Redactie 112 0 reactie(s) do 19 november 2015, 16:11

Viertal aangehouden na poging winkeldiefstal

Laatst bijgewerkt: zondag 12:53 uur

APELDOORN – Woensdag 18 november heeft de politie vier Roemenen aangehouden die betrapt waren op diefstal van een volle tas boodschappen bij een supermarkt aan de Schapendoesweg in Apeldoorn.

Het viertal, drie mannen van 22, 37 en 45 en een 54-jarige vrouw, liep rond 15.00 uur in de winkel rond. Later was op camerabeelden te zien dat de verdachten alle vier spullen uit schappen haalden en op een centraal punt in de winkel werden de boodschappen in één boodschappentas gestopt.

De vier verdachten liepen vervolgens kort na elkaar zonder te betalen de winkel uit, waarbij één van hen de volle tas bij zich droeg en via de poortjes bij de ingang de winkel verliet. Dit werd meteen opgemerkt door winkelpersoneel en direct liepen enkele personeelsleden achter ze aan. Toen de verdachten dit merkten hebben ze de volle tas op de hoek Schapendoesweg – Asselsestraat al laten staan, maar liepen zelf door. Twee van de mannen zijn even verderop, bij de Henri Dunantlaan, staande gehouden door winkelpersoneel. De andere twee verdachten waren er vandoor. Op basis van het opgegeven signalement zijn de derde man en de vrouw kort daarna door politieagenten in de buurt aangehouden. De laatste man die aangehouden werd zat al in de auto, met Duits kenteken, die vermoedelijk door het viertal gebruikt is. Deze stond in de omgeving geparkeerd. De auto is doorzocht, er werden geen andere gestolen goederen in aangetroffen.

In de tas die het viertal probeerde te stelen zaten boodschappen, onder andere vleeswaren en kaas, ter waarde van net iets meer dan 100 euro.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het OM beslist over de verdere afhandeling en straf.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.