Redactie 112 0 reactie(s) do 24 september 2015, 17:40

Hennepkwekerij ontdekt in woning Figarostraat

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – Woensdagavond 23 september is een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld in een woning aan de Figarostraat in Apeldoorn.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een tip. Ter plekke werd een 45-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. In de woning zijn ongeveer 350 planten aangetroffen. De stroom voor de kwekerij bleek illegaal te zijn afgetapt. De 45-jarige vrouw verbleef in de woning en woonde er vermoedelijk ook. Zij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

De planten en alle apparatuur zijn vernietigd.

Tips? Bel de politie!
Een heel groot deel van alle hennepkwekerijen wordt ontdekt dankzij tips uit de buurt. Bijvoorbeeld omdat mensen zien dat alle ramen altijd dicht zitten, er alleen ’s avonds laat of ’s nachts mensen komen, er in de winter geen sneeuw op het dak blijft liggen, een weedlucht rond een pand wordt geroken etc.

Met name vanwege het brandgevaar adviseert de politie nadrukkelijk om bij vermoedens van hennepteelt direct de politie te waarschuwen. Vrijwel altijd is sprake van het illegaal aftappen van stroom en zeer regelmatig treft de monteur die ter plaatse komt extreem brandgevaarlijke constructies aan. Regelmatig breekt er ook brand uit in een woning door kortsluiting die ontstaat in dit soort aftapconstructies.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.