Redactie 112 0 reactie(s) do 11 december 2014, 11:59

Kentekenplaat ‘Vast en Zeker’

Laatste update: 22 aug 2021 12:49 uur

APELDOORN – Op zaterdag 13 december haken de Apeldoornse politie en autobranche aan bij het landelijke preventieproject ‘Vast en Zeker’. Hiermee kunnen autobezitters bij te Shell-station aan de Lange Amerikaweg gratis hun kentekenplaten vast laten zetten, zodat de kans op diefstal kleiner wordt.

 

Jaarlijks ‘verdwijnen’ er in Apeldoorn zo rond de honderd kentekenplaten. Het gaat dan niet om ongelukjes op een parkeerplaats waarbij een kentekenplaat los schiet bij een aanrijding maar regelmatig om diefstal.

 

Criminele actie

Criminelen stelen een of beide kentekenplaten om vervolgens op ‘hun’ auto te bevestigen. Hiermee worden vervolgens criminele activiteiten uitgevoerd als tanken zonder te betalen of inbraken. Soms wordt er wel eens een kentekenplaat teruggevonden, die bij een ramkraak is gebruikt.

 

Extra kosten

Bij diefstal zorgt dit altijd voor extra werk voor de gedupeerde. Je moet nieuwe kentekenplaten kopen en je moet aangifte doen bij de politie. Gelukkig kan dat via internet, maar toch. En voor de nieuwe kentekenplaten moet je ook weer kosten maken.

 

Neem je papieren mee

Om deze diefstallen te voorkomen is er een landelijke preventieactie gestart met de Bovag. In Apeldoorn is op zaterdag 13 december gelegenheid om tussen 10.00 en 13.00 uur bij het Shell-station de kentekenplaten met antidiefstal schroeven vast te laten zetten. U moet wel uw rijbewijs en kentekenbewijs meenemen. Door de politie worden flyers uitgereikt.

 

Geen tijd?

Wanneer men zaterdag niet in de gelegenheid is om te komen, dan is een bezoek aan uw eigen dealer op een ander moment raadzaam. Criminaliteit aanpakken, dat doen we samen!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons