Redactie 112 0 reactie(s) ma 07 maart 2016, 17:29

Autobrand aan de Aristotelesstraat waarschijnlijk aangestoken

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – Zaterdagochtend 5 maart werden de hulpdiensten om 07.40 uur gebeld over een autobrand aan de Aristotelesstraat. Een Mercedes bus bleek recht onder een flat in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust.

 

Er zijn sterke aanwijzingen dat de brand aangestoken is en dus is de politie een onderzoek gestart en zijn tips over deze brand heel welkom. Weet u meer of heeft u iets verdachts gezien in de omgeving zaterdagochtend? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

 

Geen verband met andere branden
Afgelopen weekend hebben er toevallig ook autobranden gewoed aan Den Bramel (zaterdagochtend rond 06.00 uur) en aan de Marten Orgeslaan (zondagmiddag rond 12.30 uur). Aan Den Bramel vloog de middelste van drie auto’s in brand, en vatten de twee auto’s die ernaast stonden ook vlam.

 

Bij deze autobranden is er géén enkele aanwijzing dat sprake was van brandstichting. De auto aan de Marten Orgeslaan lijkt zeer waarschijnlijk het gevolg van een vorm van kortsluiting. De oorzaak van de brand aan Den Bramel is niet duidelijk.

 

Het komt vaker voor dat auto’s zonder ‘hulp’ van buitenaf vlam vatten, bijvoorbeeld door een technisch defect. Een andere mogelijke oorzaak is dat marters hun tanden in bepaalde auto-onderdelen zetten en daardoor bijvoorbeeld bedrading bloot leggen waardoor ook brand kan ontstaan. Of bij de branden in Ugchelen mogelijk ook sprake was van schade aangericht door een marter kon niet worden vastgesteld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons