Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) zo 16 november 2014, 10:01

Publiek keert zich tegen politie bij arrestatie Twellose tiener

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:48 uur

DEVENTER – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 16 november op de Bergenvaardersstraat de wapenstok moeten gebruiken omdat meerdere mensen zich tegen hulpverleners keerden. Politie- en ambulancepersoneel was ingezet omdat een 18-jarige man uit Deventer met een glas in zijn gezicht was geslagen. De verdachte en een andere onruststoker zijn aangehouden.

 

De politie kreeg omstreeks 01.35 uur een melding dat er bij een feestje in een winkel een conflict was. Agenten gingen naar het opgegeven adres en troffen op straat een gewonde man aan. Hij was met een glas geslagen en de komst van een ambulance was gewenst. Ondertussen werd de verdachte, een 16-jarige jongen uit Diepenveen aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

 

Ambulancepersoneel beschermd

Kennelijk vonden enkele mensen dat het te lang duurde voordat de ambulance kwam. Men gedroeg zich opstandig en enkelen van hen wilden bij de komst van de ambulance verhaal gaan halen. Er werd daarbij tegen de ambulance geslagen. Om het ambulancepersoneel veilig hun werk te laten doen, hebben de agenten een kleine linie gevormd.

 

Wapenstok gebruikt

Toen de politie een 16-jarige jongen uit Twello voor belediging aanhield, keerde een groepje van ongeveer acht à tien mensen zich tegen de agenten. Met getrokken wapenstok werden zij op afstand gehouden. Op het moment dat de rust leek weergekeerd en de agenten weg wilden gaan, ging een dronken man voor de politieauto staan om de doorgang te beletten. Toen hij door een agent hierop werd aangesproken, keerde de groep zich weer tegen de politie. Hierop is gebruik gemaakt van de wapenstok waarna de groep naar binnen vluchtte. De politie stelt een verder onderzoek in.

112 Deventer

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Deventer lees je in onze categorie 112 Nieuws Deventer. Alle 112 alarmeringen uit Deventer kan je live volgen via 112 meldingen Deventer.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.