Redactie 112 0 reactie(s) do 30 juli 2015, 16:01

Politie waarschuwt opnieuw voor babbeltrucs bij ouderen

Laatst bijgewerkt: zondag 12:52 uur

APELDOORN – De politie waarschuwt opnieuw tegen babbeltrucs bij ouderen. In Apeldoorn, Zutphen en Warnsveld zijn de afgelopen dagen in totaal vier meldingen binnengekomen.

In alle gevallen stond er een man aan de deur die zich voordeed als iemand van een waterleidingbedrijf. Via een smoes wist hij in twee gevallen de pinpas van de slachtoffers te bemachtigen.

Een vrouw van 101 jaar wist de dader weg te jagen. Ze deed net alsof er bekenden op bezoek kwamen, waarna de man er vandoor ging. Een 91-jarige vrouw in Warnsveld gaf haar bankpas en pincode wel af, waarna er geld van haar bankrekening werd gehaald.

In Apeldoorn werd een vrouw van 90 jaar benaderd door een man die in haar tuin stond en zich voordeed als iemand van het waterleidingbedrijf. De man vertelde dat de vrouw geld terug kon krijgen van het waterleidingbedrijf. Daarvoor had hij haar bankpas nodig. Ook wist de man haar pincode te ontfutselen.

Waarschuw ouderen

Toen de politie buurtonderzoek deed in deze zaak bleek dat de dader dezelfde truc ook bij een andere vrouw van 90 jaar oud had geprobeerd. De politie benadrukt dat het belangrijk is dat u voorzichtig met uw bankpas omgaat. Als iemand van bijvoorbeeld een waterleidingbedrijf onaangekondigd voor uw deur staat en om uw betaalgegevens vraagt, trap er dan niet in. In deze gevallen ging het telkens om hoogbejaarde slachtoffers, de politie wijst erop dat het belangrijk is om als kinderen of zorgverleners hierover met ouderen in gesprek te gaan.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.