Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) do 13 november 2014, 15:06

Politie Apeldoorn zet helden in het zonnetje

Laatst bijgewerkt: zondag 12:48 uur

APELDOORN – Als laatste district in de politie eenheid Oost-Nederland heeft Noord- en Oost-Gelderland woensdagavond 14 burgers in het zonnetje gezet voor hun hulp aan de politie bij verschillende incidenten. In het trainingscentrum van de politie in Zutphen ontving districtschef Gerard ten Have de ‘helden’ en bedankte ze met bloemen, een cadeau en een rondleiding door het trainingscentrum.

 

Net als in de andere vier politiedistricten werd ook hier het initiatief ‘Burgers in het Zonnetje’ bijzonder gewaardeerd door zowel de mensen die in het zonnetje werden gezet als door agenten. “Het is prettig om eens onder andere omstandigheden contact met elkaar te hebben na zo’n bijzondere ingrijpende gebeurtenis”, aldus één van hen.

 

De heldendaden 

 

Assistentie bij verkeersongeval 
Een echtpaar uit Vaassen heeft geassisteerd toen in een nacht in juli een ernstig verkeersongeval plaatsvond waarbij een auto te water raakte. Ze hebben onder andere geassisteerd met het uit het water halen van een inzittende, gereanimeerd en de drijfnatte agenten van koffie voorzien.

 

Fietsendiefstal 
Een inwoner van Apeldoorn reageerde in augustus alert toen hij zag, dat er meerdere fietsen werden gestolen. De fietsendieven werden aangehouden. Hierdoor konden vier gestolen fietsen en een auto in beslag worden genomen.

 

 

Behulpzame burger in diverse situaties 
Een huismeester van woningcorporatie in Apeldoorn is al jaren erg behulpzaam bij bewoners die op verschillende wijzen overlast (drugs, geweld, prostitutie) veroorzaken. Zijn substantiële bijdrage aan het oplossen van de overlast is voor de wijkagent reden om deze burger in het zonnetje te zetten.

 

Zelfdoding voorkomen 
Een inwoner van Apeldoorn heeft in september een jonge vrouw van het treinspoor gehaald. De vrouw was van plan een eind aan haar leven te maken.

 

Poging tot tasjesroof 
Een inwoner van Klarenbeek heeft in augustus de verdachte van een tasjesroof net zolang vastgehouden tot de politie er was om de verdachte over te nemen.

 

Diefstal met geweld 
Twee mannen zien in juni een man hard wegrennen uit een woning in Voorst. Omdat ze het niet vertrouwen, achtervolgen ze de man die daarop in een auto probeert te ontkomen. Dankzij het alerte optreden van de twee burgers kan de verdachte later worden aangehouden. Hij blijkt een gewelddadige woningoverval bij een oude dame te hebben gepleegd.

 

Aanhouding winkeldiefstal 
In mei heeft een vrouw personeel van een winkel in Twello geholpen bij het aanhouden van twee verdachten van winkeldiefstal. De vrouwen hadden voor meer dan 200 euro aan gestolen cosmetica in een geprepareerde tas.

 

Dronken bestuurder van de weg gehaald 
In mei haalde een automobilist een dronken bestuurder van de snelweg nadat deze een ongeluk had veroorzaakt. De burger rook dat de verdachte gedronken had en nam hem zijn autosleutels af.

 

Hulp bij woningbrand  
Een inwoner van Apeldoorn heeft de wijkagent geholpen om een 97-jarige buurvrouw uit haar woning te halen. De woning stond na een brand vol rook en samen tilden ze haar naar een veilige plek.

 

Mishandeld door winkeldief 
Een inwoner uit Apeldoorn zag dat een winkeldief bij de Boni aan de Asselsestraat er vandoor ging. De dief werd achterna gezeten door vier medewerkers van de supermarkt. Deze kregen de man niet te pakken. De getuige achtervolgde de dief op de fiets en kreeg enkele flinke klappen van de dief. Ondanks dat overmeesterde hij de winkeldief . De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee.

 

Burgers in het zonnetje in 2015

Omdat de politie het belangrijk vindt om haar burgers te bedanken voor hun bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Oost-Nederland, worden ook volgend jaar in alle districten van de politie Oost-Nederland bijeenkomsten gehouden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.