Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 februari 2015, 15:07

Inbreker door agente in vrije tijd in bedwang gehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 12:50 uur

APELDOORN – Een 40-jarige Apeldoorner is zondagavond 15 februari op heterdaad betrapt na te hebben ingebroken bij de buren van een politieagente. De agente en haar man hebben de man overmeesterd en in bedwang gehouden in afwachting van de politie.

 

De inbraak vond plaats aan De Heze in Apeldoorn. De agente, werkzaam voor het woninginbrakenteam van de politie, hoorde de hond van de buren rond 19.00 uur hard blaffen. Omdat er geen lampen gingen branden bij de buren vond de agente de situatie direct verdacht. Samen met haar man hielden zij beide zijden van de woning in de gaten en zagen op enig moment een vermoedelijke inbreker rennen. De agente en haar man hebben de man achtervolgd, overmeesterd en op de grond in bedwang gehouden. Hij bleek een doos sieraden onder zijn arm te hebben, afkomstig uit de woning waar hij net had ingebroken. Hij had een raam vernield om binnen te komen.

 

De inbreker is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.