Redactie 112 0 reactie(s) di 22 september 2015, 15:47

Telefoondief opgepakt dankzij stopheling.nl

Laatst bijgewerkt: zondag 12:53 uur

APELDOORN – Eind juli werd een smartphone gestolen uit een niet afgesloten kluisje in een sportschool in Apeldoorn. Half september controleerde de politie het register van een opkoper in Apeldoorn en ontdekte dat de telefoon daar te koop was aangeboden. Dankzij de goede registratie van de opkoper kon degene die de telefoon aanbood, een 22-jarige man uit Apeldoorn, voor heling worden aangehouden. De telefoon bleek helaas al te zijn doorverkocht.

De politie hecht veel waarde aan het tegengaan van heling. Heling houdt immers een heel aantal vermogensdelicten in stand zoals woninginbraken, overvallen, straatroof en fietsdiefstallen. Zonder helers geen stelers, of in ieder geval minder.

Opkopers van tweedehands goederen hebben de plicht een inkoopregister bij te houden. De politie voert regelmatig controles uit bij opkopers. Op steeds meer plaatsen in de eenheid Oost-Nederland wordt al gewerkt met het Digitale Opkopers Register (DOR) welke direct in verbinding staat met (politie)registers van gestolen goederen. Dit vereenvoudigd de controle aanzienlijk. Op deze manier wordt één van de belangrijkste afzetkanalen voor gestolen goederen (naast het internet) gefrustreerd.

Stop heling

U kunt zelf ook heling tegengaan. De website stopheling.nl geeft op basis van het ingevoerde serienummer aan of een tweedehands goed als gestolen gesignaleerd staat bij de politie. Met de gelijknamige app kunt u deze serienummers, streepjescodes en kentekenplaten ook scannen, voordat u tot aanschaf besluit van het tweedehands goed. Bij een ‘hit’ kunt u meteen via stopheling.nl een melding doen aan de politie. Zo kunt u voorkomen dat u zich schuldig maakt aan heling! Met dezelfde app kunt u de serienummers van uw eigendommen ook goed vastleggen en in een mail bewaren, u kunt zelfs een foto toevoegen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.