Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) za 10 januari 2015, 13:52

Inbreker gooit steen door ruit om binnen te komen

Laatst bijgewerkt: zondag 12:49 uur

NIJMEGEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige inwoner van Beekbergen aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een woning aan de Wilhelminasingel in Nijmegen. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De politie zoekt getuigen.

 

Direct na de melding gingen agenten ter plaatse en anderen keken in de omgeving. De dader had een steen door de ruit gegooid en was binnen geweest. Er waren enkele spullen weggenomen. De bewoner, die de inbreker had overlopen, had een goed signalement doorgegeven. Even later kon in de Staringstraat de 41-jarige verdachte worden aangehouden. Hij voldeed aan het signalement. In de tuin van de woning vond de politie nog spullen terug die afkomstig waren uit de woning. De verdachte werd ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. Ook wordt nog onderzocht wie de tweede verdachte is geweest.

 

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.