Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 12 december 2014, 10:20

Hoe herken je een verdachte? Doe mee met 1000 ogen!

Laatst bijgewerkt: zondag 12:49 uur

APELDOORN – De politie organiseert een bijeenkomst in Apeldoorn-Zuid over het herkennen en signaleren van verdacht gedrag. Onder de titel ‘1000 ogen’ leren deelnemers verdachte situaties sneller te herkennen en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. De actie is bedoeld om het aantal inbraken in huizen terug te dringen, en ervoor te zorgen dat de politie inbrekers op heterdaad betrapt worden.

 

De bijeenkomst is op maandag 15 december in Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 te Apeldoorn. De bijeenkomst is bedoeld voor de wijken De Heeze, Metaalbuurt, Winkewijert, Rivieren- en Componistenbuurt, Vogelkwartier, Brummelhof en Staatsliedenbuurt.

 

Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom om in te lopen, de voorlichting start steeds om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bij de bijeenkomsten is ook de wijkagent aanwezig. Naast de uitleg van de politie geeft ook een toezichthouder van de gemeente uitleg over de adviezen die de gemeente bij u thuis kan geven over de preventieve maatregelen die u zelf kunt treffen.

 

Gevolgen van een inbraak
Een inbraak heeft een enorme impact en geeft emotionele en financiële schade waar niemand op zit te wachten. De politie investeert veel in het bestrijden en oplossen van woninginbraken, maar heeft ook uw hulp dringend nodig. Omdat u zelf preventieve maatregelen kunt treffen, en omdat u samen met uw buren de ogen en oren van uw eigen wijk bent.

 

Klopt dat wel?
U ziet bijvoorbeeld iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? Toch voelt u dat het niet klopt

 

Ook als u twijfelt, kunt u de politie bellen op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren?

 

Tijdens de bijeenkomst gaat de politie nader in op hoe u inbrekers herkent, wat verdacht gedrag is en wat u kunt doen als u verdachte personen ziet lopen. De politie geeft bijvoorbeeld tips over hoe een goed signalement eruit ziet.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.