Redactie 112 0 reactie(s) di 17 maart 2015, 9:43

Litouwers verdacht van woninginbraak Bosweg

Laatst bijgewerkt: zondag 12:50 uur

APELDOORN – De politie heeft maandagavond 16 maart na een inbraak aan de Bosweg de vermoedelijke verdachten op de A1 aangehouden. Het gaat om twee Litouwers en zij zijn ingesloten voor het onderzoek.

 

De politie kreeg omstreeks 19.45 uur een melding, dat er was ingebroken in een woning aan de bosweg. De twee daders waren in een auto gevlucht en een getuige meldde, dat zij geen Nederlands spraken. Ook kreeg de politie informatie over de vluchtauto.

 

Diverse surveillance-eenheden stelden een onderzoek in op de mogelijke vluchtroutes. Op een gegeven moment zag een eenheid op de A1 de mogelijke vluchtauto met hoge snelheid richting Amersfoort rijden. Bij Kootwijk werd de auto aan de kant gezet en werden de twee inzittenden van 22 en 23 jaar aangehouden. In hun auto werden inbrekersspullen aangetroffen maar geen buit. Bij de inbraak waren namelijk wel sieraden gestolen. Beide mannen zijn ingesloten voor het verder onderzoek.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.a12beveiligingstechniek.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.