Redactie 112 0 reactie(s) wo 19 november 2014, 15:27

‘1000 ogen’ workshops over signaleren verdacht gedrag

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – De politie organiseert vier bijeenkomsten in de dorpen binnen de gemeente Apeldoorn over het herkennen en signaleren van verdacht gedrag. Tijdens de workshops, onder de titel ‘1000 ogen’, leren deelnemers verdachte situaties sneller te herkennen en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Met als doel het aantal woninginbraken terug te dringen en de politie te helpen inbrekers op heterdaad te betrappen.

 

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • 24 november in Beekbergen, locatie ‘De Hoge Weye’, Dorpstraat 28-36
  • 25 november in Ugchelen, locatie dorpshuis, Bogaardslaan 81
  • 4 december in Loenen, locatie ‘De Bruisbeek’, Loenerdrift 80
  • 8 december in Hoenderloo, locatie dorpshuis, Paalbergweg 26

 

Ook de inwoners van Lieren, Oosterhuizen en Radio Kootwijk zijn van harte welkom om één van deze bijeenkomsten bij te wonen. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom om in te lopen, de voorlichting start steeds om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bij de bijeenkomsten is ook de wijkagent aanwezig. Naast de uitleg van de politie geeft ook een toezichthouder van de gemeente uitleg over de adviezen die de gemeente bij u thuis kan geven over de preventieve maatregelen die u zelf kunt treffen.

 

Impact

Mensen die een woninginbraak hebben meegemaakt, ervaren dit als een aantasting van het veiligheidsgevoel in hun eigen woning. Een inbraak heeft een enorme impact en geeft emotionele en financiële schade waar niemand op zit te wachten. De politie investeert veel in het bestrijden en oplossen van woninginbraken, maar heeft ook uw hulp dringend nodig. Omdat u zelf preventieve maatregelen kunt treffen, en omdat u samen met uw buren de ogen en oren van uw eigen wijk bent.

 

Klopt dat wel?

U ziet bijvoorbeeld iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? Toch voelt u dat het niet klopt.

 

Ook als u twijfelt, kunt u de politie bellen op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren?

 

Tijdens de workshops gaat de politie nader in op hoe u inbrekers herkent, wat verdacht gedrag is en wat u kunt doen als u verdachte personen ziet lopen. De politie geeft bijvoorbeeld tips over hoe een goed signalement eruit ziet.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons