Redactie 112 0 reactie(s) do 12 maart 2015, 12:08

Bulgaarse zakkenrolster door beveiliger betrapt

Laatst bijgewerkt: zondag 12:50 uur

APELDOORN – Een beveiliger bij een warenhuis in het centrum van Apeldoorn heeft op woensdag 11 maart een 21-jarige Bulgaarse op heterdaad betrapt op zakkenrollerij. De vrouw is aan de politie overgedragen.

 

De beveiliger zag omstreeks 11.45 uur, dat de Bulgaarse tot twee keer toen bij een winkelende vrouw in haar handtas aan het rommelen was. Ze gebruikte een trui om haar handeling te bedekken. Kennelijk kon zij niets van haar gading vinden. De man hield de verdachte aan en droeg haar aan de politie over. Het slachtoffer had niets van het gebeurde gemerkt. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Tips

Om te voorkomen dat u het slachtoffer van zakkenrollers wordt zijn de volgende tips van belang:

  • Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u;
  • Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd);
  • Zorg dat de rits van uw tas altijd dicht is;
  • Gebruik een tas van stevig materiaal dat niet makkelijk doorgesneden kan worden;
  • Neem uw tas altijd mee in de paskamer;
  • Let goed op uw spullen op plekken waar het druk is (bijvoorbeeld in een wachtrij en bij gedrang.)
  • Let op wanneer iemand uw aandacht probeert af te leiden (iemand loopt tegen u aan of een onbekend persoon spreekt u aan.) Een eventuele handlanger maakt gebruik van uw afleiding en slaat zijn slag. Veel zakkenrollers opereren als duo’s.
  • Neem nooit meer geld mee dan u nodig denkt te hebben;
  • Doe altijd aangifte. Het signalement van uw dader of de precieze toedracht, kan wel eens extra tips voor de politie opleveren bij het opsporen van zakkenrollers of misschien vinden medeburgers (een deel van) uw spullen wel terug en geven dit af bij de politie.
Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.