Logo 112Apeldoorn

Redactie 112 0 reactie(s) ma 11 april 2016, 20:23

Nog veel vragen over dodelijke schietpartij

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:55 uur

APELDOORN – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de schietpartij die plaatsvond op zaterdagavond 19 maart aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn, is nog altijd dringend op zoek naar tipgevers die mogelijk meer weten over de aanleiding van het fatale incident. Die zaterdagavond sterft de 31-jarige Marlon Fidanque ter plekke en zijn broer (32) raakt zwaargewond. De bewoonster wordt in haar arm geraakt maar weet zichzelf en haar vier kinderen in veiligheid te brengen.

 

Het is op dit moment nog altijd niet duidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij was. Op dit moment sluit het rechercheteam nog geen enkel scenario uit. Zeer waarschijnlijk was sprake van een conflict tussen één of beide slachtoffers, met de nog onbekende schutter. Waar dit conflict over ging is nog steeds niet duidelijk. De politie is dan ook dringend op zoek naar mensen die misschien meer weten over conflicten waar de slachtoffers bij betrokken waren.

 

Signalement
De politie gaat er op dit moment vanuit dat er sprake was van één dader. Getuigen geven aan een getinte, mogelijk Antilliaanse man in donkere kleding te hebben gezien, vermoedelijk iemand tussen de 20 en 30 jaar oud. Tips over wie dit zou kunnen zijn, zijn nog zeer welkom.

Slachtoffers achtervolgd tijdens fietsroute?

 

Ook is de politie nog steeds benieuwd of mensen de slachtoffers hebben zien fietsen vlak voor het incident, omdat we willen weten of de dader hen wellicht al tijdens deze fietstocht achtervolgd heeft.

 

De broers zijn op de fiets vertrokken vanaf de Glazeniershorst. Daarna zijn ze via snackbar de Gildehof aan de Snijdersplaats naar de Houtsnijdershorst gefietst. Heeft u de mannen zien fietsen of denkt u de dader misschien gezien te hebben ergens langs deze route, en heeft u nog níet met de politie gesproken, neem dan alsnog zo snel mogelijk contact op met de politie.

 

Slachtoffers
Beide broers zijn donkergetinte mannen. De een droeg een grijze joggingbroek met zwart jack. De ander had een blauwe spijkerbroek aan met zwarte jas. Onder die jas droeg hij een grijze hoodie, waarvan hij de capuchon mogelijk over zijn korte kroeshaar had getrokken.

 

Tips
Als u een tip voor de politie heeft kunt u bellen met 0900-8844 of anoniem een melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of Team Nationale Inlichtingen, via 079-3458999.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.