Redactie 112 0 reactie(s) zo 18 oktober 2015, 9:20

Problemen met drinkwater bij vluchtelingenopvang aan De Voorwaarts

Laatst bijgewerkt: zondag 12:53 uur

APELDOORN – Zondagmorgen 18 oktober zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een incident bij het opvangcentrum voor de vluchtelingen aan De Voorwaarts in Apeldoorn.

Er bleek sprake te zijn van een probleem met het drinkwater. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 1 omdat er afstemming tussen verschillende disciplines nodig was. Volgens de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is het een tijdelijke kwestie. Er zou de afgelopen dagen meer water zijn verbruikt dan normaal, waardoor de watertank leeg is geraakt. De watertank werd direct bijgevuld, maar dat is volgens de veiligheidsregio niet hygiënisch gebeurd. “Er hoeft niet perse iets aan de hand te zijn, maar omdat het om drinkwater gaat zijn we extra voorzichtig.” Vitens is ter plaatse. Hoelang de opvang nog met het probleem te maken heeft is op dit moment onbekend. Even na 12:00 uur heeft de brandweer afgeschaald van GRIP 1 naar GRIP 0.

Een tankwagen met drinkwater is zojuist aangekomen en zal zo snel mogelijk operationeel zijn. Ook word er 800 liter kraanwater in flessen naar het opvangcentrum gebracht.

In de noodopvang zitten 480 vluchtelingen.

Deel dit artikel

Video

https://www.youtube.com/watch?v=QnwScWsNegk

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.