Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) ma 15 december 2014, 12:19

Snorfiets, bromfiets en alcoholcontrole Caterplein

Laatst bijgewerkt: zondag 12:49 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 december een controle gehouden gericht op bezoekers van het uitgaanscentrum. De aandacht ging met name uit naar controle van snor- en bromfietsen, en een alcoholcontrole. Dit mede naar aanleiding van signalen vanuit de horeca dat bezoekers regelmatig na het stappen (en drinken) toch op hun snor- of bromfiets naar huis gaan. Er zijn vijf rijbewijzen ingevorderd.

 

De controle vond plaats tussen 22.00 en 04.30 uur. Er zijn twee alcoholbussen en twee rollentestbanken ingezet. Van 30 snor- en bromfietsen is vastgesteld dat ze een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd) waren. Deze bestuurders krijgen hier een boete voor, de hoogte van de boete is afhankelijk van de mate waarin de snor- of bromfiets opgevoerd is.

 

Onder invloed

In totaal bleken 16 bestuurders teveel gedronken te hebben. Van hen is van vijf bestuurders meteen het rijbewijs ingevorderd. De snorfietsbestuurder met vermoedelijk het hoogste promillage blies bij de ademanalyse de eerste keer ruim 1000 ug/l (ruim 4x meer dan toegestaan) maar het lukte hem om medische redenen niet om de ademanalyse volledig af te ronden, wat betekent dat er alsnog bloed is afgenomen om de hoeveelheid alcohol in zijn bloed exact vast te stellen.

 

Laat je zien!

De politie let in deze donkere maanden ook scherp op het voeren van goede fietsverlichting. Zonder verlichting zijn fietsers voor andere weggebruikers bijna niet te zien. Zaterdagnacht zijn acht fietsers bekeurd omdat zij zonder fietsverlichting fietsten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.