Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) ma 04 april 2016, 16:53

Inbrekerswerktuig, illegale wapens en harddrugs aangetroffen in busje

Laatst bijgewerkt: zondag 12:55 uur

UGCHELEN – Zondagavond 3 april zijn twee mannen aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig in hun bezit hadden. Bij nadere controle van hun voertuig kwamen ook diverse illegale wapens en harddrugs tevoorschijn.

 

De politie ontving rond 23.30 een melding van een alerte getuige die zag dat er in de buurt van een woning in Ugchelen een bus geparkeerd stond en mensen met zaklampen rondschenen. Zou gaan om een wat oudere, witte bus met twee inzittenden. De politie ging direct ter plaatse, maar de bus was in eerste instantie al verdwenen. Even later zag de politie het busje op de Laan van Westenenk rijden en werd de bus ter controle aan de kant gezet.

 

De inzittenden bleken een 32-jarige Apeldoorner en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de bus trof de politie de nodige inbrekerswerktuigen aan, waaronder een betonschaar, schroevendraaiers en kniptangen. Hierop zijn de mannen aangehouden. Alle gereedschappen zijn in beslag genomen door de politie. Bij nadere inspectie van het voertuig bij het politiebureau, trof de politie ook nog xtc-pillen, een wikkel speed en een boksbeugel aan in de bus. Ook deze spullen zijn in beslag genomen, omdat het gaat om overtredingen van de Wapenwet en de Opiumwet.

 

De mannen zijn na verhoor heengezonden maandagmiddag, de Apeldoorner met een dagvaarding en de andere man met een boete op zak. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Verdachte situatie? Bel 112!
Inbrekers die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ‘de klos’ dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorbellen aan de politie. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is.

 

Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af. Soms kan de politie zo inbrekers op heterdaad oppakken en gestolen waar teruggeven aan de gedupeerden. Ook kan een melding leiden tot een aanhouding voor het in bezit hebben van inbrekersspullen en kan een inbraak worden voorkomen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.