Redactie 112 0 reactie(s) ma 18 april 2016, 16:11

Imitatiewapen in woning in beslag genomen, huisverbod opgelegd

Laatste update: 1 jaar geleden

APELDOORN – Zaterdagmiddag 16 april heeft de politie in Apeldoorn-Noord in een woning een imitatiewapen in beslag genomen. De politie stelde een onderzoek in in de woning naar aanleiding van een tip. De 23-jarige eigenaar van het wapen is aangehouden. Ook kreeg de man een huisverbod opgelegd van 10 dagen, omdat hij een familielid die ook in de woning woont bedreigd zou hebben.

 

Bij de politie was een tip binnen gekomen dat de Apeldoorner in bezit zou zijn van een vuurwapen. Dat leidde tot het onderzoek in de woning zaterdagmiddag. Er werd een zeer realistisch ogend pistool en enkele patronen in beslag genomen. Bij nader onderzoek op het politiebureau bleek het te gaan om een imitatiewapen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man wegens illegaal wapenbezit.

 

De burgemeester heeft de man op advies van de politie daarnaast een huisverbod opgelegd. Voor alle betrokkenen wordt hulp ingeschakeld. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld (zowel verbaal als fysiek) te doen stoppen. Het huisverbod houdt in dat de pleger zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de overige familieleden die in de woning wonen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.