Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 oktober 2015, 16:39

Auto’s, motoren en speedboot in beslag genomen

Laatst bijgewerkt: zondag 12:53 uur

APELDOORN – Donderdag 22 oktober heeft de politie op twee adressen in Apeldoorn hennepkwekerijen aangetroffen. Er zijn vijf personen aangehouden. Ook nam de politie drie personenauto’s, twee motoren en een trailer met speedboot in beslag.

De politie stelde rond 14.15 uur een onderzoek in aan de Kooikersdreef, naar aanleiding van een tip. Hier werd in een voormalige kantoorruimte op de begane grond van een flat een kwekerij met 264 jonge planten aangetroffen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. In de ruimte waren vier mensen aanwezig, zij zijn allen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. Het gaat om twee Apeldoornse mannen van 47 en 53, een Apeldoornse vrouw van 32 en een 23-jarige man uit Klarenbeek. Naast de wietplanten zijn twee personenauto’s, twee motoren en een speedboat in beslag genomen.

Onderzoek naar eerdere oogst
Mede omdat uit onderzoek bleek dat er al eerder was geoogst in de kwekerij maar deze oogst niet werd aangetroffen, is een verder onderzoek ingesteld in de woningen van de verdachten.

Op een adres waar twee van de Apeldoornse verdachten wonen werd niets aangetroffen. Op de twee andere adressen, in Apeldoorn en Klarenbeek, werd wel het nodige aangetroffen.

Aan de Imkersdreef in Apeldoorn werd een hennepkwekerij met 213 planten aangetroffen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Een 64-jarige vrouw die ook op dit adres woont is als vijfde verdachte aangehouden en ook haar auto is in beslag genomen, mede omdat duidelijk was dat ook bij deze kwekerij sprake was van eerdere oogsten.

In Klarenbeek trof de politie op de zolder van een schuur aan de Brinkenweg tientallen dozen aan met spullen die gebruikt worden bij hennepteelt (zoals afvoerslangen en ventilatoren). Op deze locatie werden ook de trailer met speedboot en de motoren aangetroffen en afgesleept.

Alle aangetroffen planten en hennepteeltgoederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De vijf verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

Afpakken
De auto’s, motoren en boot die in beslag genomen zijn, zijn afgesleept om illegaal verkregen vermogen van de verdachten te kunnen afpakken. Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, leggen politie en OM steeds vaker beslag op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Waar nodig wordt het afgepakte vermogen eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.