Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:11:52 Bon-03 Br Nacontrole Scamm Hoofdstraat Apeldoorn 067732 Prio Middel Eenheid | Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Beroepsploeg)
zaterdag 15 augustus 2020

TOP NIEUWS

GISTEREN 14|08

APELDOORN - De Apeldoornse brandweerlieden hebben het vandaag druk gehad met twee poezen op hoogte. De eerste melding was in het Matenpark, de tweede aan de Veenhuizerweg.

De eerste melding kwam omstreeks 12.00 uur binnen. Een poes zat al zes dagen in een hoge boom in het Matenpark, omdat haar baasjes zich zorgen maakte belde zij de brandweer. De brandweerlieden waren snel ter plekke maar moesten eerst even goed overleggen wat ze gingen doen, de poes zat namelijk op een plek waar lastig bij te komen was. De brandweerlieden besloten, in overleg met de eigenaar van de poes om de tak waar ...

GISTEREN 14|08

VAASSEN - De brandweerkorpsen Vaassen, Epe en Apeldoorn werden vrijdagmiddag gealarmeerd voor een brand in een flatgebouw aan de Krugerstraat in Vaassen. Bij aankomst van de brandweer was er zwarte rookontwikkeling te zien, die boven het appartementencomplex uit kwamen.

 

De bewoners van het appartementencomplex werden geëvacueerd. Sommige moesten hun huisdier achterlaten in de woning. Meerdere personen onderzocht door ambulancepersoneel.

 

De brandweer was ondertussen bezig met het bestrijden van de brand in het trappenhuis. Een scooter had door nog onbekende oorzaak ...

DONDERDAG 13|08

APELDOORN - De brandweer is donderdag aan het einde van de middag gealarmeerd voor een bermbrand aan de Woudhuizermark in Apeldoorn. In een berg gemaaid gras was brand ontstaan. Een voorbijganger ontdekte het vuur en belde 112.

 

De brandweer werd rond 17.00 uur gealarmeerd en was snel ter plaatse. De brandweer wist met een hoge drukslang het vuur te doven. Echter moesten de brandweerlieden de bult wel uit elkaar trekken om het vuur helemaal uit te krijgen.

 

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

1/1

DONDERDAG 13|08

REGIO - Helikopters van het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht gaan binnenkort drie weken trainen. Tussen 17 augustus en 4 september wordt getraind op verschillende zandvlaktes in onder meer Apeldoorn, Elburg, Epe, Harderwijk, Meppel, Steenwijkerland en Nunspeet. Samen met gevechtseenheden van de Luchtmobiele Brigade en de Koninklijke Landmacht trainen de helikopters procedures en landingen tijdens oefening HOT om te kunnen opereren in zware klimaatomstandigheden.


Tijdens deze oefening trainen Chinook en Cougar-transporthelikopters 'Brown-out'landingen. Brown-out ...

DONDERDAG 13|08

BEEKBERGEN - Een scooterrijder is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt nadat deze op een stilstaande vrachtwagen botste die langs de Arnhemseweg stond bij wegrestaurant Mendel in Beekbergen.

 

Het ongeval gebeurde rond 02.30 uur. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De man liep bij het ongeval een forse hoofdwond op en moest verdere behandeling naar het ziekenhuis.

De scooter van de man werd tijdelijk gestald bij het wegrestaurant.

 

In de truck waar de scooterrijder tegen aan botste lag op dat moment de chauffeur te slapen. Deze vertelde dat hij een ...

DONDERDAG 13|08

APELDOORN - De politie heeft een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij aan het Markerichtersveld in Apeldoorn op 20 juli 2020. Daarnaast werd de man gezocht door de Belgische politie en stond hij als bekende overlastgever bekend in Apeldoorn.


De man kon afgelopen woensdag in een lopende actie worden aangehouden. Hij zit vast en de politie doet verder onderzoek naar zijn rol bij het schietincident.

 

Nog een aanhouding
In dezelfde actie kon ook een 26-jarige man uit Apeldoorn worden aangehouden. Ook deze man werd ...

ZONDAG 09|08

APELDOORN - Bij een steekpartij aan het Hofveld in Apeldoorn is zaterdagmiddag een gewonde gevallen. Het slachtoffer is een jongen van 18 jaar uit Apeldoorn, hij moest behandeld worden in het ziekenhuis. Twee verdachten hebben zich later op de dag op het politiebureau gemeld. Ze zijn beiden aangehouden.


Op straat ontstond er een conflict tussen twee groepjes jongeren. Tijdens dat conflict heeft een van de verdachten vermoedelijk met een mes een van de anderen gestoken. De verdachten die zijn aan gehouden zijn 18 en 19 jaar oud en komen uit Apeldoorn. Ze zitten nu vast voor verder ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren

Headlines

Maximum snelheid voor hulpdiensten
APELDOORN 24Webvertising