Redactie 112 0 reactie(s) zo 01 november 2015, 15:33

Politie ontdekt hennepkwekerij na brandmelding

Laatst bijgewerkt: zondag 12:53 uur

APELDOORN – De politie heeft op zaterdag 31 oktober rond 13.30 uur een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, nadat er een hennepplantage was ontdekt in een woning waar hij toen was.

De politie en de brandweer kwamen rond 13.30 uur bij de woning aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn omdat getuigen hadden gemeld dat er mogelijk brand was. Politie-agenten kregen van getuigen (journalisten die verslag deden) dat er iemand aan de achterzijde uit het huis klom. Daarop werd de man in de buurt achterhaald en aangehouden.

Hennepkwekerij
Op dat moment was namelijk al duidelijk dat in de woning een hennepplantage aanwezig was.

Er werden ongeveer 350 planten en kweekbenodigdheden (waaronder tientallen lampen) aangetroffen en in beslaggenomen en afgevoerd. Ook werd geconstateerd dat er stroom was gestolen.

Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor uw wijk
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Hoe herken is een hennepkwekerij?
Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:
– Warme en/of vochtige muren
– Non-stop zoemende of brommende geluiden
– Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
– Stankoverlast in de vorm van henneplucht
– Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
– Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
– Continue condensvorming op de ruiten
– Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie!
Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.