Redactie 112 0 reactie(s) ma 14 maart 2016, 18:17

Man laadt verkeersborden in zijn auto op de Ruys de Beerenbrouckstraat

Laatste update: 1 jaar geleden

VAASSEN / APELDOORN – Dankzij alerte getuigen heeft de politie in de nacht van zondag op maandag 14 maart zowel in Vaassen als in Apeldoorn mannen betrapt en aangehouden wegens diefstal.

 

In Vaasen liepen de mannen rond 02.45 uur rond een huis dat verbouwd wordt aan de Waterstraat. Toen de politie ter plaatse kwam troffen de agenten wel twee fietsen bij de woning aan, maar geen personen. Met behulp van een politiehond is één van de verdachten snel gevonden, de ander bleek iets verder achterop het perceel met zijn voeten in een spreng te staan. Beide verdachten, mannen van 28 en 31 jaar uit Vaassen, zijn aangehouden. In hun bezit trof de politie de nodige gereedschappen -vermoedelijk deels van het terrein afkomstig- en koperen leidingen aan. Één van hen had ook een kleine hoeveelheid speed bij zich. Dit is in beslag genomen. Op het politiebureau bekenden de mannen de diefstal. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

 

In Apeldoorn belde een getuige rond 03.30 uur met de politie omdat ze zag dat een man verkeers- en verbodsborden in zijn auto aan het laden was aan de Ruys de Beerenbrouckstraat. Het ging om borden die hier stonden in verband met werkzaamheden die er gaande zijn. De politie ging direct ter plaatse en hoewel de man net weg was, kon de politie dankzij het door de getuige opgegeven kenteken de verdachte snel traceren. Deze 43-jarige Apeldoorner bleek in de buurt te wonen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Ook zijn auto, die niet verzekerd en niet APK-gekeurd bleek, is in beslag genomen.

 

Verdachte situatie? Bel 112!
Inbrekers of dieven die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ‘de klos’ dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorbellen aan de politie. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is.

 

Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af. Soms kan de politie zo inbrekers op heterdaad oppakken en gestolen waar teruggeven aan de gedupeerden. Ook kan een melding leiden tot een aanhouding voor het in bezit hebben van inbrekersspullen en kan een inbraak worden voorkomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.