Redactie 112 0 reactie(s) za 04 april 2015, 10:59

Hennepkwekerij ontmanteld in schuur Aalscholverweg

Laatst bijgewerkt: zondag 12:50 uur

APELDOORN – De politie heeft op vrijdagmiddag 3 april in een schuur aan de Aalscholverweg in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Ter plekke zijn ook een Mercedes bedrijfsbus en een boot en trailer in beslag genomen.

 

De politie stelde op het terrein een onderzoek in naar aanleiding van een melding. In de schuur op het terrein trof de politie een hennepkwekerij met ongeveer 700 planten aan. De bewoner van het perceel is aangehouden voor nader verhoor. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De energieleverancier heeft aangifte gedaan en legt vermoedelijk een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt nog of meer mensen verantwoordelijk waren voor de kwekerij.

 

Bedrijfsbus en boot in beslag genomen

Na ontmanteling van de kwekerij zijn ook een Mercedes bedrijfsbus en een boot en trailer die op het terrein stonden in beslag genomen. Het overgrote deel van alle criminele activiteiten wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, leggen politie en OM waar mogelijk beslag op geld en luxe goederen. Op die manier wordt zeker gesteld dat crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.