aan de Dwarsweg in Ede.

 

De brandweer heeft de brand geblust. Hoe het is ontstaan, is niet duidelijk.

VANDAAG 28|02

AMSTERDAM - Zondagmiddag 28 februari rond 13.50 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een filiaal van Domino's Pizza aan het Bijlmerplein in Amsterdam.

 

De politie startte gelijk een zoekactie en sloot het filiaal af voor een onderzoek. Of ze iemand hebben aangehouden, is niet bekend. Twee medewerkers van het filiaal zijn met de politie naar het politiebureau gegaan voor een verhoring. Met wat voor wapen de overval is gepleegd, is niet bekend.

VANDAAG 28|02

AMSTERDAM - Zondagmiddag 28 februari 2021 ontstond er opnieuw een spontane demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. De demonstratie werd door de driehoek ontbonden en de politie trad vervolgens gefaseerd op. Hierbij zijn uiteindelijk zeventien verdachten aangehouden.

 

In de loop van de middag verzamelden zich een grote groep mensen, zo'n vijfhonderd personen, op het Museumplein. Het bleek om een spontane demonstratie te gaan en de demonstranten hielden zich niet aan de geldende corona-maatregelen. Hierop is de demonstratie door de driehoek ontbonden.

 

Na uitvoerig te ...

VRIJDAG 26|02

NIJKERK - Ook ondernemers en zzp-ers komen vanaf 1 januari 2021 in aanmerking voor gratis schuldhulpverlening. De gemeente Nijkerk schakelt hiervoor Menzing & Partners en het Instituut Midden en Kleinbedrijf (IMK) in. Beiden partijen hebben de noodzakelijke expertise en certifi cering om ondernemers en zzp-ers te helpen.

 

Wethouder Mariƫlle Broekman roept ondernemers met (dreigende) schulden op om van de regeling gebruik te maken: "Ik weet dat ondernemers en zzp-ers graag hun eigen problemen oplossen. Maar schulden hebben de vervelende eigenschap buiten de eigen invloed om ...

VRIJDAG 26|02

AMSTERDAM - In het onderzoek naar de vondst van een baby in een ondergrondse container afgelopen zondag zijn twee minderjarigen van 17 jaar uit Amsterdam door de politie aangehouden. De twee hebben verklaard de ouders van de baby te zijn.

 

Beide verdachten zijn op woensdag 24 februari aangehouden en zaten tot vandaag in beperkingen. Gezien hun leeftijd zal het OM terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek. De moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, werd ook aangehouden. Ze is gisteren door de officier van justitie heengezonden en haar ...

VRIJDAG 26|02

ROTTERDAM - In het onderzoek naar de vuurwerkbom die woensdagochtend 24 februari rond 06.15 uur afging voor een appartementencomplex aan de Vuurplaat in Rotterdam Zuid, is politie op zoek naar getuigen. Bij de ontploffing raakte niemand gewond, wel is er veel schade aan de gevel. Iets gezien of gehoord? Bel met 0900-8844.


Bewoners aan de Vuurplaat moeten zich afgelopen woensdag een hoedje zijn geschrokken toen een vuurwerkbom van ongeveer 2,5 kilo afging voor een appartementencomplex. Er raakte gelukkig niemand gewond maar de schade aan de gevel is enorm en geeft aan dat dit ook heel ...

Meer artikelen

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren