Redactie 112 0 reactie(s) ma 28 december 2015, 16:19

Flatwoningen ontruimd na brand in berging

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een brand die in de nacht van zondag op maandag 28 december woedde in een berging van een flat aan de Eburonenstraat in Apeldoorn. De brand bleek te zijn aangestoken. De politie wil graag weten of er mensen zijn die meer weten of iets gezien hebben.

De brand werd rond 03.20 gemeld door een bewoner. De politie was als eerste ter plaatse en besloot de eerste verdieping meteen te gaan ontruimen in verband met de rookontwikkeling. De brandweer ontdekte de brandhaard, in een berging, en bluste deze. De brand bleef beperkt tot de berging maar in verband met de rookontwikkeling zijn ook de overige woonlagen door de brandweer ontruimd. In totaal zijn 28 woningen ontruimd. Drie mensen hadden lichte ademhalingsproblemen en zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Na het blussen en nadat de brandweer in alle woningen metingen had verricht konden de woningen rond 05.20 uur weer worden vrijgegeven.

Er werd een technisch onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hieruit blijkt dat de brand in de berging aangestoken is. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Tips zijn zeer welkom op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.