Redactie 112 0 reactie(s) vr 03 april 2015, 14:37

Witte voetjes actie gericht op schuren en garages

Laatst bijgewerkt: zondag 12:50 uur

APELDOORN – Donderdagmiddag 2 april heeft de politie in de Apeldoornse wijk Kerschoten een zogenaamde ‘witte voetjes actie’ gehouden, specifiek gericht op niet goed afgesloten schuren, garages en tuinhuisjes. Reden voor de actie is een toename van het aantal inbraken en insluipingen in schuren, in heel Apeldoorn.

 

In ongeveer twee uur tijd (tussen 14.30 en 16.30 uur) hebben agenten in burger bij enkele tientallen woningen flyers in de vorm van een voetafdruk neergelegd achter schuur- en garagedeuren die niet afgesloten waren. In die schuren en garages stonden en lagen de nodige fietsen, elektrische fietsen en gereedschappen.

 

Sociale controle

Wat wel opviel is dat er absoluut sprake was van sociale controle in Kerschoten. De ‘vreemden’ werden een paar keer aangesproken en een buurtbewoner heeft zelfs 112 gebeld in verband met onbekende personen die rond een huis liepen. Met dit soort meldingen is de politie heel erg blij, menig inbreker wordt op deze manier op heterdaad aangehouden!

Buurtbewoners reageerden heel positief op de actie van de politie en gaven aan geen idee te hebben dat er schuurinbraken en -insluipingen plaatsvonden in hun wijk.

 

Bestrijding inbraken

De politie, gemeenten en burgers hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in de bestrijding van woninginbraken. Dat is gelukt; de stijging van het aantal woninginbraken is een halt toegeroepen en afgelopen jaren is weer sprake van een lichte daling van het aantal woninginbraken in Apeldoorn.

 

Stijging

Helaas signaleert de politie wel dat het aantal insluipingen en inbraken in schuren, garages en tuinhuisjes flink stijgt. In 2014 vonden er 332 insluipingen en inbraken in schuren en garages plaats in de gemeente Apeldoorn, tegenover 258 in 2013. Dat is een stijging van bijna 30%. Een voor de hand liggende verklaring is dat inbrekers en insluipers die op een goed afgesloten woning stuiten, hun toevlucht zoeken tot schuren en garages, op zoek naar waardevolle spullen.

 

Tips

Belangrijkste tip is uiteraard om schuren, tuinhuisjes en garages ook goed af te sluiten. Heeft u (nog) geen goed slot, zet fietsen dan op slot en bij elektrische fietsen kunt u de accu van de fiets halen om deze veel minder aantrekkelijk te maken om te stelen.

En heel belangrijk: ziet u onbekende mensen aan (schuur)deuren voelen in tuinen of bij garageboxen in uw buurt, bel direct 112! Dit nummer is er voor alle heterdaadsituaties, dus ook voor een inbraak of insluiping.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.