Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) di 12 januari 2016, 11:32

Straatroven in Opsporing Verzocht

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:54 uur

Apeldoorn – Dinsdagavond 12 januari besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan een straatroof en poging straatroof die plaatsvonden in november en december in Apeldoorn. De politie vermoedt dat sprake was van dezelfde daders.

De eerste straatroof vond plaats in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november, aan de Koning Stadhouderlaan. Een 46-jarige Apeldoorner fietste tussen 02.30 en 03.30 uur vanaf de binnenstad van Apeldoorn over de Koning Stadhouderlaan, richting De Heeze. Een man die op het fietspad staat blokkeert hem de weg, waarna hij belaagd wordt door drie mannen. Ze mishandelen en beroven hem; ze gaan er met zijn telefoon en portemonnee vandoor. Het slachtoffer is behoorlijk toegetakeld en ook even buiten bewustzijn geweest.  Hij loopt onder meer een breuk in zijn onderbeen op door de mishandeling.

Ongeveer een maand later proberen mogelijk dezelfde daders een 61-jarige man te beroven. Deze poging straatroof vindt plaats in de nacht van 18 op 19 december, ook op de Koning Stadhouderlaan, rond 02.30 uur. Ook deze fietser wordt belaagd door drie personen. Hij wordt geschopt en geslagen maar weet zelf ook enkele klappen uit te delen. Mogelijk geven de daders het mede om deze reden op, en rennen weg, richting het centrum.

De recherche heeft beide incidenten in onderzoek maar helaas nog geen verdachten aan kunnen houden. In Opsporing Verzocht is morgen een reconstructie van beide incidenten te zien en ook een gesprek met het 46-jarige slachtoffer.

Opsporing Verzocht wordt morgenavond uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur. De herhaling is woensdagochtend op NOP2 om 11.40 uur.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.