Redactie 112 0 reactie(s) do 02 juli 2015, 15:45

Inzet lokfiets leidt naar gestolen fietsen

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – In de strijd tegen fietsdiefstal zet de Nederlandse politie geregeld lokfietsen in, zo ook in Apeldoorn. Dankzij de inzet van zo’n lokfiets traceerde de politie woensdagavond 1 juli enkele andere gestolen fietsen, en zijn drie verdachten (Apeldoorners van 22, 19 en 17) aangehouden.

 

Woensdagavond 1 juli was een lokfiets ineens ‘in beweging’. De fiets bleek zich te bevinden in een dichte aanhangwagen, gekoppeld achter een auto waar drie personen in zaten. De auto is bij een benzinestation staande gehouden vlak nadat deze de snelweg A1 opreed. In de aanhangwagen bevonden zich naast de lokfiets nog vier andere fietsen. Van de diefstal van één fiets is aangifte gedaan, van de drie andere fietsen is het nog niet bekend wie de eigenaar is. Het gaat om een witte Cortina damesfiets, een rode Popal damesfiets en een Giant herenfiets.

Bent u de eigenaar van één van onderstaande fietsen of weet u van wie ze zijn? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie via 0900-8844.

 

Meer strafbare feiten

Op de auto waar de drie verdachten in reden zaten gestolen kentekenplaten, eind juni gestolen in Kampen. Van de auto bleken de chassisnummers weggeveild. Ook de auto, een Ford Mondeo, is dus in beslag genomen, de herkomst wordt nog onderzocht. Verder bleek de 19-jarige bestuurder onder invloed van alcohol te rijden (425 ug/l) en niet in het bezit van een rijbewijs. De drie verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

 

Doe altijd aangifte!

Belangrijk advies van de politie is, doe altijd aangifte van fietsdiefstal! Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen. Of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen.

 

Zonder heler geen steler

Ook adviseert de politie om bij het kopen van een fiets, bromfiets, scooter of snorfiets alert te zijn. Via populaire verkoopsites worden gestolen fietsen aangeboden. Het in bezit hebben van een gestolen goed is per definitie een strafbaar feit (heling), ongeacht of iemand bij een aankoop door heeft dat het om een gestolen goed gaat. Vraag bij de koop van een tweedehands fiets bijvoorbeeld om een aankoopbon. Algemene vuistregel is; als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.