Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) zo 26 juli 2015, 12:29

Zomerstorm laat ook Apeldoorn niet ongeschonden

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:52 uur

APELDOORN – De zomerstorm van afgelopen zaterdag 26 juli heeft ook Apeldoorn niet ongeschonden gelaten. De Apeldoornse brandweer is de gehele middag en avond druk geweest met meldingen van omgevallen bomen en afgewaaide takken.

Omstreeks 16:40 ontving de brandweer een melding van een ongeval op de Koninginnelaan. Ter plaatse bleek een omgewaaide boom op een rijdende auto te zijn gevallen. Een 70 jarige inwoner van Apeldoorn raakte hierbij gewond. De brandweer moest de man uit zijn benarde positie bevrijden. Het personeel van de traumahelikopter kwam met hun auto ter plaatse gezien de weersomstandigheden. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Tijdens de storm startte de brandweer de extreem weer procedure. Dit betekent dat alle meldingen die binnenkomen op één lijst worden gezet. Deze lijst word van melding tot melding afgewerkt. Natuurlijk krijgen de meldingen met meer urgentie voorrang.

De brandweer heeft verder in Apeldoorn meldingen van stormschades ontvangen aan onder andere het Magistratenveld, de Zutphensestraat, Middellaan, Malrove, Rossinilaan, Jachtlaan, Auroralaan, Seringenlaan, Laan van Spitsbergen en de Muldersdreef. Dit is slechts een kleine selectie uit alle tientallen meldingen in de gemeente Apeldoorn.

Ook zondag zijn brandweerkorpsen nog bezig geweest met het zagen van bomen. Brandweer de Maten is onder andere druk geweest aan de Imkersplaats. Ook de hoogwerker van post Centrum heeft hier geasisteerd. Nog steeds komen er meldingen van stormschades binnen.

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.